П`ятниця, 26.04.2024, 20:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 9 » ПОЛІТИКА
11:57
ПОЛІТИКА
Межигір’я – це музей корупції

Гараж на 70 автівок, величезна гавань для кораблів, площадки для гелікоптерів, люстри, позолочена сантехніка, двері та вікна по 40-70 тисяч доларів, заборонена для польотів величезна зона над резиденцією президента, аби приховати усі його багатства вартістю близько 300 мільйонів доларів – усе це, згідно з журналістськими розслідуваннями, належить одній людині, котра за позаминулий рік не задекларувала наявність жодного автомобіля. Таку думку в ефірі програми «Прямим текстом» на телеканалі «Zik» висловив стосовно Межигір’я Януковича голова партії «Громадянська позиція»
Анатолій Гриценко.


Резиденція Межигір’я – музей корупції, справжня афера.
Такого немає у жодній з країн Європи. Канцлер Німеччини Ангела Меркель, приміром, до приходу у владу жила у власній невеликій квартирі, там само живе зараз і, напевно, житиме й після того, як піде з політики. Так само ніхто з європейських лідерів не чіпляється за державні дачі, маючи при цьому задекларовані величезні апартаменти, будинки тощо.
Така ситуація в Україні склалася через скасування прийнятого 2009 року антикорупційного пакету законів, серед яких була вимога не лише державним чиновникам усіх рівнів, а й членам їхніх родин декларувати свої статки і витрати.
Ні Янукович, ні ті люди, котрі оформляли до нього Межигір’я, не є Нобелівськими лауреатами. Тому зрозуміло, за рахунок кого і чого вони сьогодні швидко стають мільйонерами. Саме тому команда Януковича і прийняла новий антикорупційний закон, звідки вилучила вимогу декларувати статки і витрати членів родин державних чиновників. Замість цього вони написали вимогу декларувати доходи тим членам родини, які живуть з батьками. Це означає, що президент, прем’єр, міністри за деклараціями офіційно будуть бідними, а їхні сини натомість ставатимуть мільярдерами, адже вже не живуть з батьками, а тому і не повинні декларувати статки.
Партія, яка грубо порушує Конституцію та закони України, масово обмежує базові права людей, яка сконцентрувала всю владу в одних руках, яка нищить місцеве самоврядування, судову систему, ламає через коліно тисячі людей, яка запровадила напівкримінальний режим «смотрящіх» і по всій країні відбирає чужу власність у зв’язці з правоохоронними органами, не має права існувати далі.
Це не питання помсти чи зведення рахунків з попередниками. Це питання відповідальності.
Так потрібно вчинити для того, щоб Україна отримала своєрідне щеплення, аби жодна інша партія, отримавши владу, не мала спокуси розвертати країну на 180 градусів, повністю позбавляти її європейської перспективи, заганяти до міжнародної ізоляції і доводити до того, що з країною ніхто не хоче мати справу. Адже через чинного президента і його команду Україна опинилася у міжнародній ізоляції. За часів Кравчука для України були відкриті всі можливості. 10 років Кучми – багатовекторна політика, більше зорієнтована на СНД, Москву. За Ющенка – навпаки, ближчими були Захід, Польща, Грузія. А Янукович ні з ким не може спілкуватися. У Москві чинного президента ненавидять і на жодні поступки не йдуть. Європа також не дуже шанує українського президента. Це засвідчив форум у Давосі, де Януковичу просто не було з ким потиснути руку. Навіть з турецьким прем’єром, з яким склалися дружні стосунки, Янукович не може узгодити стратегічні домовленості. Це не просто ізоляція Януковича. Це – ізоляція глави української держави, значить і самої України, і 46 млн. громадян.
Однак, санкції проти Януковича і його команди можуть бути корисними для українців. Як приклад, ізоляція Лукашенка, хоча при тому білорусам стали давати більше віз, студентських стипендій для навчання за кордоном. Санкції, про які попередила ПАРЄ, є «червоною карткою» для влади, але не торкнуться звичайних людей.
Впевнений, рядові партійці не протестуватимуть, а навпаки аплодуватимуть розпуску ПР. Рядові члени Партії регіонів сприймуть це абсолютно спокійно. Більше того, вони дякуватимуть за те, бо Партія регіонів – це політсила, до якої дуже легко вступити, але з якої важко вийти. Європейська Україна повинна залишатися європейською країною незалежно від того, яка партія приходить до влади.
Анатолій Гриценко,
лідер «Громадянської позиції»,
голова Комітету ВР
з питань нацбезпеки та оборони
Переглядів: 794 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]