Субота, 20.04.2024, 13:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 28 » З виборцями і для виборців
10:29
З виборцями і для виборців
Руслан МАРЦІНКІВ, секретар міської ради, ВО «Свобода»

Вже півроку діє новий склад Івано-Франківської міської ради. Хотів би декількома реченнями проаналізувати роботу нового депутатського корпусу і певні відмінності в роботі з попередниками.
1. Дисципліна
Пригадайте, як депутати минулої каденції по 2-3 години збиралися на сесію міськради. Як часто до кінця сесії депутати розбігалися, особливо після обідньої перерви. Як часто проблема, яку треба було вирішувати, заговорювалася і перетворювалася на довготривалі місячні сесії.
Сьогодні цього немає. Сесія розпочинається о 10.00, а закінчується інколи о 19-20-й годині, незважаючи на те, що бувають і перерви на обід, і важкі дискусії. За цей короткий час проведено 10 сесійних засідань, а це 16 прийнятих програм, 186 рішень, понад 1500 господарських питань для м.Івано-Франківська.
2. Конструктив та прагнення навести порядок
Незважаючи на те, що дуже часто в сесійній залі відбуваються дискусії між мером та депутатами, більшість з яких – представники ВО «Свобода», сесія все ж таки постійно приймає господарські рішення для Івано-Франківська. Депутати хочуть вникнути у господарський процес міста, визначити шляхи вирішення проблем, які накопичилися роками, особливо це стосується комуналки. Дискусії виникають часто ще й тому, що  законодавчо передбачено, що рішення про перерахування коштів, про призначення на посади керівників управлінь, відділів, комунальних підприємств приймає в одноособовому порядку міський голова, а його рішення є не завжди правильними та зваженими.
Оперативно прийнято бюджет міста на 2011 рік, бюджет розвитку, програму реформування УЖКГ, діє сформований виконавчий комітет, замінено проблемного директора КП «Водоекотехпром», присланого аж із збанкрутілого Бердянського водоканалу. Відбуваються публічні звіти керівників тих чи інших виконавчих підрозділів.
3. Відповідальність перед виборцями
Однозначно, депутати нашої каденції працюють з виборцями і для виборців. Відбуваються постійні депутатські прийоми. Тільки «свободівці» провели 47 депутатських прийомів, 438 мешканців Івано-Франківська звернулись до своїх депутатів. Всі питання, які стосуються того чи іншого виборчого округу перш за все вивчаються депутатом з виходом на місце. Бувало, що питання, які суперечили інтересам громади, знімалися тим чи іншим депутатом з розгляду виконкому та сесії.
А 24 толоки, які провели свободівські депутати у кожному мікрорайоні нашого міста з залученням симпатиків, засвідчили, що обранці прагнуть власним прикладом зберегти газдівські традиції галичан. Зрештою, в переповненому залі Народного дому №1 відбувся публічний звіт депутатів ВО «Свобода» за участю депутатів інших фракцій міськради.
4. Відстоювання української національної ідеї
Кожного місяця Верховна Рада зменшує повноваження місцевого самоврядування. То забрано 20 млн. грн. з міського бюджету внаслідок введення нового Податкового кодексу, то обмежено можливість рад впливати на фінансування ремонту доріг, то земельне законодавство змінює повноваження органів місцевого саморядування щодо виділення землі мешканцям міста. Фактично влада Партії регіонів хоче покласти українців на коліна через зменшення повноважень місцевих рад, особливо це стосується Західної України, де більшість має ВО «Свобода». Тому ми змушені постійно приймати звернення до Президента України, до Верховної Ради чи з приводу відміни статусу героя України  провідникам ОУН Степану Бандері та Роману Шухевичу, чи з приводу утиску малого та середнього бізнесу, чи проти державної політики у сфері продажу алкоголю. Дійшло до того, що антиукраїнська влада змушує вивішувати червоні прапори на державних установах, а також легалізовує одностатеві шлюби, що суперечить християнським та національним цінностям. І хай не думають комуністи та представники Партії регіонів, що вони змусять нас виконувати волю Москви в українському Івано-Франківську. В травні, на противагу центральній владі, ми відсвяткуємо наше свято – День Героїв, річницю створення української дивізії "Галичина", 22 травня, на 150-ту річницю перепоховання Т.Г. Шевченка, встановимо пам’ятник скульптора Лео Моля.
Сьогодні депутати міської ради прагнуть навести лад в господарці міста Івано-Франківська, а також відстояти український зміст у час, коли йде наступ на все українське. Ми сподіваємося на вашу підтримку наших дій та спільну роботу.
Переглядів: 1174 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Buck  
0
Your aswner shows real intelligence.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]