П`ятниця, 29.03.2024, 12:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 24
Переглядів: 1465 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

Закінчується каденція обласної ради  п’ятого демократичного скликання. Певний підсумок її роботи  очільник обласного парламенту Ігор Олійник підбив на зустрічі з журналістами Прикарпаття в редакції «Західного кур’єра».
Ігор Мирославович спрогнозував політичний склад обласної ради, що сформується після 31 жовтня, прокоментував скандал довкола гірськолижного курорту «Буковель», висловив своє бачення щодо виборів міського голови Івано-Франківська.



— Ігоре Мирославовичу, закінчується каденція нинішньої обласної ради. Якою, на вашу думку, вона увійде в історію місцевого самоврядування? Наскільки виправдало себе формування ради за партійними списками?
— Влада повинна бути відкритою. Найперше, що було зроблено в обласній раді, – це прозорість рішень, які виносилися на сесію. Ми старалися, щоб не було якихось інсинуацій. Перш ніж приймати якесь рішення, відправляли в прокуратуру, аби вона зробила свій висновок.
Наступ ... Читати далі »
Переглядів: 1214 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

На Івано-Франківщині створено новий туристичний маршрут «Зелене кільце Карпат»

Карпати – це завжди подорож у казку: незаймана природа, чарівні ландшафти, золотий захід сонця у горах, прохолодний вітер з полонини, відлуння неповторної симфонії гірських потічків.
У більшості туристів відпочинок у Карпатах асоціюється із гірськолижними курортами, які часто затінюють внутрішній потенціал краю – місцеві традиції, автентику, принади гірської місцевості. Врятувати карпатський туризм у міжсезоння можна тільки шляхом впровадження різних туристичних маршрутів та підвищення якості надання послуг. Власне з цією метою на Прикарпатті і реалізується новий проект «Зелене кільце Карпат», який передбачає відкриття нового екскурсійно-туристичного маршруту  найцікавішими місцями етнографічних регіонів Покуття та Гуцульщини. Прикметно, що керівником проекту є Павло Горішевський – голова Івано-Франківської обласної організації Спілки сприян ... Читати далі »
Переглядів: 1239 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

Впродовж останніх півроку Івано-Франківськом вперто блукає інформація, яка аж до крайнощів суперечить одна одній: керівник фірми «Надія», депутат міської ради Мирослав Бойко потрапив у реанімацію, родина Бойків виїхала в Австрію, готель перейшов у власність іноземної компанії, Мирослав Бойко  балотується на посаду міського голови і т.д. і т.п. З цього приводу — жодного повідомлення в пресі.
Щоб прояснити ситуацію, кореспондент «ЗК» зателефонував у приймальню Мирослава Бойка. Виявилося, директор фірми «Надія» живий-здоровий...


– Пане Мирославе, чи доходять до вас чутки, що вже понад півроку  розповсюджуються серед мешканців нашого міста про фірму «Надія» і особисто про вас? За цей час фірму «Надія» нібито вже кілька разів продали, насильно відібрали контрольний пакет акцій, відправили керівника в реанімацію тощо. Згідно з останніми чутками, готель «Надія» придбала австрійська компанія...
– Мені дуже запам’яталась фраза ... Читати далі »
Переглядів: 1131 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

Ярослав Бартків,
депутат міськради,
фракція "Наша Україна”


Усі ми любимо наше місто.  Пригадується, як років  десять тому реконструювали центральну частину Івано-Франківська. Уся вона була в траншеях, що трохи обурювало мешканців. Однак зміни були очевидні: мінялися всі підземні комунікації, які були прокладені, мабуть, ще за австрійських та польських часів; центральні вулиці й площі оновлювалися, вкладалися плиткою, фарбувалися фасади будинків, споруджувалися сучасні вставки, які теж стали окрасою. І коли перед очима постав оновлений центр старого міста, всі зрозуміли, що це потрібно й варто було зробити. Бо Івано-Франківськ одразу став подібним на маленьке європейське місто, в яке не соромно запросити гостей, туристів.
Однак мене, як депутата міської ради, не може не турбувати проблема мікрорайонів. Адже саме там проживає більша частина іванофранківців. Наскільки комфортно їм там мешкати? Думається, не надто зручно й привабливо. Мабуть, чи не ... Читати далі »
Переглядів: 983 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

У понеділок 20 вересня у кранах мешканців Івано-Франківська з‘явилася гаряча вода.

Наразі на повну потужність працюють всі 20 котелень міста, які забезпечують подачу гарячої води в оселі іванофранківців. Незважаючи на песимістичні прогнози скептиків,  тепловикам вдалось відновити постачання теплої води для 481 будинку обласного центру. Наразі ще 20 будинків міста залишаються без гарячої води. Причина – завершення ремонту мереж гарячого водопостачання та внутрішньобудинкових систем,  за які відповідають житлово-експлуатаційні організації. До кінця тижня ці роботи будуть завершені, що дасть змогу відновити гаряче водопостачання повністю.
Щодо нових тарифів на гарячу воду, то Національна комісія з регулювання енергетики (НКРЕ) їх ще не затвердила. Відтак підприємство працюватиме собі у збитки. Раніше, щоб підвищити тариф, комунальники брали висновок в інспекції з контролю за цінами і затверджували ціни на виконкомі. Однак за новою постановою уряду тариф т ... Читати далі »
Переглядів: 874 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

У вівторок, в день другої Пречистої, на вулиці Чорновола у Івано-Франківську було урочисто відкрито новозбудований Університетський храм Різдва Пресвятої Богородиці.
На відміну від багатьох традиційних церков (тут збудовано сучасну конференц-залу, комп’ютерний клас, бібліотеку), цей храм розрахований перш за все на культурне та духовне виховання молоді, зокрема студентів Прикарпатського національного університету ім. Стефаника.
Серед почесних гостей на відкритті був присутній і міський голова Віктор Анушкевичус, вклад якого у будівництво храму високо оцінив єпископ івано-франківський УГКЦ Володимир Війтишин та відзначив мера почесною грамотою.
Навзаєм пан Анушкевичус подарував храму Різдва Пресвятої Богородиці чашу для причастя. «Тут відкривається і освячується не просто храм Різдва Пресвятої Богородиці, тут ще й буде молодіжний духовно-просвітницький центр», – наголосив мер.
Переглядів: 909 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

З жовтня в Івано-Франківську запрацює Центр надання адміністративних послуг. Він розташується в самісінькому центрі міста, в приміщенні колишнього переговорного пункту на вулиці Незалежності, 9, де представники 12 служб надаватимуть населенню 131 вид адмінпослуг.
«Мета створення такого Центру – концентрація в одному місці надання адмінпослуг, щоб люди не ходили і не шукали різні інстанції. Але головне в цьому — прозорість дій. Всі послуги надаватимуться відкрито і прозоро. Це та ж боротьба з корупцією, про яку так багато говорять», — наголосив міський голова Віктор Анушкевичус.
За словами начальника відділу дозвільно-погоджувальних процедур міськвиконкому Руслана Панасюка, тут розташуються дозвільний центр та реєстраційна палата й працюватимуть уповноважені представники управлінь архітектури, земельних відносин, держкомзему, служби у справах дітей, відділу обліку й розподілу житла, юридичного відділу, УЖКГ, управління торгівлі, інспекції з благоустрою та рекламно-інформаційного ... Читати далі »
Переглядів: 977 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

Івано-Франківська обласна рада виступила з категоричною вимогою не допустити до розгляду в парламенті коаліційного законопроекту про мови. 

Учора на 41-ій сесії облра ди було ухвалено звернення до Президента Віктора Януковича та Голови Верховної Ради Володимира Литвина щодо недопущення внесення на розгляд парламенту законопроекту №1015-3 «Про мови в Україні».
Нагадаємо, що цей законопроект, авторами якого є народні депутати Олександр Єфремов (Партія регіонів), Петро Симоненко (КПУ) та Сергій Гриневецький (Блок Литвина), зареєстрований в парламенті 7 вересня, спричинив значне збурення в українському суспільстві. Критики законопроекту вважають, що через буцімто підтримку мов національних меншин коаліція намагається ввести двомовність в Україні в обхід Конституції.
Проти ухвалення закону «Про мови в Україні» як такого, що порушує права титульної нації та фактично є інструментом русифікації, вже висловилися багато політиків і громадських діячів. Зокрема, н ... Читати далі »
Переглядів: 973 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня в Івано-Франківську представили нового виконуючого обов’язки генерального  директора КП «Івано-Франківськводоекотехпром». Ним став киянин Роман Шестопалов. Відповідне розпорядження підписав міський голова Віктор Анушкевичус.

Керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис зазначив, що вибір саме цієї кандидатури міським головою зумовлений кількома факторами. Зокрема, Роман Шестопалов, за словами міського голови є політично незаангажованою людиною, є позапартійним. Окрім того, він прекрасний менеджер та має досвід роботи на підприємствах, які надають послуги з водовідведення та водопостачання.
Саме так представили нового начальника КП «Івано-Франківськводоекотехпром» – із сподіваннями, що підприємство не втратить тих позицій, які воно має на сьогодні. Перед новим керівництвом поставлено чимало завдань, знайомитися з якими пан Шестопалов почав ще задовго до свого призначення. «Я вважаю, що маю досвід роботи в цій сфері господарської діяльності. Під ... Читати далі »
Переглядів: 906 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

Лідер політичної партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк заявляє, що на наступний рік  очолювана ним партія повинна сформувати противагу Партії регіонів.

«Це завдання номер один для партії, це завдання номер один для України, щоб збудувати політичну силу, яка здатна відстоювати інтереси тієї частини України, яка не поділяє ідеологічні принципи Партії регіонів», – заявив він на прес-конференції в Івано-Франківську в понеділок.
Пан Яценюк повідомив, що «Фронт змін» провів серйозний з’їзд, який поставив «дуже гарні цілі й завдання для партії». Найближчим з них є участь у місцевих виборах і відтак участь у формуванні представницьких органів влади на місцях.
Найперше, що зроблять сформовані фракції «Фронту змін» в обласних радах, – це поставлять на голосування питання про скасування делегованих повноважень обласним державним адміністраціям.
Арсеній Яценюк вважає неправильним, що громада, представлена депутатами, відмовляється від повноважень щодо економіки, ... Читати далі »
Переглядів: 1015 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

І в Угорниках є своя газета
 «Моє село Угорники» – так називається часопис громади села Угорники І вано-Франківської міськради. Перше число газети побачило світ нещодавно.
Газету віддруковано в кольоровому форматі. За своїм змістом увагу читача привертають такі матеріали: «Через 106 років знову в рідному селі», «Наша школа – найкраща», «Село зі своїм дитячим садком», духовна та спортивна інформація. Наклад часопису – 1000 примірників. Виходитиме щокварталу.

Повернулися з дипломом
Угорницький народний аматорський хор «Прикарпаття» з XIY фестивалю «Таврійська родина» повернувся  з дипломом. Колектив уже вдруге був учасником цього престижного фестивалю, його радо приймали на Херсонщині, кожна пісня у його виконанні мала неабиякий успіх. Про фестиваль «Таврійська родина» розповіла місцева газета «Вестник Приазовья».


Шкільному хору – 50 років

У Микитинецькій школі 50 років існує шкільний хор. З нагоди цієї події відбулося свято, ... Читати далі »
Переглядів: 1023 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

У понеділок в Івано-Франківському культурно-мистецькому центрі «Є» відбулась презентація нової книжки видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Цього разу директор видавництва, наш краянин Іван Малкович презентував збірку поезій сестри Людмили «Свічка зі снігу». Книжка вже встигла побувати в руках не одного відомого письменника, а також на рівні з іншими продавалася на книжковому форумі у Львові.

Розпочинаючи презентацію книжки, Іван Малкович був настільки схвильований, що проронив сльозу радості. Це, напевно, сталося вперше, бо сам пан Малкович каже, що ніколи не був таким зворушливим. І заспокоїв себе тим, що цей літературний вечір подарував йому особливий настрій і незвичну радість.
– Люська написала першого вірша у восьмому класі. Так само раптово й перестала писати десь у 28-30 років, –  каже Іван Малкович. – Я постійно притримував сестру, не спішив видавати книжку, бо хотів, щоби з роками вона стала дедалі більшою. Але книжка грубшою не ставала. Тепер собі д ... Читати далі »
Переглядів: 864 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

Нещодавно із творчої поїздки повернулись мистецькі колективи Центрального народного дому м. Івано-Франківська, котрі були запрошені на щорічний Міжнародний фольклорний фестиваль «Тарговіште-Румунія 2010». Фольклорне мистецтво України та автентику Прикарпаття у сусідній Румунії презентували народний аматорський ансамбль танцю «Візерунки» та муніципальне тріо бандуристок «Намисто».

Під час п’ятиденного фестивалю наші колективи не тільки виступили перед жителями та гостями Тарговіште, але й мали унікальну можливість познайомитися із творчими колективами семи країн світу. У виконанні танцювального колективу були представлені українські народні танці різних регіонів України, а різнохарактерні пісні у виконанні тріо бандуристок румунська публіка сприймала бурхливими оваціями.
Окрім традиційного виступу на фестивальній сцені, наші майстри співали та танцювали просто на вулицях. Там, де збиралося більше глядачів, артисти зупинялися і показували своє мистецтво. Власне, ц ... Читати далі »
Переглядів: 928 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

В суботу «Говерла» зустрінеться з львівською «Галичиною»

Впродовж літнього міжсезоння зі стану БК «Говерла» надходила доволі куца інформація. Із неї дуже важко було зрозуміти масштаб тих змін, які насправді відбуваються у клубі. Найперше – вражаюча реконструкція манежу коледжу фізвиховання, що став домівкою для двох франківських команд – «Говерли» і футзального «Урагану». Не менших змін зазнавав ігровий ансамбль. Лідери попереднього складу після вдало проведеного сезону виросли у ціні, а тому їм довелося шукати заміну. А тут ще й запрошення в Європу нагодилося – шосте підсумкове місце дозволяло вийти на континентальний рівень. Однак, зваживши всі «за» та «проти», франківці відмовилися.


Вболівальникам, однак, нудьгувати не доведеться. Лише на першому етапі змагань клуби суперліги проведуть по 48 матчів. Як і торік, учасники будуть розбиті на пари за географічним принципом. Франківці мандруватимуть країною разо ... Читати далі »
Переглядів: 874 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

«Говерла» у міжсезонні
«Говерла» у Литві. «Говерла» – «Сургут» Росія – 87:71 і 85:70. «Говерла» – «Ювентус» Литва – 74:60. «Говерла» – «Рудупус» Литва – 85:79. «Говерла» – «Невежис» Литва.
«Говерла» на турнірі в Миколаєві. «Говерла» – «Ферро-ЗНТУ» – 85:88. «Говерла» – «Дніпро-Азот» – 87:67. МБК «Миколаїв» – «Говерла» – 67:73.

Календар матчів.  І коло

1 тур. 25.09 (сб). "Говерла” – "Політехніка-Галичина” Львів
2 тур. 30.09 (чт). БК "Одеса” – "Говерла”
3 тур. 02.10 (сб). "Хімік” Южний – "Говерла”
4 тур. 09.10 (сб). "Говерла” – "Дніпро” Дніпропетровськ
5 тур. 11.10 (пн). "Говерла” – "Дніпро-Азот” Дніпродзержинськ
6 тур. 11.10 (пн). "Говерла” – "Азовмаш” Маріупполь
7 тур. 16.10 (сб). "Говерла” – БК "Донецьк”
8 тур. 23.10 (сб). "Будівельник” Київ – "Говерла”
10 тур. 30.10 (сб). "Говерла” – "Кривбасбаскет” Кривий Ріг
11 тур. 01.11 (пн). "Говерла” – "Ферро-ЗНТУ” Запоріж ... Читати далі »
Переглядів: 934 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

У вівторок матчем «Карпати» Яремче – «Волинь» Луцьк стартувала 1/16 фіналу розіграшу Кубка України. Глядачі стали свідками надзвичайно результативного поєдинку.
Господарі після першого тайму несподівано вирвалися вперед – 3:0. По перерві, однак, все стало на свої місця – 4:5 на користь представника Прем’єр-ліги. Хет-триком у цьому поєдинку відзначився яремчанець Андрій Олійник, який є кращим бомбардиром поточного розіграшу. На рахунку 27-річного нападника п’ять голів. У "Волині” три голи додав до свого активу бразилець Майкон.  
Кубок України. 1/16 фіналу. 21 вересня. «Карпати» Я – «Волинь» - 4:5 (Олійник, 18, 22, 83, Кавінський, 34 – Майкон, 46, 51, 77, Скоба, 59, 74).
Вчора в Івано-Франківську зустрічалися «Прикарпаття» і «Зоря».

Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

Можна було лише поспівчувати учасникам недільних матчів чемпіонату Івано-Франківщини. Їм довелося виходити на футбольні поля під холодним осіннім дощем. Матчі виявилися доволі результативними. Найбільше постаралися претенденти на чемпіонство, які відзначилися по п’ять разів.

«Золотий забіг» печеніжинських «Карпат» та франківського «Тепловика» триває. Зважаючи на силу суперників, черговий тур вони минули без втрат. Яремчанські «Карпати» цього разу не грали. В боротьбі за четверту позицію городенківський «Пробій» знову обійшов сусідів зі "Снятина-Євромодуля”.
Завтра відбудеться перенесена гра "Бескид” – "Карпати” Печеніжин. Чи зуміють надвірнянці зупинити лідера? 
Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 ліга. Резервний день. 16 вересня. "Ніка-Динамо” – "Пробій” – 0:0 (юнаки – 1:1). 23 тур. 19 вересня. «Нафтовик» – «Тепловик» – 0:5 (0:3). «Карпати» П – «Газовик» – 5:2 (0:1). «Яспіль» – «Снятин-Євромодуль» – 1:1 (0:4). «Юніор» – «Бескид» – 2:3 (0:4). «Пробій» – «Пр ... Читати далі »
Переглядів: 872 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)

Бурштинський «Енергетик» та франківське «Прикарпаття» увійшли у смугу зустрічей з фаворитами сезону. На початок обидва клуби отримали у свої ворота по три голи. Відповісти вдалося лише одним. Його записали на свій рахунок бурштинці.

Матч «Прикарпаття» з «Олександрією» транслював Перший національний. У шанувальників прикарпатського футболу побачене залишило гнітюче враження. Криза в івано-франківському футболі лише поглиблюється...
Не приховував негативних емоцій після гри з алчевською «Сталлю» і наставник бурштинців Роман Покора. Гра декого з його підопічних настільки розчарувала тренера, що він ладен був залишити їх в Алчевську. Дісталося й черговому новачку команди Олександру Крохмалюку, представнику «зіркової» команди українських студентів – чемпіонів світу. Після повернення додому 62-річний фахівець пообіцяв розібратися з колгоспом «Тихе життя», яке за його словами, влаштували футболісти. Хм... А ще тиждень тому після перемоги над «Зіркою» тренер казав, що в ... Читати далі »
Переглядів: 936 | Додав: bond | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)