Середа, 24.04.2024, 13:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 21

Чи потрібен Україні демонтаж?


Останнім часом в Україні, зокрема у Галичині, все частіше чути розмови про необхідність зміни форми існуючого державного ладу, бо, мовляв, саме нинішня «суперцентралізована» модель управління – ядро всіх українських бід та нещасть. Але на що міняти – тут думки розходяться. Одні пропонують унітарну державу негайно або трохи згодом перетворити на федеративну. Інші схиляються до автономізації. Є навіть бажаючі повністю відокремити свій регіон від України, тобто сепаратисти. А з усіма ними запекло дискутують прибічники збереження унітарної держави. Отож свої думки про необхідність надання особливого статусу Галичині у складі де ... Читати далі »
Переглядів: 987 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (1)

Планом по ямах

В Івано-Франківську склали план ремонту доріг на три роки

Останнім часом на всіх рівнях влади заговорили про ремонти доріг. У Кабінеті Міністрів визнали: катастрофічний стан більшості автошляхів – це загальнодержавна проблема, яка потребує негайного вирішення. Дехто у ній навіть вбачає загрозу національній безпеці. Засоби масової інформації зарясніли повідомленнями про доручення Прем’єр-міністра Миколи Азарова негайно «запустити» асфальтні заводи і приступити до ремонту доріг. Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк ще у минулому році заявив, що 2013-й рік на Прикарпатті стане роком ремонту доріг. А Івано-Франківський міськвиконком минулого тижня схвалив розроблену департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку програму модернізації дорожньої інфраструктури н ... Читати далі »

Переглядів: 872 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (2)

Самогонників проженуть?

Міська влада  вкотре проголосила боротьбу зі стихійною торгівлею. Минулого тижня міський голова Віктор Анушкевичус видав розпорядження «Про ліквідацію та запобігання виникненню стихійної торгівлі на вулиці Привокзальній». 

Найбільше мера обурює те, що на Привокзальній площі торгують фальсифікованою горілкою та самогоном. «Там вже, знаєте, і самогоночку продають, і огірки-помідорчики квашені, ковбаску на закуску, все в одному місці, недорого і люди туди йдуть», – каже В.Анушкевичус. Тому він зобов’язав управління торгівлі з правоохоронцями здійснювати спільні рейди з метою недопущення стихійної торгівлі на Привокзальній і принагідно поцікавився, а які ж санкції можна застосувати до торгівців-самогонників.
Як поінформував заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковник міліції Валентин Данилюк, у так ... Читати далі »

Переглядів: 802 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

Наталя ГОЛОДЮК, депутат міськради, фракція «Свобода»


Земля – основне багатство громади

Міська рада – представницький орган, а ми,
депутати міської ради, є представниками
громади, котра нас обрала. Однією з найбільших цінностей громади є земля. Земельний кодекс України (стаття 12) говорить, що розпорядження землями територіальних громад – повноваження рад, як представницького органу тієї ж громади.
Тобто в моєму розумінні, земля, як одна з найбільших цінностей людини, повинна слугувати громаді, приносячи найбільшу користь.
Пригадується мені 2011 рік, коли на благо громади Пасічної мені вдалося залучити кошти з міського бюджету і вільну земельну ділянку у дворах Галицька 140-Хіміків 2, 4 використати для дозвілля малечі та дорослих. Було встановлено дитячо- ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

На тролейбуси потрібні гроші

Минулого тижня КП «Електроавтотранс» провело тендер на закупівлю п’яти тролейбусів «Шкода 14 Тр» після капітального ремонту. Його переможцем визнали Дніпропетровську фірму «Літан». П’ять тролейбусів з доставкою до Івано-Франківська містові обійдуться в 1 мільйон 260 тисяч гривень.


Однак, як повідомив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак, наразі у міському бюджеті коштів на придбання рухомого складу для КП «Електроавтотранс» у 2013 році не передбачено взагалі. Тому, за словами директора «Електроавтотрансу» Леоніда Яковця, підприємство ініціюватиме внесення змін до бюджету 2013 року. Заручившись підтримкою міського голови Віктора Анушкевичуса, «Електроавтотранс» уже подав відповідну пропозицію з обґрунтуванням до фінансового управління міськвиконкому, яке має її ... Читати далі »

Переглядів: 867 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

Ямкові ремонти повертаються

При стабілізації погоди і середньодобовій температурі повітря не нижче п’яти градусів за Цельсієм у Івано-Франківську розпочнуть ямковий ремонт доріг.
Про це повідомив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку міськвиконкому Михайло Смушак. За його словами, дорожне ремонтно-експлуатаційне управління кілька тижнів тому уже почало пробний ямковий ремонт, а цими днями має відбутися тендер на поточний ремонт доріг на загальну суму 5,8 мільйона гривень.


«Наприкінці лютого-початку березня, думаю, ми розпочнемо ямковий ремонт вулиць холодним асфальтом, – каже М.Смушак. – У першу чергу будемо забивати великі гострі ями на магістральних вулицях і тих, якими рухається громадський транспорт. Гарантія на холодний асфальт і ямковий ремонт – шість місяців. Тому дещо згодом ми одразу плавно ... Читати далі »

Переглядів: 713 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

Зал «Національний»:                                                      найкращі традиції української кухні й гостинності

Зал «Національний» ресторану «Надія» належить до 
ресторанів класу «люкс» і входить у сотню кращих національних ресторанів України. Саме тому перша розповідь нової рубрики «Гурманіка» присвячена залу «Національний», який є одним з найбільших ресторанних залів Івано-Франківська та Прикарпаття за кількістю місць, а у якості обслуговування, організації масових відпочинкових заходів йому нема рівних й далеко за межами області. Доступна ціна та висока якість – саме те, що цінують гості цього закладу.


Лиш ... Читати далі »

Переглядів: 1007 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

«Небачені квіти»

Параска Хома напередодні 80-річного ювілею подала заяву про вихід із Спілки художників та Спілки майстрів народного мистецтва України


Майже ювілейна виставка живопису самобутньої художниці Параски Хоми в івано-франківській кав’ярні «Світлиця Мулярова» стала резонансною як для громадськості, так і для самих митців. На відкриття виставки були запрошені керівники обласних спілок художників та майстрів народного мистецтва, членом яких дотепер є пані Параска. Проте вони не вважали за честь відвідати її. Зрештою, виявилося, що художницю просто не визнають. І це стосується не тільки обласного рівня.

Під час відкриття виставки згадали прикрий факт про те, як на вищому рівні гальмується питання подання майстрині на здобуття Шевченківської премії.
Цього року Параска Хома ... Читати далі »
Переглядів: 886 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

Культурі поставили «добре»

Жодний заклад культури в Івано-Франківській області не буде закритий. У цьому працівників цієї галузі запевнив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк під час колегії управління культури, національностей та релігій.
Не заслуховуючи доповіді про здобутки минулого року, голова ОДА запропонував перейти до живого діалогу і поговорити «по-товариськи».


Працівники закладів культури області розповідали про свої проблеми та потреби, котрі виникають перед ними. Чимало питань стосувалися, як не дивно, матеріально-технічного забезпечення, а також фінансової підтримки.
Їх, зокрема, турбує питання поповнення бібліотечних фондів, фінансування дитячих шкіл мистецтв, виготовлення документації для об’єктів культурної спадщини, загалом фінансування галузі.
«Всього на культуру цього року в області з державного і обласного ... Читати далі »

Переглядів: 772 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

Співець нової днини

24 лютого минає 65 років від дня народження одного із найбільших українців – Тризубого Стаса

Тризубий Стас  увірвався в історію України як справжнє явище культурного, суспільно-політичного та громадського життя. Росіянин за походженням, але українець за духом. Саме так про нього воліють говорити ті, для кого він був рідним і близьким, ті, хто його пам’ятає.


Постійним творчим кредо Станіслава Щербатих був сміх крізь сльози, але попри все він вперто відстоював свою громадянську позицію – любив Україну. Тризубий Стас перевершив усе те, чого не спромоглися зробити багато українців – відстоювати свою честь і гідність на зорі незалежності власної держави.
Сьогодні його рідко згадують, проте в колі друзів та однодумців про нього говорять як про живого. З ним рахуються, його цитуют ... Читати далі »

Переглядів: 983 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

Кубок світу в Буковелі

На Прикарпатті зібралися кращі літаючі лижники з усієї планети

Цієї суботи у Буковелі  відбудеться завер шальний етап Кубка світу-2013 з фристайлу (лижна акробатика). Участь в змаганнях, рівних яким на Івано-Франківщині ще не було, візьмуть усі найсильніші літаючі лижники планети. Виступи на українському курорті для них будуть водночас останньою репетицією перед чемпіонатом світу в Осло. Він стартує на початку березня.

Кубок світу – щорічний турнір, що триває впродовж двох-трьох місяців і включає у себе низку стартів в різних частинах світу. Цього разу програма змагань включала в себе сім етапів. Розпочався турнір 5 січня в китайському Чанчуні. Звідти спортсмени перемістилися до Канади, а згодом відбули три етапи у США. Минулого тижня учасники протестували майбутні олімпійські об’єкти ... Читати далі »
Переглядів: 676 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ готує заявку на Кубок Європи

У вівторок відбулося  підписання меморандуму щодо можливості проведення в обласному центрі Кубка Європи – 2015 зі спортивної ходьби. Ініціативу керманичів міста підтримала Федерація легкої атлетики України.

Вийшовши з клопотанням до ФЛАУ, франківські легкоатлети спиралися на 16-річний досвід проведення міжнародних змагань зі спортивної ходьби на Кубок "Вечірній Івано-Франківськ", а також чемпіонату України з ходьби на 50 км та чемпіонату серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
Наприкінці січня виконком національної федерації, що відбувся в Запоріжжі, погодив ініціативу прикарпатців. Відтак для підписання відповідної угоди про наміри до Івано-Франківська прибув президент ФЛАУ Ігор Гоцул.
«Проведення змагань такого рівня дозволить нашому місту отримати чергове визнання на міжнародній арені, – ... Читати далі »
Переглядів: 644 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)

На різних фронтах

Представники  Івано-Франківщини продовжують свої виступи в національних чемпіонатах. В чергових матчах футзальний «Ураган» та баскетбольна «Говерла» здобули перемоги і продовжують боротьбу за вихід у плей-офф. 

Футзал. Чемпіонат України. Екстра-ліга. 17 тур. 8 лютого. «Єнакієвець» – «Кардинал-Рівне» – 3:2. «Енергія» – «Локомотив» – 1:0. «Спортлідер+» – ЛТК – 5:6. 18 тур. 15 лютого. «Локомотив» – «Спортлідер+» – 4:2. ЛТК – «Єнакієвець» – 3:2. «Ураган» – «Енергія» – 3:1 (Валєнко, 25, Сімка, 28, Роніньо, 38 – Павленко, 40). 19 тур. 20 лютого. «Єнакієвець» – «Локомотив» – 2:4. Матчі «Спортлідер+» – «Ураган» і «Кардинал-Рівне» – ЛТК завершилися пізно ввечері.
Становище команд
І В Н П М О
«Локомотив» 16 11 2 3 43-19 35
«Енергія» 16 10 1 5 43-33 31
ЛТК 16 9 1 6 59-46 28
«Ураган» 15 9 0 6 35-36 27
«Єнакієве ... Читати далі »

Переглядів: 761 | Додав: bond | Дата: 21.02.2013 | Коментарі (0)