П`ятниця, 26.04.2024, 13:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » ОСВІТА
11:15
ОСВІТА
Молодих просвітян побільшало
21 лютого в залі Народного дому «Просвіта» з нагоди Міжнародного дня рідної мови відбулася творча зустріч молодої еліти краю.
В урочистій обстановці в ряди молодих просвітян вступили тридцять старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів міста. Як повідомила голова івано-франківської обласної організації «Молода Просвіта» Євгенія Бардяк, така традиція в Івано-Франківську була започаткована минулого року.
«Молодь поповнює просвітянські ряди. Ми сподіваємося, що вони братимуть активну участь у творчому та інтелектуальному житті нашого краю», – зауважила пані Євгенія під час урочистого вручення посвідчень.

З іменем видатного педагога
На засіданні міськвиконкому Івано-Франківської міської ради було прийнято рішення про присвоєння імені Софії Русової школі-садочку №7.
«Таке рішення прийняте з метою гуманізації навчально-виховного процесу, втілення в життя ідей Софії Русової через виконання Концепції національно-патріотичного виховання дошкільників та молодших школярів на християнських засадах», – кажуть у виконкомі.

Битва інтелектів
Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти спільно з Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника у квітні проведуть турнір юних інтелектуалів «Знай наше» серед шкільних команд регіону.
 За рахунком він буде другим, а за змістом — аналогічний тому, що проходив 2010-го року. Турніром зацікавилася Академія педагогічних наук України.
Головним призом, за який змагатимуться юні інтелектуали, буде мультимедійний клас. Також передбачені індивідуальні призи. Організатори сподіваються на жваву участь дітей у турнірі.
Тим часом на сайті Івано-Франківського центру оцінювання якості освіти запровадили он-лайн тестування. Абітурієнти, які зареєструвалися на пробне тестування, можуть безкоштовно 20 разів пройти тренувальне комп’ютерне тестування (10 тестів із категорії «Тести для самопідготовки та самоконтролю» та 10 тестів із категорії «Тести зовнішнього незалежного оцінювання»).
Щоб здійснити комп'ютерне тренувальне тестування, треба зайти на портал он-лайн тестування за адресою: http://test-on-line.com за логіном (персональним кодом) та паролем, отриманим під час реєстрації на пробне ЗНО-2013.

Садків стало більше

За даними головного управління освіти і науки облдержадміністрації, протягом трьох останніх років на Прикарпатті відкрито 55 дошкільних навчальних закладів.
Зокрема, у 2012-му, який в області було проголошено «роком дитячих садків», було введено в дію 29 дошкільних навчальних закладів, а також капітально відремонтовано 12 садків.
Цього ж року відкрито обласний навчально-реабілітаційний центр для дітей з вадами опорно-рухового апарату в с. Черче Рогатинського району, завершено спорудження школи в с. Кривець Богородчанського району, другі черги шкіл в селах Княгиничі Рогатинського і Сваричів Рожнятівського районів, спортивний зал Рогатинської спеціальної ЗОШ-інтернату та приміщення медичного блоку в Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті (м. Надвірна).

Переглядів: 654 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]