Четвер, 28.03.2024, 23:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 2 » Єдність у владі, добробут у державі
11:56
Єдність у владі, добробут у державі
Ігор ДУТКА, депутат  міськради, Партія регіонів

Прийняті парламентом зміни  до закону про вибори у  місцеві органи влади дають реальну можливість провести їх на більш високому рівні, а волевиявлення громадян стане більш прозорим і демократичним.
Питання законності, відкритості та прозорості проведення виборчої кампанії до місцевих рад є одним із найголовніших пріоритетів Партії регіонів. Ми ні в якому разі не знизимо планку демократичних стандартів, які були продемонстровані під час минулих президентських виборів.
Повернення до змішаної системи виборів на місцевому рівні – це реальний шанс докорінно оновити владу у регіонах. Адже закриті списки давно себе дискредитували.  Згадаємо минулі вибори до органів місцевого самоврядування. Люди обирали за партійними списками на пропорційній основі. Виборці голосували за партії, скільки партія набрала відсотків, стільки відповідно і депутатів пройшло у міську раду. Таким чином в нашій міській раді є депутати, яких громада досі не знає в обличчя.  Завдяки мажоритарній системі місцева громада, через обрану нею  конкретну людину, має прямий вплив на проведення виборів, знає з кого спитати  за відстоювання  поглядів, інтересів й потреб своїх жителів.
Нам треба виходити з перманентного стану постійних виборів в Україні. Необхідно зміцнювати довіру до влади, і це той шанс, який ми не повинні втратити. Адже коли ми будемо мати єдність у владі, вибудуємо вертикаль від Президента до мера, сільського голови, депутатів усіх рівнів, тільки тоді ми зможемо впливати на плановий, рівномірний, передбачуваний розвиток нашого краю, зокрема і міста Івано-Франківська.
В нашому місті є люди, котрі оббігали вже всі великі політичні партії з надією, що їх висунуть від них в кандидати в депутати чи в мери, але усі поважаючі себе політичні сили їм відмовили, бо це аферисти, які будь-якими шляхами, причому не роблячи ні чого для громади міста, планують попасти в міську раду. Після прийняття поправок до закону про вибори до органів місцевого самоврядування, де надається можливість усім місцевим організаціям політичних партій брати участь у виборах, ці аферисти будуть старатися пройти в їхні списки кандидатів в депутати.
І ці псевдополітики все ж таки знайдуть кишенькові партії, які їх  висунуть кандидатами в депутати або навіть кандидатами на мера міста. Яким чином вони потраплять у ці списки, ми можемо тільки здогадуватися. Але, на мою думку, під час виборів громада міста дасть заслужену оцінку цим горе-політикам і цим політичним партіям, які їх висувають.
 Під час виборчих перегонів особисто мені не хотілося б бачити відвертого хамства, неповаги до людської особистості, порушення норм християнської моралі та етики.
Переглядів: 1090 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]