П`ятниця, 19.04.2024, 02:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 12
Приміським маршруткам – стоп-контроль?
Обласна Державтоінспекція повинна обмежити в’їзд автобусів приміського сполучення до центру Івано-Франківська


Відповідне доручення на сесії облради дав голова ОДА Михайло Вишиванюк. Спершу губернатор зазначив, що це компетенція міської влади. Але після того, як його перший заступник Василь Плавюк підтвердив, що замовником приміських перевезень є облдержадміністрація і наголосив, що приміські автобуси мають відправлятися  виключно з автостанцій обласного центру, М.Вишиванюк змінив свою думку й доручив присутньому на сесії облради заступникові начальника УМВС в області вирішити цю проблему.

Так несподівано завершилося обговорення ініційованого одним з депутатів облради питання про дозвіл на в’їзд до центру Івано-Франківська приміських автобусів з Тисменицького району. Своє прохання депутат мотивував тим, що чи ... Читати далі »
Переглядів: 863 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (1)

Центр міста таки перекриють для транспорту

Центральну історико-архітектурну частину Івано-Франківська закриють для транзитного руху транспорту.
Це підтвердив в.о. директора КП «Технічний центр «Сервіс-Авто» Андрій Строїч. Він повідомив, що першою перекриють площу Ринок. Спеціальні обмежувальні стовпчики і шлагбауми, які автомобілісти свого часу поламали, планують відновити на перехрестях вулиць Лесі Українки-Вітовського та Дністровської-Галицької. Це буде першим етапом реалізації  проекту перекриття центральної частини міста для транзитного руху транспорту.


Тим водіям, які таки захочуть заїхати до центру міста і там паркуватися, доведеться за це платити за спеціальним тарифом. Його розмір А.Строїч наразі не озвучив, однак зазначив, що «це буде соціальний та економічний проект». «Він потребує попереднього обговорення. Ми намагатимемося не повторювати помилок і сподіваємося на допомогу в реалізації проекту ... Читати далі »
Переглядів: 834 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (0)

Подвійне вбивство розкрили за добу

44-річний іванофранківець зізнався у вбивстві двох молодих жінок, тіла яких були знайдені на міському сміттєзвалищі минулої середи.

Про розкриття цього резонансного злочину, як кажуть, за гарячими слідами, детально поінформував керівник прикарпатської міліції Василь Варцаба на прес-конференції у вівторок.
Зранку 4 січня в чергову частину Тисменицького райвідділу міліції надійшло повідомлення зі спецкомбінату «Івано-Франківськсміттєзвалище» про те, що на території звалища побутових відходів поблизу с. Рибного виявлено труп жінки з тілесними ушкодженнями – різаною раною в ділянці шиї. Під час огляду місця страшної знахідки  працівники міліції виявили у великогабаритній сумці ще один труп жінки з аналогічними пораненнями.
За сигналом тривоги був піднятий особовий склад Тисменицького райвідділу та Івано-Франківського міськвідділу міліції, оперативники обласного управлін ... Читати далі »
Переглядів: 799 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (0)

Висновки
Юрій Соловей, депутат міськради, голова фракції "УДАР Віталія Кличка"


На початку 2012 року в першу чергу хотілось би підбити підсумки року, що минув, та спробувати оцінити новий. Насамперед, аналізуючи минулий рік, варто зауважити, що це перший рік після виборів міського голови. Виборів, які багато чого мене навчили і з яких я зробив багато висновків. Йдучи на них, я щиро вірив, що, роблячи конкретні справи для людей, говорячи правду, стоячи до кінця на тих принципах, ти показуєш нову якість української політики. Маючи на меті досягти позитивних змін в цій країні та зробити принаймні перші кроки на шляху до справжніх європейських цінностей.
Проте, як з’ясувалось, не так просто вигнати з теплих кабінетів та владних крісел стару еліту – представників політичних кланів, які приросли до своїх добре насиджених посад, і замість того, щоб покращувати якість ж ... Читати далі »
Переглядів: 731 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (0)

Пріоритети незмінні
Покращення стану міських доріг, розвиток дошкільної освіти та реформування житлово-комунального господарства міста у 2012 році залишаться пріоритетними завданнями міської ради.
Про це повідомив голова бюджетної комісії, голова фракції ВО «Свобода» в міськраді Роман Онуфріїв. За його словами, реалізація цих пріоритетних завдань закладена в основу схвалених міськрадою галузевих програм розвитку і їхнього фінансування.
Водночас Р.Онуфріїв з жалем констатував, що міський бюджет 2012 року фактично повторює тенденції минулорічного, зазначив, що державна влада не виконує своїх функцій з фінансування окремих галузей, перекладаючи це на плечі місцевого самоврядування, але запевнив, що кожна бюджетна галузь буде профінансована на не меншому рівні, ніж торік.
«В бюджеті 2012 року ми заклали фінансування всіх захищених статей, передбачили ріст заробітної плати в бюджетній сфері й знайшли можливість забезпечити безплатне ... Читати далі »
Переглядів: 694 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (0)

Зарплата плюс бонус
КП «Технічний центр «Сервіс-Авто» запровадило програму заохочення найкращих працівників у номінації «Паркувальник місяця».
Про це повідомив керівник підприємства Андрій Строїч. Він зазначив, що, за умови досягнення певних планових показників збору за паркування та дисципліни, працівник, якого визнали кращим за результатами місяця, до своєї заробітної плати зможе отримати фінансовий бонус.
Ні планових показників, ні зарплати, ні розміру фінансового бонусу А.Строїч не уточнив. Натомість повідомив, що впродовж листопада-грудня підприємству вдалося досягти рекордного збору коштів за надання послуг з паркування авто. Ріст надходжень, за його словами, становить 10%. Також вдалося доукомплектувати штат паркувальників, що, на переконання А.Строїча, в подальшому призведе до збільшення надходжень за надані ними послуги. Цьому сприятиме і те, що кількість злісних боржників за оплату паркування вже зменшилась удвічі. «Зараз ... Читати далі »
Переглядів: 926 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (0)

Послуги надаються, борги зостаються
Єдиний розрахунковий центр у святкові дні забезпечив максимальне надання житлово-комунальних послуг населенню.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Вона зазначила, що лише в переддень Різдва ця управляюча компанія виконала роботи за 66-ма зверненнями мешканців щодо ремонту будинкових систем. «ЄРЦ виконав значний обсяг робіт задля забезпечення максимального надання послуг населенню у святкові дні», – наголосила Т.Клочко. Водночас керівник служби оперативного реагування зазначила, що на контролі служби все ще перебувають 30 звернень громадян, які, в основному, стосуються затоплень підвалів житлових будинків.
А тим часом рівень розрахунків споживачів за надані ЄРЦ житлово-комунальні послуги в грудні 2011 року зріс на 5%. Однак, із нарахованого до сплати 1 млн. 298 тис. 401 грн., споживачі заплатили лише 944 тис. 821 грн., що становить 72%. Найбільши ... Читати далі »
Переглядів: 886 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
«Україні потрібна нова політична еліта»


Парламентські вибори, які відбудуться у 2012 році, дають шанс оновити політичну еліту. Про це в прямому ефірі радіо «Ера» заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко. Зараз Україна виглядає як таке собі сито, коли фільтрується справжнє і несправжнє. Це відбувається і в суспільстві, і в політиці. Залишається на поверхні справжнє. Головні три завдання у новому році: не допустити здачі національних інтересів і втрати незалежності, не допустити згортання демократичних процесів і кардинально оновити політичну еліту.

«Владу треба оновити на 90%, бо у парламенті та уряді – ті ж самі по кілька разів. Треба, щоб моральніші, професійніші пішли догори. Тоді в України з’явиться реальний шанс», – вважає лідер «Громадянської позиції». Суспільство прокидається, з нього мають народитися нові люди, нові лідери з новими цінн ... Читати далі »
Переглядів: 768 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (0)

Рік Олекси Гірника
Івано-Франківська обласна рада оголосила 2012–й роком УПА, НСОУ «Пласт», голови проводу ОУН Ярослава Стецька та Героя України Олекси Гірника.
Як зазначив голова Фундації імені Олекси Гірника Євген Гірник, «усі ці події та особистості – всеукраїнського масштабу. Тому логічно було би вшановувати їх на державному рівні, але, на жаль, заходи, пов’язані із відзначенням 100-річчя від дня народження Олекси Гірника, будуть проводитися на громадських засадах». За його словами, заплановані уроки пам’яті в школах області, поїздки школярів на Тарасову гору в Канів, перевидання книг про Олексу Гірника та відкриття оновленого пам’ятного знаку в Калуші. До речі, кошторисна вартість його реконструкції становить 124 тисячі гривень, які профінансовано на обласному рівні.
Для того, аби заходи із вшанування його батька не закінчилися тільки двома датами – 21 січня та 28 березня, Євген Гірник повідомив, що передбачено низку заходів, к ... Читати далі »
Переглядів: 773 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (0)

Павло ДВОРСЬКИЙ:
«Назарій Яремчук був для мене і другом, і побратимом»


Наприкінці грудня в Івано-Франківську відбувся благодійний фестиваль «Мистецький храм». Одним із найбільш поважних гостей дійства був відомий не лише в нашій державі, а й далеко за кордоном народний артист України, композитор Павло Дворський. Йому судилося стати головним вершителем долі молодих талановитих виконавців. Це не перша суддівська роль артиста, його часто запрошують на такі заходи. Сам пан Павло минулого року багато гастролював, адже на сцені він вже 35 років. У розмові із маестро нам стало відомо, що Павло Дворський любить частенько погостювати на Прикарпатті, бо це для нього дуже близький і майже рідний край.

– В Івано-Франківську буваю досить часто, також навідуюся у Коломию, в Карпати, особливо Ворохту, Яремче. Дуже часто в мене тут відбуваються концерти або просто зустрічі з друзями. Мені приємно, що моя дружина коломиянка. Во ... Читати далі »
Переглядів: 1207 | Додав: bond | Дата: 12.01.2012 | Коментарі (0)