Четвер, 18.04.2024, 12:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 5 » НОВИНИ
11:21
НОВИНИ
ЄРЦ обіцяє нову якість послуг

У новому році Єдиний розрахунковий центр виведе надання комунальних послуг на якісно новий рівень.
Про це заявив заступник директора ЄРЦ, депутат міської ради, секретар постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку Микола Вітенко. За його словами, ЄРЦ зараз працюватиме у двох головних напрямках: створення контакт-центру за єдиним телефонним номером «гарячої лінії» 750-600 та роботою з виконавцями послуг, їх конкурсного відбору і укладанням з переможцями відповідних угод.
Наразі за телефонним номером 750-600 діє чотири лінії зв’язку. Всі звернення і скарги громадян, що на нього надходять, записуються, телефонні дзвінки ідентифікуються та реєструються, ведеться так звана історія дзвінків, яку можна відстежити. Житловий фонд, прийнятий ЄРЦ на свій баланс, обслуговують шість комунальних та чотири приватні підприємства різної спеціалізації. М.Вітенко також поінформував, що орієнтовно в другому кварталі на право надання окремих комунальних послуг відбудуться конкурси.
«Прозорість і відкритість – це одна з головних складових комунальної реформи, – підсумував міський голова Віктор Анушкевичус. – Все має відбуватися за чітким алгоритмом: заява-виконавець-термін виконання. В іншому випадку, це не реформа. Те, що людина може зайти на сайт ЄРЦ і простежити виконання поданої нею заявки, – це крок вперед», – наголосив мер.

Стах МІРЧУК

Кому свято, кому робота 

Новорічні святкування в Івано-Франківську пройшли спокійно, 
без грубих порушень правопорядку та надзвичайних ситуацій. До чергового травмпункту за медичною допомогою новорічної ночі ніхто не звертався. Підприємства життєзабезпечення обласного центру належно підготувалися до роботи, щоб мешканці та гості міста не відчули жодних комунальних незручностей. Але без аварій, на жаль, не обійшлося.
Як поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, вже через п’ять хвилин після зустрічі Нового року ліва сторона мікрорайону «Пасічна» поринула в пітьму. Тож мешканці частини вулиці Галицької, вул. Витвицького, Горбачевського та прилеглих змушені були продовжувати святкування в романтичній атмосфері – при свічках. За словами Т.Клочко, попередня причина 40-хвилинного знеструмлення частини цього мікрорайону – вихід з ладу повітряної електролінії 110 кВт через її пошкодження піротехнікою поблизу «Льодової арени».
Черговій аварійній бригаді ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» новорічної ночі теж довелося добряче попрацювати. Спершу ремонтники шукали пошкодження траси, внаслідок якого перестала працювати котельня на вулиці Дорошенка. Потужний витік води вони знайшли поблизу першого корпусу будинку №8 на вул. Довженка. Щоб його усунути, оперативно відремонтувати трасу і подати до будинків тепло, професіоналам-ремонтникам «Теплокомуненерго» знадобилося три години.
Загалом же, як наголосила Т.Клочко, цієї новорічної ночі служба оперативного реагування зафіксувала значно менше звернень і скарг громадян, ніж торік. Чи не вперше за останні роки практично всі будинки житлового фонду міськради були з теплом і гарячою водою. Її вечірня подача тривала до другої години ночі, а ранкова – аж до полудня. Міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що в цілому задоволений підготовкою міста до свят і Нового року, розпорядився преміювати ремонтників «Теплокомуненерго», які усували аварію на вулиці Довженка, а від енергетиків зажадав детального пояснення причин інциденту зі знеструмленням частини мікрорайону «Пасічна».
Стах МІРЧУК


Переглядів: 975 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]