Субота, 20.04.2024, 01:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 06
Немає місця для Палацу спорту

Місце для побудови Палацу спорту в Івано-Франківську досі не визначено. Виявляється, знайти три-чотири гектари вільної землі у населеному пункті, який займає територію майже у тисячу разів більшу, не легше, ніж відшукати голку в копиці сіна. Нині вже йдеться про те, щоб розмістити споруду на землях сіл, що входять до складу міськради. Чиновники поспішають, адже почалося формування бюджетів на наступний рік…

Головний біль «отців міста»

Хибно вважати, що згадана проблема виникла лише в останні роки. Навпаки, вона була справжнім головним болем для «отців міста» впродовж майже усього останнього сторіччя. Ну хіба що за часів Австро-Угорщини, коли спорт в обласному центрі робив лише перші кроки, питання комплексу не стояло так гостро.
Саме на цей час припадає відкриття першої в місті спортивної зали. Вона містилася на другому поверсі будинку польсь ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Впорядкування продажу алкоголю в місті: дубль №2

Андрій ГНАТІВ, фракція ВО «Свобода»

Як відомо, міська рада минулого скликання зробила спробу впорядкувати продаж алкоголю в Івано-Франківську, прийнявши рішення про обмеження його продажу з 22 год. 00 хв. до 08 год. 00 хв. Проте ця спроба не мала успіху. Спершу прокуратура внесла протест на рішення, який не був підтриманий депутатською більшістю. Потім прокуратура звернулась до суду із заявою про скасування зазначеного рішення. І хоча остаточна крапка у цій справі не поставлена, оскільки перебуває на розгляді в Львівському апеляційному адміністративному суді, дія рішення міської ради зупинена відповідно до Закону України «Про прокуратуру».
Підставою винесення прокуратурою протесту та звернення до суду було те, що законодавством України не передбачено можливість часового обмеження продажу алкоголю. Проте в руках місцевої ради є інший механіз ... Читати далі »
Переглядів: 742 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (1)

Прокурор з олімпу

Минулого тижня в обласній прокуратурі відбулося те, про що говорили щонайменше рік: призначення нового прокурора Івано-Франківської області. Ним став державний радник юстиції 3-го класу Олександр Каліфіцький 1962 р. н., уродженець Одеської області. 

Подейкують, хоча зміни в прокуратурі були очікуваними, та призначення в Івано-Франківську область людини «з таким послужним списком» не очікував ніхто. Олександр Каліфіцький з 2007 року працював у Генеральній прокуратурі України старшим слідчим в особливо важливих справах, надалі очолив відповідне управління. У сфері ведення Головуправління з розслідування особливо важливих справ перебувають справи, порушені проти таких важковаговиків вітчизняної політики як Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Леонід Кучма та інші. Неодноразово Олександр Каліфіцький «світився» і в засобах масової інформації з відповідними коментарями щодо ... Читати далі »
Переглядів: 834 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Пішов, щоб повернутися

Екс-начальник ліквідованого міськрадою управління архітектури й містобудування Ігор Гаркот очолив управління земельних відносин міськвиконкому.

«Якщо хтось думав, що Ігор Теодорович більше не працюватиме у виконкомі, то помилявся. Ми здійснили горизонтальне переміщення. Тепер він займатиметься наповненням другого кошика міського бюджету і буде відповідальним за землю», – прокоментував це призначення міський голова Віктор Анушкевичус.
На вівторковій апаратній нараді в міськвиконкомі мер представив ще двох нових керівників комунальних підприємств. Як свого часу й прогнозував «ЗК», в.о. генерального директора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» з випробувальним терміном став Володимир Марич, якого на роботу до «Водоекотехпрому» недавно запросив вже колишній в.о. гендиректора підприємства Ігор Прокопів. А новостворене комунальне підприємство «Ритуальна служба» очолив депутат міськради від В ... Читати далі »
Переглядів: 914 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (1)

Єдиного тарифу квартплати не буде

Комунальна реформа в Івано-Франківську може стати модельною для всієї України. Міський «Єдиний розрахунковий центр» чи не вперше в державі провів розрахунок тарифів на утримання будинків й прибудинкових територій відповідно до недавно ухваленої Кабміном постанови «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги». Однак єдиного тарифу квартплати в місті не буде, адже його, відповідно до чинного законодавства,  розраховуватимуть на кожен будинок окремо.

За словами директора «ЄРЦ» Вадима Войтика, чинний тариф квартплати в Івано-Франківську вже три роки не відповідав законодавству, бо був розрахований за старою нормативно-правовою базою. Хоча спроби розрахувати тариф побудинково в місті були, однак міськвиконком їх так і не затвердив. Зараз же, – наголошує В.Войтик, –  важливою складовою тарифу є ухвалене на останній сесії міськради рішен ... Читати далі »
Переглядів: 820 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Останній термін
До 15 жовтня в місті мають бути завершені всі роботи із так званого вибіркового капремонту доріг та міжбудинкових проїздів.
Цей останній термін встановив керівникам управління капітального будівництва та підрядних організацій міський голова Віктор Анушкевичус. Хоча спешу мер заявляв, що всі роботи будуть завершені до Дня незалежності, а вулицю Галицьку після ремонту іванофранківці взагалі «не впізнають». Власне, найбільше міського голову й  обурило те, що вулиця Галицька досі не відремонтована.
«У вибіркових капремонтах доріг у вас є вибіркові досягнення. Але вулицю Галицьку ви ремонтуєте дуже довго. І я хочу, щоб від вулиці Довгої до вулиці Пулюя її ремонт ви завершили дуже швидко, –  заявив мер заступнику начальника УКБ Миколі Халаку. – Тим більше, що гроші для цього є. З бюджету розвитку не освоєно сім мільйонів гривень».
Крім того, міський голова заборонив муніципальній інспекції з благоустрою вида ... Читати далі »
Переглядів: 790 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Нова підстанція швидкої допомоги

4 жовтня в Івано-Франківську відбулося відкриття підстанції невідкладної медичної допомоги №4 на вул. Тролейбусній. Участь у заході взяли міський голова Віктор Анушкевичус, секретар міськради Руслан Марцінків, очільник міськрадівської фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв, головний лікар міста Тарас Масляк та ректор Медичного університету Микола Рожко.

«Ця підстанція – результат злагодженої роботи міської влади і депутатського корпусу, адже найбільшу частину коштів виділено із міського бюджету», – зазначив Тарас Масляк.
За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, відкриття підстанції швидкої медичної допомоги №4 не закриває усіх проблем, які існують у цій сфері. «У нас є ще одне проблемне питання з підстанцією №2, виїзд якої відбувається через вул. Січових стрільців. Надмірна завантаженість центральної частини міста транспортом створює проблему своєчасності прибуття швидкої ... Читати далі »
Переглядів: 790 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Свята справа
 
«30 вересня Кабінет Міністрів України підписав Меморандум з представниками всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців, аби врегулювати питання їхнього соціального захисту, що виникли останнім часом не без чиєїсь недоброзичливої подачі, оскільки у декого вже почались вибори», – поінформував прикарпатських журналістів минулої суботи під час виїзної прес-конференції у Ворохті голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. – За цим Меморандумом створено постійно діючі консультаційні ради між Урядом та громадськими організаціями, аби про підвищення рівня соціального захисту цих пільгових категорій громадян дбати разом».

«Соціальний захист ветеранів воєн, учасників бойових дій, чорнобильців для нинішньої центральної влади – і Президента України Віктора Федоровича Януковича, і Уряду – це, без будь-якого сумніву, свята справа, – наголосив Михайло Вишиванюк. – І ми на міс ... Читати далі »
Переглядів: 804 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Щось тут нечисто…

Сміттєві контейнери з подвір’я будинку №7 на вулиці Орлика в неділю опинились аж на вулиці Левицького. Очевидно, саме таким чином мешканці будинку на вулиці Кривій висловили свій протест проти перенесення контейнерного майданчика з вулиці Орлика у їхній двір.
Про цей інцидент повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. А в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула фактично спростував твердження заступника голови правління ВАТ «АТП-0928» Михайла Яцківа, що ремонт контейнерів для сміття підприємство виконує з випередженням графіка. За словами С.Кукули, практично на кожному майданчику є два-три контейнери, які потребують ремонту. «Ремонтують тільки звичайні контейнери, а євроконтейнери стоять сплющені, без коліс», – уточнив він.


Такий стан контейнерного господарства «АТП-0928» обурив міського голову. «Євроконтейнери закуповували за ко ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

В обласної УНП – новий-старий лідер

У неділю, 2 жовтня, в Івано-Франківську відбулася чергова звітно-виборна конференція Івано-Франківської обласної організації Української народної партії. Делегати, котрі прибули з усіх районів області, обирали голову та провід прикарпатської УНП.


Згідно із статутом УНП, звітно-виборна конференція обласного осередку організації повинна відбуватися не рідше,  ніж один раз на два роки. Минулого разу конференція проходила у вересні 2009 року і тоді головою ІФОО УНП був обраний Віктор Анушкевичус.
Цього року міського голову Івано-Франківська повторно обрано керівником обласної організації УНП. За це рішення проголосувала абсолютна більшість делегатів звітно-виборної конференції.
Після підрахунку голосів та оприлюднення результатів таємного голосування слово взяв знову обраний голова. У своєму виступі він зазначив, що хоч ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

«Свободівці» за скасування експортних мит на українське збіжжя

З 1 липня 2011 року Уряд ввів експортні мита на пшеницю, кукурудзу та ячмінь. Тепер Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує продовжити дію цих мит до 1 січня 2013 р.

У сьогоднішніх умовах експортні мита на українське збіжжя є абсолютно неприпустимими, – вважає політрада ВО «Свобода». – По-перше, в Україні не вистачає потужностей для зберігання майже половини врожаю. По-друге, торгівельна інфраструктура України неспроможна опрацювати таку кількість запасів збіжжя за відносно короткі терміни. У разі, коли виробники продовжуватимуть вимушено притримувати свій врожай, країна не встигне експортувати збіжжя навіть при зникненні всіх інших перешкод. По-третє, державна підтримка сільгоспвиробників у Росії (доступні кредити для проведення посівної та відсутність експортного мита на зерно) призвела до того, що вони можуть запропонувати ціну на збі ... Читати далі »
Переглядів: 644 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Кіно про суд над Тимошенко
У рамках сесії Парламентської асамблеї НАТО, яка розпочнеться 7 жовтня в Бухаресті, відбудеться презентація документального фільму про судовий процес проти Юлії Тимошенко.
Про це на брифінгу повідомив журналістам народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина», член Постійної делегації Верховної Ради в ПА НАТО Остап Семерак, який продюсував створення фільму.
«З цим фільмом наша делегація поїде на сесію Парламентської асамблеї НАТО, де якраз запланована доповідь щодо України – про ті політичні процеси, які відбуваються в нас після Помаранчевої революції та про стан демократії в нашій країні», – повідомив політик.
За його словами, англомовна стрічка «The trial of Yulia Tymoshenko. The true story» («Суд над Юлією Тимошенко. Правдива розповідь») «не містить жодних політичних висновків».
«Ми спеціально робили полі-тично нейтральний фільм – лише документальні кадри, текст, який пояснює, що відбувається на екр ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

«Регіонали» розчищають поле
Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що більшість не підтримуватиме альтернативні варіанти поданому Президентом проекту закону про проведення виборів народних депутатів.
Відповідаючи на запитання з приводу позиції фракції Партії регіонів щодо альтернативних законопроектів про вибори народних депутатів, зареєстрованих у парламенті, Олександр Єфремов, зокрема, відзначив: «У нас ведеться системна робота щодо кожного законопроекту… Згідно з висновком експертної групи, ми не підтримуватимемо решту законопроектів (про вибори), які внесені до зали. Мета наша одна – розчистити поле системному законопроекту (президентському) і його прийняти».
Коментуючи велику кількість альтернативних президентському законопроектів про вибори народних депутатів, голова фракції ПР у ВР припустив, що це можна пояснити прагненням певних депутатів зробити собі піар. «Кожний депутат хоче показати сво ... Читати далі »
Переглядів: 741 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
Замість того, щоб дбати про армію, Єжель розповідає казки про роботів


«Для того, щоб уникнути війни, потрібно мати боєздатну армію», – переконаний голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.


Він впевнений: уже в цьому десятилітті будуть розв’язані війни за ресурси: воду, зерно, енергетику тощо.
Люди розуміють, чим це може закінчитися. А що таке країна без армії, ми побачили під час конфлікту Росії та Грузії. Саме тому владі потрібно більше дбати про боєздатність та оснащення українських Збройних сил.
Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони зазначає, що сьогодні в Україні склалася унікальна ситуація – вперше за півтора року перебування на посту президента не має жодного програмного документа за підписом Януковича або Азарова, який би визначав параметри розвитку армії хоча б на рік наперед.
... Читати далі »
Переглядів: 691 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Володимир Гайдар:
«Я впевнено кажу, що треба робити, і буду це робити»


Він молодий, здібний і досвідчений. Працював у Львові, Києві, а з 2004 року – в Івано-Франківську. Зараз його називають найреальнішим претендентом на посаду начальника управління містобудування та містобудівного кадастру – головного архітектора міста. Знайомтеся – архітектор Володимир Гайдар.

– Володимире Григоровичу, ви даєте перше інтерв’ю і для знайомства розкажіть про себе.
– За фахом я містобудівник. У 2002 році закінчив Львівську політехніку. Архітектурний факультет, кафедра містобудування. Моя робота стосувалася Львова, зокрема його серединних промислових зон. Промисловість там згасла і ці території досить привабливі. Замість того, щоб роз’єднувати центр міста з периферією, вони б мали їх поєднувати. Я про це кажу, бо Івано-Франківськ має подібну радіально-центрову забудову ... Читати далі »
Переглядів: 1009 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Дітки люблять «Вишеньку»

Цими днями вшановуємо вчителів на честь їхнього професійного свята, яке  асоціюється насамперед зі школою, з першою вчителькою. Але для багатьох із нас перше знайомство з педагогом – це зустріч із вихователем дитячого садка. Немає сумнівів, що якщо важко переоцінити роботу вчителя молодших класів, то працівники дошкільних закладів заслуговують на нашу повагу і подяку не менше! Адже від рідної мами кількарічний малюк потрапляє до рук незнайомої «тьоті» (бо «дяді» в цій галузі у нас поки що явище не дуже поширене!), і саме від вихователя в основному залежить, наскільки безболісно і легко дитина адаптується до світу поза межами її родини… Важливо, щоб маля у дитсадку зустрів не просто кваліфікований і умілий фахівець з дипломом, але й неймовірно добра і терпляча людина, педагог за покликанням.

У дитячому садочку №18  «Зернятко» нашого міста працює вихователем Тетяна Степанівна Павлю ... Читати далі »
Переглядів: 921 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. «Благо» – Крихівці – 1:0. «Форум» – Опришівці – 3:1. Хриплин – Вовчинець – 1:2. Угорники – Микитинці – 3:2. 
Підсумкове становище
    І    О    М
«Форум»     16    34    35-21
Крихівці     16    33    41-14
Микитинці    16    30    46-29
«Благо»    16    30    38-18    Угорники    16    25    43-35
Опришівці    16    25    27-26
Вовчинець    16    15    24-39
Хриплин    16    13    22-56
«Зоря»    16    0    4-42
Примітка. Остаточні підсумки чемпіонату будуть підведені піс ... Читати далі »
Переглядів: 999 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Перемагали, немов під кальку

Черговий тур обласного чемпіонату обійшовся без сенсацій та розгромів. Наче змовившись, суперники перемагали один одного з різницею у два голи. Виняток склав матч у Снятині, де зафіксовано нічию.

1 ліга. 25 тур
«Придністров'я» – «Яспіль» – 3:1 (Вікарюк, 32-п., Семенчук, 38, 40 – Шифир, 52-авт.) Попередження: Семенчук, І.Гуменяк, Качан – Мельничук, Роже Тібо, Фірсов, Яремчук, Гультай, Романчук, Шпільчак. Арбітр Луцан. Юнаки – 3:0. 
Центральним поєдинком туру був матч у Тлумачі, де зустрічалися претенденти на «бронзу». Долю зустрічі вирішила голева десятихвилинка господарів наприкінці першого тайму, коли у ворота «Ясполя» один за одним влетіли три голи.
«Сокіл» – «Тепловик» – 0:2 (Гундяк, 24, Зельманович, 66-авт.). Попередження: Зельманович, Феденчук – Безрукий, Калитка, Гаврилишин, Яценко, Рибатчин, Р.Ципердюк, Шкварилюк. Вилучення: Феденчук, 52 (С). Арбітр Дмитрук. Юна ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

«Ураган»знову чекає на жереб
Український чемпіон здолав сито основного раунду Кубка УЄФА і увійшов до числа 16-ти кращих клубів континенту. Матчі наступного етапу відбудуться 12-20 листопада. Його жеребкування пройде у вівторок. Формула залишається незмінною – груповий турнір за участю чотирьох клубів. Господарями груп будуть чемпіони Іспанії, Португалії, Італії та Росії. Далі пройдуть лише переможці. 
Кубок УЄФА. Основний раунд. Група 6. Крагуєвац (Сербія). 27-30 вересня. 1 тур. «Ураган» – «Омонія» – 6:4 (Сержао, 13, 39, Кіндратів, 14, Шотурма, 25, Ділву, 28, Мукадо, 32 – Родольфо, 7, 31, Мукадо, 11-авт., Манос, 23). «Економац» – «Бен Гуріон» – 6:2. 2 тур. «Бен Гуріон» – «Ураган» – 4:6 (Хазут, 12, Тебул, 23, Шавріт, 37, Каліф, 40 – Карліньос, 2, Цвєлих, 6, 15, 17, Шотурма, 8, Біро Жаде, 9). «Економац» – «Омонія» – 5:1. 3 тур. «Ураган» – «Економац» – 3:5 (Ділву, 9, Сержао, 20, Кордоба, 26 – Де Соуза, 14, Коціч, 14, Бойовіч, 22, Да Коста, 29, Райчевіч, 36). «Омонія» – ... Читати далі »
Переглядів: 734 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

«Фліт» заманив до себе ангелів

Золота осіння пора – це не період застою і хандри, як дехто звик вважати, а навпаки – час для творення і звершення нових ідей і задумів. Початок осені виявився достатньо творчим для івано-франківських музикантів. Один за одним вони почали заявляти про себе презентаціями нових кліпів.

Тільки два тижні тому новий альбом презентував гурт «Кораллі». Одразу ж за ними подалися й інші музиканти. Відомий івано-франківський рок-гурт «Фліт» вимушено провів кадрову революцію – голосом гурту став колишній бек-вокаліст та гітарист Андрій Марків. А у вівторок разом із представленням нового-старого складу групи хлопці презентували і нову відеороботу «Ангели посеред нас».
Майже повністю навпаки – так у декількох словах характеризують новий кліп самі учасники гурту. Вони кажуть, що під час роботи над відео вперше за десятирічну історію гурту режисер взявся не використовувати традиційний відеоряд і ... Читати далі »
Переглядів: 745 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Музика стала сенсом життя

Ігорю Ровенку 15 років. Нещодавно він закінчив Івано-Франківську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів №7. Зараз хлопець навчається на 1-му курсі Івано-Франківського музичного училища ім. Дениса Січинського.
Найбільшим захопленням у житті Ігоря є музика. І власне музикантом хлопець хотів стати ще змалку. Хоча у загальноосвітній школі Ігор дуже любив математику та зарубіжну літературу.
Оскільки батько хлопчика є професійним музикантом і викладачем музики, маленький Ігор ще в чотирирічному віці брав олівці і пробував награвати мелодії на цимбалах. Спочатку він підбирав музику сам, потім з хлопчиком почав займатися батько. І вже п’ятирічний Ігор почав відвідувати музичну школу, спочатку навчався там неофіційно, але з шести років здібного хлопця таки записали на навчання в дитячу музичну школу педагогічної практики при музичному училищі.
Ще зовсім малий хлопчина почав брати участь в найрізноманітн ... Читати далі »
Переглядів: 849 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Мала птаха, зате корисна
В селі Ісаків на Тлумаччині  вирощують перепілок в домашніх умовах


Ці птахи віддавна були знайомі людині. Ще на Русі до царського столу обов’язково подавали перепелів. Хоча вони здебільшого користувалися попитом як дичина. Першими вирощувати перепелів у домашніх умовах розпочали японці наприкінці 19-го століття, а в Україну таке захоплення прийшло через півстоліття. Проте воно поступово набирає обертів серед шанувальників розведення домашньої птиці, бо не потребує великих затрат.

На обійстя пана Володимира ми потрапили в час обіду. Саме тоді дбайливий господар обходив свою ферму – збирав яйця, котрі знесли перепілки. Чоловік не може натішитися тим, що йому вдалося здійснити давню мрію. Тим більше, що поки що в нього все вдається так, «як книжка пише». За розмовою із Володимиром Орестовичем розумію, що підручниками з вирощування перепілок для чоловіка служать публікації про таких са ... Читати далі »
Переглядів: 3062 | Додав: bond | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)