П`ятниця, 19.04.2024, 23:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 23
Шукаю роботу
Робочі місця є! Немає фахівців, котрі могли б їх зайняти...


Погодьтеся, робота потрібна кожному… Неважливо, скільки тобі років, чоловік ти чи жінка. Та де ж її взяти? Часто можна почути: «У нашому місті нормальну роботу знайти нереально». Спробуймо з’ясувати, чи справді ця теза відповідає дійсності. 
Любов без взаємності На сьогодні статус безробітного офіційно отримали майже три тисячі городян. Реальну цифру назвати важко, проте ні для кого не секрет, що вона буде значно більшою.
 Впродовж січня 2012 року на обліку в Івано-Франківському міському центрі зайнятості перебувало 3153 особи, в т.ч. статус безробітного мали 2868 осіб. Серед безробітних 61,1% становили жінки, 66,7% – особи, які займали посади службовців, 26,9 % – працювали за робітничими професіями, 53,3% – молодь у віці до 35 років. Протягом січня 2012 року за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 22 ... Читати далі »
Переглядів: 1056 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Олександр Волков:
«Ми стоїмо  за цивілізовану інтеграцію російського населення України  в українське суспільство»


Олександра Миколайовича Волкова  в Івано-Франківську і на Прикарпатті знають як захисника інтересів російської громади. В нинішньому році виповнюється 20 років з того часу, відколи  він очолив громадську організацію «Російський культурний центр», яка діяла в Івано-Франківську, а у 1994-му його обрали головою Російської общини Івано-Франківської області.

Тож нагорода від президента Російської Федерації Дмитра Медвєдєва – орден Дружби, за яким пан Волков їздив до Москви минулого тижня,  – стала визнанням внеску нашого краянина в розвиток російської культури і збереження автентичності росіян на теренах Прикарпаття.
– Олександре Миколайовичу, що це за нагорода і за що – можете розповісти?
– До нагороди мене представило, наскільки мені від ... Читати далі »
Переглядів: 870 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Хто крайній?..
або Час подбати про місце в дитячому садку


Освітня революція, запропонована депутатами Івано-Франківської міської ради, набирає обертів. Уже протягом тижня в Центрі надання адміністративних послуг триває перереєстрація дошкільнят на чергу до дошкільного навчального закладу. Така новація, на думку авторів ідеї, мала б значною мірою зменшити корупцію у дитячих садочках, де, нібито, за певну суму коштів можна прилаштувати свою дитину, обійшовши чергу. Крім того, саме таким чином можна буде дізнатися реальну кількість дошкільнят, котрі перебувають на черзі в ДНЗ. І хоча електронний реєстр вже працює, цьогоріч дошкільнята йтимуть у садочки ще за старою схемою.

Зрештою, ми вирішили довідатися, яким чином проходить новий процес. Приводом до цієї публікації стали повідомлення мешканців міста про ажіотаж біля реєстраційного столу. Батьки масово кинулися записувати своїх чад у перший же день, бо думали, що ... Читати далі »
Переглядів: 1013 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Лицарі неба

Прикарпатські військові льотчики несуть відповідальність за охорону західного повітряного кордону України
Ще у всіх нас жива в пам’яті картина: на вулиці – мінус 27 градусів за Цельсієм, на роботу  доводиться добиратися з проблемами, бо далеко не всі міські маршрутки могли рухатися за графіком через замерзле паливо. Та на військовому аеродромі 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації повним ходом йшла підготовка до проведення польотів – як вдень, так і вночі. Коли я розповів про це своїм друзям, то майже всі сприйняли мої слова, як чергову військову байку: адже такі низькі температури є граничними для польоту літаків та роботи спецтехніки, що обслуговує літаки і аеродром.


Головним їхнім аргументом було переконання, що для роботи при таких низьких температурах потрібно мати високо підготовлений, можна сказати, унікальний персонал та льотчиків. Але гул двигунів винищувачів, що піднялис ... Читати далі »
Переглядів: 871 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

При своїх інтересах

Загвіздянська сільська рада не погодилась з пропозиціями Івано-Франківської міськради щодо врегулювання межового спору і запропонувала власний проект мирової угоди.

Нагадаємо, мова йде про спірні землі в урочищі  «Нивки», які рішенням облвиконкому  ще від 21 листопада 1989 року мали перейти від радгоспу «Авангард» до Івано-Франківська під перспективну забудову мікрорайону «Пасічна». Однак цю передачу так і не довели до логічного завершення, бо відповідне рішення не затвердили ні президія Верховної Ради колишньої УРСР, ні Верховна Рада України. Попри це, в 2006 році Івано-Франківська міськрада виділяє там ділянки під забудову 358 особам. А в 2009 році двома розпорядженнями голови Тисменицької РДА шістьом особам там надаються земельні ділянки у приватну власність. Ось так і виник конфлікт, сторони якого звинувачують одне одного у перевищенні повноважень і відстоюють свої інтереси в су ... Читати далі »
Переглядів: 843 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Проміжні підсумки зими

Комунальники оговтуються від морозів, які тимчасово відступили, але і відлига їм додала проблем.

Минулого тижня до міського травмпункту внаслідок одержання так званих вуличних травм під час ожеледиці звернулося 49 осіб. Більшість травм вони отримали вранці, коли поспішали на роботу, – повідомила під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко. Воно й не дивно, адже вдень – відлига, а вночі – мороз. Тож на ранок на дорогах і тротуарах лід. І хоча двірники їх посипають піщано-соляною сумішшю, перехожі іноді падають і травмуються. А простіше кажучи, ламають собі руки і ноги. Як зазначив в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, ретельнішого прибирання і посипання протиожеледними матеріалами потребують дворові території.
Ще однією проблемою під час відлиги є загроза падіння на голови перехожим бурульок та ... Читати далі »
Переглядів: 740 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Сервітути: кому вони потрібні?

Андрій ГНАТІВ,депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»

Рішеннями Івано-Франківської міської ради минулої каденції були затверджені Положення про сервітутне користування часткою земельної ділянки, що знаходиться у комунальній власності територіальної громади м. Івано-Франківська (рішення 41 сесії від 04.06.2009 б/н), та Порядок оформлення права користування частиною земельної ділянки для прибудови  до житлового будинку, що розміщений на землях комунальної власності територіальної громади м. Івано-Франківська (рішення 44 сесії від 30.07.2009 б/н).
Згідно з зазначеними рішеннями, для розміщення пересувних лотків   швидкого   харчування,   холодильних   вітрин  тощо, здійснення добудови для влаштування входу, приміщення санвузла, кухні, паливної, балкона, літніх приміщень та інших видів прибудов для обслуговува ... Читати далі »
Переглядів: 888 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Партія регіонів доконає корупцію. Або країну…

Коли під час президентських виборів на зустрічах з людьми питав: підніміть руки, хто вірить, що, ставши Президентом, Янукович боротиметься з корупцією, як він вам обіцяє? У відповідь –  регіт в аудиторії і нуль піднятих рук.

Тим не менше, президентом його обрали. Корупція одразу отримала "зелене світло", вона міцно вкопується у траншеї, створює інфраструктуру – зрощуванням правоохоронних органів (прокуратура, міліція, СБУ, Податкова міліція) із контрольними органами, судами і (це вже новела часів Януковича)   "смотрящіми" з кримінального середовища.
Закон про боротьбу з корупцією (червень 2009 року), що мав вступити в дію з 1 січня 2010 року, одразу ж був скасований. Разом із вимогою для всіх чиновників декларувати витрати –  не лише свої власні, але й членів своєї родини. Потім Янукович провів свій закон, в якому ... Читати далі »
Переглядів: 712 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Копаний м’яч
Івано-франківський футбольний клуб переживає п’яту зміну власника за останні десять років


Чергова сесія Івано-Франківсьої міськради, що розпочне свою роботу у вівторок, вкотре спробує дати оцінку діяльності Професійного футбольного клубу «Прикарпаття». Його співзасновниками, нагадаємо, є міськвиконком та ТОВ «Скорзонера». Утворений влітку минулого року ПФК мав би утримувати футбольну команду і розбудовувати інфраструктуру стадіону «Рух». Та він фактично бездіє. Як будуть розгортатися події далі, можна лише гадати.
«ЗК» тим часом вирішив проаналізувати, в який спосіб відбувалися зміни футбольної влади в обласному центрі раніше. Гадаємо, згадана ретроспектива буде цікавою для всіх…


1940 рік. «Спартак»
Першим спортивним клубом Станиславова, як відомо, була «Ревера». Вона постала наприкінці 1908 року. Наступного року СКС «Ревера» (СКС – станиславівський клуб спортовий) організував перші ... Читати далі »
Переглядів: 1115 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

«Енергетик» очолив Володимир Ковалюк
Минулого тижня бурштинський «Енергетик», котрий, ймовірно, залишиться єдиним професійним клубом області, розпочав підготовку до другої частини сезону. Гравцям було представлено нового наставника – ним став відомий прикарпатський футболіст Володимир Ковалюк.
Ковалюк замінив на посаді головного тренера «Енергетика» Миколу Вітовського, котрий з приставкою «в. о.» очолював команду після відставки Богдана Блавацького. Стати повноцінним керманичем Вітовському завадила відсутність відповідної тренерської ліцензії. В оновленому тренерському штабі він буде асистентом Ковалюка.
Ковалюк восени минулого року, ще будучи гравцем «Прикарпаття», отримав тренерський диплом категорії А на курсах, організованих центром ліцензування ФФУ для гравців з великим ігровим стажем. Уродженець Косова, нагадаємо, провів на зелених полях два десятки сезонів. До речі, 3-го березня новому керманичу «енергетиків» виповниться 40 р ... Читати далі »
Переглядів: 870 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

«Енергетик» очолив Володимир Ковалюк
Минулого тижня бурштинський «Енергетик», котрий, ймовірно, залишиться єдиним професійним клубом області, розпочав підготовку до другої частини сезону. Гравцям було представлено нового наставника – ним став відомий прикарпатський футболіст Володимир Ковалюк.
Ковалюк замінив на посаді головного тренера «Енергетика» Миколу Вітовського, котрий з приставкою «в. о.» очолював команду після відставки Богдана Блавацького. Стати повноцінним керманичем Вітовському завадила відсутність відповідної тренерської ліцензії. В оновленому тренерському штабі він буде асистентом Ковалюка.
Ковалюк восени минулого року, ще будучи гравцем «Прикарпаття», отримав тренерський диплом категорії А на курсах, організованих центром ліцензування ФФУ для гравців з великим ігровим стажем. Уродженець Косова, нагадаємо, провів на зелених полях два десятки сезонів. До речі, 3-го березня новому керманичу «енергетиків» виповниться 40 років.
Як ми вже писали, участь «Енергетика ... Читати далі »
Переглядів: 732 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Невиїзний «Ураган»
Франківці зазнали четвертої поспіль поразки на майданчиках суперників

Домашній «Ураган» і той, що їздить у гості до суперників, немов дві різні команди. Вдома франківці здобувають перемогу за перемогою, а з виїзду регулярно привозять поразки. Про це знають усі, однак причини таких перепадів ніхто пояснити не в силі.

Минулої суботи підопічні Сергія Гупаленка зазнали четвертої поспіль поразки на майданчиках суперників. Цього разу франківці поступилися «Єнакієвцю» (матч проходив в Донецьку). До звітного матчу донбасівцям ніяк не вдавалося виграти під керівництвом свого нового тренера Олега Солодовника, котрий заступив на пост ще в середині грудня. Та й загалом команда не перемагала з початку листопада.
Відтак до суботнього поєдинку з львівською «Енергією» франківці готуються не в кращому психологічному стані. Львів’яни впевнено лідирують, не зазнавши в 15-ти турах жодної поразки. Нага ... Читати далі »
Переглядів: 753 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Непередбачувана «Говерла»
«Ведмеді» поступаються аутсайдеру


Стартова гра «Говерли» у третьому колі національного чемпіонату неабияк порадувала її прихильників. На майданчику запорізького «Ферро» наші земляки вперше в сезоні перетнули рубіж у 100 набраних очок. Суперник здобув на 23 пункти менше!

На фоні згаданого успіху наступна домашня гра про ти одного з аутсайдерів – дніпродзержинського «Дніпра-Азоту» виглядала легкою прогулянкою. Та не так сталося, як гадалося. Після найбільш результативної гри «Говерла» провела одну з найменш результативних, здобувши лише 70 залікових пунктів. Відтак перемогу святкував суперник.
Після гри керманич франківських «ведмедів» Євген Мурзін завів мову про необхідність кадрового підсилення команди (досі керівництво клубу мало сумнів у доцільності такого кроку). Хоч загалом місце «Говерли» у плей-офф і не викликає побоювань, прикарпатцям необхідно подбати про кращу стартову пози ... Читати далі »
Переглядів: 1083 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Якщо потріскали губи
У холод стан наших губ змушує бажати кращого – раз у раз з’являються застудна висипка, тріщини і заїди. Яка ж причина таких проявів?
У першу чергу тріщини виникають у тих людей, які палять, п’ють мало рідини і постійно облизують губи. Також причиною може стати неправильне харчування, гормональні збої в організмі і брак вітамінів А, Е і В. Не виключено, що ранки з’являються через захворювання діабетом, при діареї, температурі, фарингіті.
Щоб позбутися цих неприємностей, включіть в раціон харчування продукти, багаті вітамінами, яких вам не вистачає. Їжте більше фруктів, овочів, рибу, печінку, червоне м’ясо, вживайте вітамін Е. Доглядайте за губами за допомогою спеціальних олій і бальзамів.
Заїди свідчать про брак в організмі вітамінів А і В2, а також про неправильну гігієну порожнини рота. Тому постарайтеся вирішити цю проблему за допомогою аптечних препаратів – як для внутрішнього прийому, так і для змащування ... Читати далі »
Переглядів: 1054 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Здоровому і хрін за цукор

Захворіти взимку на грип  не штука. А ось одужати не так і легко. Медики кажуть, що людина за тиждень грипування втрачає річний запас сил.
Як відновити сили та здоров’я після цієї підступної хвороби? Чим допомогти організму видужати? Про це розмовляємо із  терапевтом Івано-Франківської  міської поліклініки №3 Стефанією Скрипник.


– Людина перехворіла на грип, закрила лікарняний, вийшла на роботу. Але ще кілька днів відчуває слабкість. Що це означає?
– Такий стан називається астенією. Можна скоротити його період, а ось уникнути не вдасться. Молоді, зазвичай здорові, люди цілковито відновлюються за 5-7 днів. Літні ж, буває, хворіють ще цілий місяць.
Що робити? По-перше, поберегти решту сил. Я раджу своїм пацієнтам після хвороби не перенапружуватися, не хапатися за великі справи, а більше відпочивати. Дітям після грипу дають звільнення від фізкультури. Слід остерігатис ... Читати далі »
Переглядів: 874 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ ніколи не був провінцією

Богдан ГУБАЛЬ, член Національної спілки художників України

Я народився у сколівських Карпатах, навчався у Львові. Перше знайомство із Франківськом відбулось відносно пізно – 1984 року, але враження, яке справило це чудесне місто, було таким яскравим, що залишився тут назавжди.
 По закінченні навчання у Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва я переїхав у м. Казань на роботу до Татарського творчого виробничого комбінату. Попри насичену творчу діяльність, великий об’єм замовлень (розробка інтер’єрів Татарського академічного театру, лялькового театру м. Казань, інше) усе згадував слова свого викладача та творчого наставника Мирона Дем’яновича Вендзеловича про те, що його учні розлітаються по всіх куточках країни (колишнього СРСР), і хто не повернеться за 6-7 років, то вже, напевне, не повернеться ніко ... Читати далі »
Переглядів: 1206 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)

«Таксист» повертається!

25-26 лютого в приміщенні Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка відбудеться прем’єра комедії „Таксист-2 або Кохання на швидкості” за п’єсою відомого англійського драматурга Рея Куні.

Ця вистава є продовженням уже добре відомої глядачам п’єси „Занадто одружений таксист”, яка йде на сцені Івано-Франківського облмуздрамтеатру протягом двох років і збирає найбільші каси. 
„У різних театрах цю виставу ставлять по-різному. Але там переважно грають актори старшого віку. Адже і дія п’єси відбувається майже через 16 років з часу розвитку подій першої вистави. Проте наш „Таксист” є цікавішим, веселішим і яскравішим. І я думаю, успіх в тому, що у виставі задіяні саме молоді актори. Ми свідомо відмовилися від накладних гримів і наші актори будуть красивими”, – розповідає директор облмуздрамтеатру Ростислав Держипільський. 
... Читати далі »
Переглядів: 811 | Додав: bond | Дата: 23.02.2012 | Коментарі (0)