П`ятниця, 26.04.2024, 16:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 27 » МІСТО
12:20
МІСТО
Міськрада не прислухалася до нардепа

Минулого четверга відбулася чергова 15-та сесія міськради, в роботі якої взяв участь народний депутат України від Партії регіонів Василь Чуднов. На пленарному засіданні депутати розглянули понад 30 питань, серед яких домінували земельні, господарські та економічні. Однак не обійшлося й без ухвалення політичних заяв та рішень.

Обмін люб’язностями
Розпочалась сесія доволі нетрадиційно. На прохання керівництва загальноосвітньої школи №13 міський голова Віктор Анушкевичус вручив групі депутатів міськради подяки за допомогу в підготовці школи до навчального року. Після цього слова попросила колишній депутат міськради, директор школи-садка №7, відома громадська діячка Марія Ільків. Від імені Всеукраїнської ліги жінок вона виголосила подяку міському голові за великодушний християнський вчинок – особисте надання Віктором Анушкевичусом матеріальної допомоги на лікування ветерана ОУН-УПА Стефанії Костюк.   
Продовжив розпочатий обмін люб’язностями сам міський голова. За сприяння вчасному початку опалювального сезону і організацію зустрічі з першим віце-прем’єр-міністром Андрієм Клюєвим мер подякував народному депутату Василеві Чуднову. «Василь Михайлович особисто домовився про мою зустріч з Клюєвим і під час нашого півгодинного спілкування вдалося врегулювати всі проблемні питання», – наголосив В.Анушкевичус. Принагідно він також поінформував депутатів міськради, що під час зустрічі з першим віце-прем’єром мова йшла і про ряд інших проектів. Зокрема, щодо впровадження енергозберігаючих технологій, використання потужностей Богородчанської газокомпресорної станції та спорудження нового транспортного моста через Бистрицю Солотвинську в мікрорайоні «Пасічна». «Я знайшов повне розуміння цієї проблематики», – підсумував мер.
Вклад В.Анушкевичуса у вчасний початок опалювального сезону в місті належно оцінила і фракція ВО «Свобода». Однак її голова Роман Онуфріїв зазначив: «Зараз нам треба думати над майбутнім міської теплоцентралі.  І ви особисто маєте заопікуватись «Теплокомуненерго», щоб наступного року ми такі питання не розглядали», – наголосив міському голові Р.Онуфріїв.
«Завдяки аргументованому, фаховому рівню перемовин міського голови з першим віце-прем’єром вдалося вирішити проблему з початком опалювального сезону в місті і це правда, –  заявив з трибуни міськради В.Чуднов. – Це яскраве свідчення того, що коли є фаховість, є і взаєморозуміння. Головне, щоб була об’єднавча мета і, незважаючи на політичні уподобання, можна вирішувати всі питання. Нашою метою має бути не штампування політзаяв, які мешканці навіть не читають, а розбудова краю, соціально-економічний розвиток міста і області», –  закликав депутатів міськради Василь Чуднов.

Україна в небезпеці

Однак міськрада не прислухалась до закликів нардепа й підтримала два політичні рішення.
Перше стосувалося звернення до Президента, Верховної Ради та Генеральної прокуратури щодо згортання демократичних процесів, демонстративного порушення прав і свобод людини та кримінального переслідування опозиційних сил в Україні, яке ініціювала фракція ВО «Батьківщина». «Ми розуміємо, що треба займатися господаркою, але коли весь світ приймає відповідні заяви, ми, як вищий представницький орган міста, не маємо права мовчати», – заявив депутат міськради Василь Бойчук і з трибуни сесії виголосив відповідну заяву.

Президенту України,
Голові Верховної Ради України, Генеральній прокуратурі України, депутатським фракціям у Верховній Раді
ЗАЯВА
Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, заявляємо, що після президентських виборів 2010 року в Україні розпочалося тотальне згортання демократичних процесів, демонстративне порушення прав і свобод людини. Відбувається стрімка криміналізація країни, проводиться політика, яка суперечить європейській правовій традиції і культурі, ставиться під загрозу європейська інтеграція і сама історична перспектива України.
Беззаперечним і очевидним для громадян України, провідних демократичних країн світу є той факт, що кримінальні переслідування стосуються виключно представників опозиційних політичних сил. Йдеться про порушені кримінальні справи проти Юлії Тимошснко, Юрія Луценка та інших колишніх урядовців, а також проти учасників підприємницького Майдану, членів «Тризубу» та ВО «Свобода». Сьогоднішній вирок Юлії Тимошенко – своєрідний рубікон, за яким відбувається знищення реальної опозиції та встановлення диктаторського режиму в Україні. Режим цинічно перейшов межу, за якою вже не діють ані Конституція, ані закони, межу, за якою влада тримається лише на кийках силових структур.
Кожного громадянина України позбавляють права на вільне слово і незалежну думку, сьогодні разом із Юлією Тимошенко та іншими політв'язнями свободу відбирають у кожного з нас. Але це не повинно нас залякати, посіяти зневіру чи апатію. Ми мусимо гуртуватися, вистояти і перемогти. Брутальний наступ режиму Януковича має наштовхнутися на громадянський спротив усього українського суспільства.
Прийшов час об'єднуватися не лише політикам, а всьому суспільству, всім патріотам – і разом звільнити країну від політичного та кримінального терору.
Рано чи пізно відповідальність понесуть замовники, організатори і виконавці фальшованих справ проти опозиції.
Сьогодні ми ще більше, аніж вчора, упевнені в перемозі над диктатурою, поверненні України на шлях демократичного європейського розвитку.
Слава Україні! Героям слава!


Заяву підтримали 37 депутатів і лише двоє від Партії регіонів були проти.
Друге – рішення про проведення 1 грудня під стінами Верховної Ради в Києві спільного виїзного засідання місцевих рад, де перемогли національно-демократичні сили, яке ініціювала новостворена фракція «УДАР-Громадський форум». Її лідер Юрій Соловей необхідність такої неординарної акції пояснив так: «Центральні органи влади систематично ігнорують звернення, які ухвалюють органи місцевого самоврядування. Тому потрібно перейти до більш активних дій, залишити теплі зали і організувати відкриту сесію в місті Києві, щоб показати, що ми готові публічно демонструвати свою позицію». Після консультацій та узгодження позицій фракцій і політичних сил Івано-Франківська міськрада звернулася до політичних партій, які мають представництво в органах місцевого самоврядування України, підтримати таку ініціативу. За це проголосували 37 депутатів.  
Все треба називати своїми іменами
Несподівано завершився розгляд питання «Про затвердження програми оптимізації процесів збільшення надходжень до бюджету управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську та своєчасної виплати пенсій на IY квартал 2011 та 2012 рр.». Депутати додивилися, що, незважаючи на назву «програми», проект рішення спрямований виключно на фінансування оплати оренди приміщення для міського управління пенсійного фонду. Як повідомила заступник начальника цього управління Оксана Козло, проблема полягає в тому, що суд визнав недійсним договір оренди примішення міськуправління пенсійного фонду площею  одна тисяча квадратних метрів на четвертому поверсі будівлі «Укрсоцбаку» і його звідтіля можуть виселити. Якщо ж управління не матиме власного приміщення, його просто розформують. А приміщенням територіальні управління пенсійного фонду, начебто, мають забезпечити органи місцевого самоврядування. Однак і тут депутати дочиталися, що приміщеннями теруправління пенсійного фонду насправді мали б забезпечувати облдержадміністрації, а не органи місцевого самоврядування.
«Давайте не обманювати самих себе і всі речі називати своїми іменами», – закликав в ході обговорення депутат від «Фронту змін» Ростислав Кукурудз. Його повністю підтримав й колега від Партії регіонів Сергій Благодир. «Якщо ми можемо платити за оренду приміщення пенсійного фонду, то платімо, якщо ні, то ми не можемо цього робити», – наголосив він і запропонував міському голові звернутися до Міністерства внутрішніх справ та облдержадміністрації, щоб міському управлінню пенсійного фонду надали необхідне приміщення в недавно розформованому Прикарпатському юридичному інституті на вулиці Національної гвардії. З цим погодилися всі депутати міськради.
Крім того, міськрада запросила на святкування 350-річчя Івано-Франківська глав УГКЦ Святослава Шевчука, УПЦ КП – Філарета та УАПЦ – Мефодія,  внесла зміни до положення про цільовий фонд соціально-економічного розвитку, програми будівництва дитячих спортивних та ігрових майданчиків, ухвалила рішення про продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення, розглянула ряд інших питань, з яких прийняла відповідні рішення. Основні з них будуть опубліковані в нашій газеті.
Левко Кутинський
Переглядів: 962 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]