П`ятниця, 26.04.2024, 02:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 10 » ПОГЛЯД
10:25
ПОГЛЯД
Сергій СТЕФАНКО, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»

9 травня. День перемоги чи день поразки?

На жаль, святкування 9 травня, «дня перемоги» в СРСР, та і в нинішніх Україні чи Росії перетворилося на пропагандистський акт, у якому ветеранів Другої світової війни різні політичні сили часто використовують як масовку. Нині мало хто пригадує, що «день перемоги» радянський народ почав святкувати чомусь тільки починаючи з 1965 року. Саме з цього часу радянська пропаганда цілеспрямовано почала формувати у свідомості людей міф про «Велику Вітчизняну війну».
Період початку Другої світової війни в радянській історіографії висвітлений однозначно і беззаперечно, проте досить туманно і з багатьма великими запитаннями. Існує і альтернативна точка зору. Наприклад, чому Й.Сталін у 1945 році не приймав парад перемоги в Москві, чому він не носив відзнак, приурочених до цього дня?
Поведінку Сталіна розуміли і могли пояснити вищі керівники країни. Могли, але не хотіли, бо і досі як радянські «особливі папки», так і німецькі архіви (зберігаються в підмосковному Подольську) засекречені. 
Дослідник і аналітик Другої світової війни В.Суворов переконаний, що Й.Сталін чекав не такої перемоги. І сумував він не через мільйони загиблих та мільйони інвалідів, сотні зруйнованих міст і десятки тисяч сіл і т.д.
Що ж хотів Сталін? Він мав намір 6 липня 1941 року першим розпочати війну проти Німеччини, війну справедливу і визвольну. Саме для цього Сталін від самого початку ростив і леліяв режим А.Гітлера. Неспроста Сталін надавав німцям економічну підтримку та потурав окупацію Німеччиною сусідніх країн,  всіляко сприяв його безкарності. Зрештою, мав настати час, коли б усі усвідомили – Гітлер  став  загрозою усьому світу, а Сталін є єдино можливим «визволителем». Для початку Сталін хотів, розпочавши наступальну «визвольну» війну, війну на чужій території, захопити всю Європу. Політична еліта і суспільна думка, особливо серед робітничого класу окупованих німцями європейських країн до цього була вже готова, все було готове і в СРСР, – проведено кілька прихованих мобілізацій, і десятки армій, мільйони червоноармійців чекали на наказ наступати. В результаті увесь світ мало охопити полум’я пролетарських і соціалістичних революцій, громадянських війн, а радянський солдат мав пройти переможною ходою по всьому світі. У світі мала залишитися одна країна – СРСР, бо, як відомо, комунізм можна було побудувати тільки у світовому масштабі. Та Гітлер, напавши на Радянський Союз, зіграв на випередження, зірвав усі плани…
Переглядів: 653 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]