П`ятниця, 26.04.2024, 09:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 12 » ПОЛІТИКА
10:54
ПОЛІТИКА
Повернути довіру виборців
Мають намір лідери громадських організацій


1-го березня було покладено початок «громадянської весни», на яку чекає вся країна. Символічно, що громадські активісти зібралися на легендарній Хортиці, де 460 років тому була заснована Запорізька Січ, щоб об'єднатися і спільними зусиллями отримати мандат довіри від людей на майбутніх виборах. Саме така мета стоїть перед лідерами громадських рухів, які взяли участь у роботі ініціативної групи з підготовки Громадського форуму «Нові лідери – нова країна».

Форум, який пройде в середині березня в Кам'янець-Подільському, повинен стати історичним вододілом для громадянського суспільства в Україні – до і після. В ході його роботи планується прийняття цілого ряду програм, які дозволять громадським активістам як самим іти в політику, так і контролювати тих, хто вже в ній давно.
Досвід боротьби з нинішньою владою і захисту своїх прав у громадських активістів вже дуже серйозний: це і податкові майдани, і акції протесту з вимогами зберегти соціальні пільги, і реальна робота зі створення законодавства в робочих групах спільно з дружніми опозиційними політиками.
«Українські громадяни хочуть бачити в політиці нових людей – тих, хто є для них реальними лідерами і визнаними авторитетами», – заявив лідер громадської організації «Наступ» Руслан Секела. Саме тому створені в кожному регіоні ініціативні групи незабаром почнуть обговорення кандидатур нових цивільних лідерів і створення команди народного списку. Саме ініціативи «Народний список» і «Народний захист», поряд з «Народним контролем», повинні посприяти формуванню нової якості української політики.
«У країні зараз повний соціальний хаос, економічний глухий кут і політичні репресії, які треба зупиняти, – вважає лідер суспільно-політичного об'єднання «Справедлива Одеса» Дмитро Співак. – Цілком очевидно, що це під силу тільки представникам громадянського суспільства, яких всі знають, але які ніколи не мали практичних механізмів та інструментів реалізації нової економічної програми».
Саме ту організаційну підтримку і той досвід політичної боротьби, якого ніколи не мали громадські активісти, і повинен дати їм союз з діючою опозицією. Одним з ініціаторів зустрічі цивільних лідерів стала опозиційний депутат Наталія Королевська. Багато в чому завдяки її активним діям щодо об'єднання громадських організацій стало можливим пробудження громадянського суспільства в Україні.
«Ті, хто приїхав на острів свободи Хортицю, показали свою громадянську позицію, що вони готові об'єднуватися, бути разом і захищати Україну, – підкреслила народний депутат України Наталія Королевська в своєму виступі. – Дуже добре, що громадські лідери прийняли рішення йти в політику і проявляти себе, доводити не лише словами, а й реальними пропозиціями та діями, що 2012 рік – це шанс для України і осінь-2012 кардинально змінить у цілому ситуацію в країні».
Головне завдання об'єднавчого процесу, на думку представників громадських рухів, – допомогти людям вийти з нинішнього стану розчарування, повірити і довіритися новій команді. «Дуже важливою є ініціатива Наталії Королевської щодо діалогу з громадянським суспільством – реальними людьми, які борються з безчинством на місцях, – упевнений Дмитро Співак. – Вона запропонувала громадським лідерам активну і реальну участь у державних процесах. Ні в одній іншій політичній силі, яка заявляє про свою опозиційність, ніхто не бачить нових облич. Керувати українською державою повинні нові люди, що вже завоювали довіру в суспільстві».
Сергій Дутка
Переглядів: 800 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Gatsy  
0
At last! Someone with the insight to solve the pborelm!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]