П`ятниця, 26.04.2024, 01:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 4 » Розкрито резонансні злочини
08:41
Розкрито резонансні злочини
Криміногенна ситуація в Івано-Франківській області – одна з найспокійніших по Україні. Про це заявив на черговій щомісячній зустрічі із журналістами начальник обласної міліції, генерал-майор Василь Варцаба.

За інформацією генерала, щотижня проводиться відпрацювання двох районів і це вже дало результати. На 4,2% порівняно з минулим роком зменшилося випадків тяжких тілесних ушкоджень, на 18% – хуліганства, на 17% – злочинів на побутовому рівні. Розкрито 200 квартирних крадіжок проти 159 торік. Розкриті всі 17 вбивств, скоєних цьогоріч. Також розкриті всі заподіяння тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, згвалтування, розбійні напади і вимагання.
Кривдники журналіста
Серед найбільших здобутків прикарпатської міліції за останній місяць – розкриття нападу  на редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем’яніва. Генерал Варцаба повідомив, що в ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили двох осіб, причетних до жорстокого побиття журналіста увечері 23 березня.
Одного з них, 24-річного тричі раніше судимого уродженця Коломиї, взято під варту. Особу  іншого співучасника злочину теж встановлено. Цей 36-річний коломиянин наразі виїхав до одного з великих міст України, проводяться активні заходи щодо його затримання.
Мотивом до скоєння цього злочину буцімто стало бажання заволодіти мобільним телефоном потерпілого. Начальник облуправління МВС повідомив, що 25 березня підозрювані скоїли ще одне телефонне пограбування.  
Грішна справа
А особливо керівництво обласної міліції пишається розкриттям низки крадіжок з церков. Співробітники карного розшуку затримали у Надвірній 39-річного раніше судимого мешканця Полтавщини, який з кінця минулого року і до початку квітня ц. р. викрадав з культових споруд на Заході України стародавні Євангелія та ікони.
Зловити злодія, зі слів В.Варцаби, було нелегко, оскільки він практично не спілкувався з людьми, не проживав у якомусь готелі, виїжджав на крадіжки вночі на велосипеді. Викрадене з церков затриманий відправляв у Полтаву, а звідти їх переправляли в Харків для продажу. З Полтави та Харкова правоохоронці доправили до Івано-Франківщини 12 стародавніх Євангелій та 8 ікон. Їх було продемонстровано журналістам на прес-конференції.
На цей час задокументовано причетність затриманого до 12 крадіжок з церков на Івано-Франківщині, тобто практично всі злочини цієї категорії розкриті. Триває слідство щодо розкриття аналогічних злочинів на території сусідніх областей.
Тарас Ткачук

Переглядів: 968 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]