Четвер, 25.04.2024, 09:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 11 » СУСПІЛЬСТВО
09:58
СУСПІЛЬСТВО

Влада у спідниці – 2
Найвпливовіші жінки Івано-Франківська

ТО ВГОРУ, ТО ВНИЗ
Розібравшись із топом найавторитетніших жінок Прикарпаття («Влада у спідниці – 1»), «Західний кур’єр» узяв під окремий приціл обласний центр та його представництво слабкої статі у владних структурах. Цього разу у рейтингу читайте про те, з якими жіночими іменами та посадами пов’язана влада міста Івано-Франківська.

Вікторія Сусаніна – начальник фінансового управління МВК
Якби довелося впорядковувати рейтинг найбільш вдалих мерських посадових призначень, з великою долею імовірності, Вікторія Сусаніна очолила б і його. Принаймні, саме так – одним із найвлучніших кадрових  «попадань» Віктора Анушкевичуса – у кулуарах називають нинішню очільницю міського фінуправління.
Вікторія Сусаніна завідує муніципальними фінансами Івано-Франківська з 2006 року. До цього працювала головним бухгалтером у Вовчинецькій сільській раді, ще раніше на різних посадах у міському казначействі та фінорганах міста Яремче.
Незважачи на високий статус, Вікторія Юріївна сповідує принцип непублічності. Гроші, як відомо (нехай і з міського бюджету), люблять тишу. Відтак, за весь період керування фінансовим відомством міста Вікторія Сусаніна не дала жодного розлогого інтерв’ю для ЗМІ, обмежуючись лише рідкісними коментарями у стилі «офіціоз».    
За роки, проведені у начальницькому кріслі, Вікторія Сусаніна закріпила за собою статус відносно незалежного керівника, що тримається осторонь політики. Хоча і з обойми міського голови. Працюючи в умовах постійних перебоїв із фінансуванням, часто самостійно, у ручному режимі вирішуючи «кому» і «скільки», Вікторія Юріївна навчилася уміло грати на «тонких душах» розпорядників бюджетних коштів, при цьому  граціозно лавіруючи між безліччю інтересів. «Де треба – натягне, де треба – попустить», – описують менеджерську вправність пані Вікторії у владних колах. І додають: із думкою начальника міського фінуправління рахуються усі та воліють не сваритися.   
Після нещодавніх змін у керівництві обласної ДПА Вікторії Сусаніній пророкували крісло одного із заступників голови регіонального управління Міндоходів. Безперечно, Вікторія Юріївна як умілий менеджер справилась би на новому для себе поприщі фіскала. Втім, очевидно, розуміючи, якою нестабільною в нинішній час є посада зі столичною вертикаллю, а іншими словами «краще синиця в руках, ніж журавель в небі», Вікторія Сусаніна очолила рейтинг найвпливовіших жінок-посадовців міста, залишаючись на посаді начальника фінансового управління МВК.

Олександра Михайловська – перший заступник начальника міської ДПІ Міндоходів
На своїй нинішній посаді, яку  Олександра Михайловська обійняла більш ніж два роки тому, вона гідно замінила авторитетного податкового аксакала – Марію Семанів, що працювала першим заступником начальника міської ДПІ з дня заснування податкової служби та за рівнем впливовості не поступалася керівнику відомства.
До цього Олександра Михайловська підкорила три кар’єрні сходинки – заступника начальника інспекції – начальника управління контрольно-перевірочної роботи; начальника управління оподаткування юридичних осіб інспекції; заступника начальника ДПІ у м. Івано-Франківську. Весь час сферою її роботи були крупні платники податків, мільйонні обороти ПДВ та тонкощі його повернення – непростий розділ податкового законодавства, котрим ввіряють займатися лише справді перевіреним кадрам. Можливістю «втручатися-невтручатися» у перебіг бізнес-справ найбільш потужних підприємців міста і обумовлена левова частка впливовості пані Олександри. У цьому плані Олександру Богданівну називають людиною «на своєму місці».
Як і усі фіскали, перший заступник начальника ДПІ Міндоходів не надто любить увагу до власної персони та намагається її не привертати. У скандалах та політичних інтригах не помічена. Крім усього іншого, Олександра Михайловська кавалер ордену Княгині Ольги ІІІ ступеня.

Руслана Василюк – депутат Івано-Франківської міської ради від фракції «УДАР», начальник КП «ЄРЦ»
Суміщаючи в житті дві сфери діяльності – політику та комуналку, Руслана Василюк достойно тримає удар і в одному, і в іншому амплуа. В першому випадку під «ударом» слід розуміти постійні критичні  випади  з різних боків на адресу ввіреного їй комунального підприємства «ЄРЦ». У другому – політичну партію «УДАР», серед засновників якої у місті Івано-Франківську Руслана Василюк була із самого початку. Пройшовши у 2010 році місцеві вибори, вона отримала мандат народного обранця за списками «УДАРу» та стала членом однієї з ключових депутатських комісій – «бюджетної».  
Маючи досвід роботи в економічній сфері на українсько-польському підприємстві «СПК» та на різних посадах у банку «АКБ «Прикарпаття», у 2011 році Руслана Василюк перебралася у крісло заступника начальника КП «ЄРЦ». А три місяці тому, у зв’язку з відбуттям його очільника Петра Шкутяка добровольцем у зону АТО, політикеса очолила комунальне підприємство та продовжує ним керувати.
Що цікаво, навіть найзатятіші критики міської комуналки, «ганячи» «ЄРЦ», саму Руслану Василюк навпаки хвалять. Приміром, екс-очільник міських «ударівців» Юрій Соловей ще два роки тому в одному з інтерв’ю «ЗК», дещо гіперболізуючи, так прямо і сказав, мовляв, без Руслани Василюк «ЄРЦ» розвалилося б уже наступного дня.  

Оксана Савчук, депутат Івано-Франківської міської ради від фракції ВО «Свобода»
На відміну від колеги по депутатському корпусу, «свободівка» Оксана Савчук не може похвалитися ані багатим політичним, ані трудовим реноме. За плечима у неї лише досвід роботи коректором у друкарні «Місто НВ» та методистом у Дитячо-юнацькому пластовому центрі при управлінні освіти і науки МВК. Своїм успіхом та впливовістю Оксана Савчук цілком і повністю зобов’язана своїй приналежності до партійної більшості міськради. Втім, завдяки нестримній енергійності депутатка, спортсменка, пластунка та молода мама здобула впізнаваність та поступово стала жіночим обличчям креативних парт-акцій ВО «Свобода». Розроблений проект «Електронної реєстрації дітей в дитячих навчальних закладах» також її дітище.  
Оксану Савчук часто називають у числі претендентів на різні політичні та чиновницькі посади. Приміром у 2012 році політикесу називали «потенційною» на вакантну посаду секретаря міськради, яку звільнив Руслан Марцінків, ставши народним депутатом. Пізніше її «сватали» на посаду «гуманітарного» заступника міського голови, називали імовірною кандидатурою від «Свободи» на майбутніх виборах мера.  Подейкують, Оксана  Савчук мітила також на крісло наступної учасниці рейтингу – начальниці управління освіти Наталії Микули.
 
Наталія  Микула – начальник управління освіти МВК
Факт, що начальниця міського управління освіти, яка на своїй посаді уже четвертий рік, на «ти» із багатьма сильними світу цього принаймні у масштабах Івано-Франківська, знають усі насельники «білодомівських» кабінетів.  
Свою кар’єру Наталія Микула починала з роботи вчителя української мови та літератури у міській школі №3. Згодом стала заступником директора з навчально-виховної роботи, шкільним інспектором та головним спеціалістом з питань загальної середньої освіти  управління МВК. Однак практичного вчителювання Наталія Микула не кидала, вважаючи, як вона зізналася в одному з інтерв’ю, що чиновники мають знати, що таке провести урок, заповнити журнал та перевірити зошити.
Минулого року Наталя Микула широко «засвітилася» у неприємній історії, ставши фігуранткою невеличкого скандалу із власною заявою на звільнення. Після звинувачень у зловживанні з боку правоохоронних органів начальниця міської освіти вирішила подати у  відставку. Втім, міський голова не відпустив, заяву про звільнення не підписав, дозволивши посадовиці лише недовгу відпустку.
Наталія Микула називає себе людиною аполітичною, не пов’язаною з жодною політичною силою.
«Я людина, яка наслідує єдину політичну партію, яка називається освіта, – переконує пані Микула у численних виступах у ЗМІ. –  І тому готова співпрацювати з усіма політичними силами, які зацікавлені в тому, щоб був розвиток освіти. Телефоную пану Федьківу, як депутату міської ради кажу: «Пане Богдане, будьте добрі. Така ситуація, в такій школі... Допоможіть будь ласка».Телефоную до пана Юрія Петрушка – інша політична партія: «Пане Юрію, дивіться, є така ситуація... Може б ви допомогли». Телефоную і до Ігоря Прокопіва, і до Володимира Чорноуса. В мене немає, що тих люблю, а тих – ні».
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

ТОП-5
1.    Вікторія Сусаніна
2.    Олександра Михайловська
3.    Руслана Василюк  
4.    Оксана Савчук
5.    Наталія Микула

 

Переглядів: 1169 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]