П`ятниця, 26.04.2024, 15:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 24 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
13:54
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Віталій  ГОЛУТЯК,
депутат міської ради,  фракція ВО «Свобода»


Гарні обгортки



 Не все, що гарно виглядає ззовні, насправді таке ж добре всередині. Так, гарна обгортка зовсім не означає, що під нею смачна цукерка, а яскрава обкладинка – цікаву книжку чи журнал. Очевидно, привабливий вигляд – важлива запорука успіху. Проте яким він буде?


Якщо дбати лише про те, що першим впадає в очі, можна розраховувати не тільки на короткотерміновий фурор, швидкі результати, але й на таке ж швидке розчарування і занепад.  Яскравий приклад такого масового фінансового «візуального обману» можна знову спостерігати сьогодні. Мова йде про «нове» «МММ», яке наче Фенікс постав з попелу. Досвід та знання людей про таку ж «пірамідку» на початку 90-х, сподіваюсь, допоможе багатьом уникнути можливого розчарування цього разу. Але це, зрештою, особиста справа кожного. Згадав про це виключно з метою ілюстрації та «живого», актуального прикладу.
Це приклад того, як у бізнесі працюють «проекти» - короткотермінові компанії, які мають на меті швидку наживу.
Та чи буде так робити той, хто розраховує на довготривалий успіх? Звичайно, ні. Він буде крок за кроком складати фундамент, на якому з часом з’являться міцні стіни і твердий дах. Ця тактика потребує серйозних вкладень, великого терпіння, іноді навіть роботи на шкоду собі. Але все це не можливо зробити без розуміння  мети  та чіткого плану щодо її досягнення.
Усі відомі люди, які досягли справжнього успіху, робили саме так. Вони не заробляли свої статки за рік чи два. То як так сталося, що в Україні за кілька років «виросли» тисячі мільйонерів і сотні мільярдерів?
Напевно, кожен із нас в тій чи інший мірі став їх жертвою. Це ми, або наші батьки вкладали акції у заводи, на яких пропрацювали десятки років. Але, певно, вже давно забули, що володіли частинкою великого промислового об’єкта, адже тепер багато хто змушений важко працювати за кордоном.
Та чи лише так нас обдурювали? Скільки було таких же короткотермінових «проектів» у нашій політиці? Багато з них вже давно зникли. Але гарне місце порожнім не буває. У 2010-му його зайняв Тігіпко. Хіба тоді не обдурили кожного 10-го іванофранківця? Чи створюють такі «політичні проекти» зараз, а найважливіше – як їх відрізнити?
Найголовніша ознака – та сама «гарна обгортка», за якою часто та сама начинка (люди), і можливість говорити лише те, що подобається виборцям. І нехай це неправда, але ж як гарно виглядає. На жаль, сказати правду і втілити її значно важче. Це вимагає серйозної праці, терпіння, дій іноді навіть на шкоду собі (своєму рейтингу). Але приховування правди і «гарні обгортки» за двадцять років довели і місто, і країну до того, що ми зараз маємо, і практично вичерпали у людей ліміт терпіння.
Якщо це не почати змінювати зараз, то завтра вже точно не зможемо.
Переглядів: 811 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Ромко  
0
Стаття ні про що. Нехай Голутяк скаже, як він маючи освіту політолога став однією з перших осіб Водоекотехпрому, яка в нього зарплата і які функції він забезпечує для громади міста на своєму посту...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]