П`ятниця, 26.04.2024, 05:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 17 » АКЦЕНТИ
10:58
АКЦЕНТИ

Міський голова дістався Щастя
Віктор Анушкевичус з рук в руки передав бійцям в зоні АТО зібрану прикарпатцями допомогу та спорядження
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус повернувся із зони АТО. На вируючий схід від початку буремних подій мер обласного центру подався уже вдруге. Цього разу, щоб передати зібрану на Прикарпатті допомогу та спорядження батальйону «Айдар», у чиїх рядах несе службу чимало франківців. Провівши майже добу в дорозі, минувши 11 блок-постів на шляху, Віктор Андрюсович дістався до луганського міста Щастя – пункту дислокації «айдарівців», де персонально передав супроводжуваний вантаж командиру батальйону Сергію Мельничуку. «Емоції позитивні, – резюмував голова враження від поїздки на спеціально скликаній прес-конференції. – Щоб там не заявляли сепаратисти, а я на власні очі переконався: Луганщина – українська!»


І БТР на додачу…
Для бійців «Айдару» делегація на чолі з Віктором Анушкевичусом привезли із Прикарпаття тепловізор, радіостанції, бронежилети найвищого ступеня захисту, автобус для потреб батальйону, солдатську форму, взуття, інше спорядження та провізію – краму загалом на півмільйона гривень.
«Ми передали солдатам 27 бронежилетів шостого класу, – розповів Віктор Андрюсович. – На моїх очах їх випробував снайпер: бронежилет витримав постріл снайперської гвинтівки з 20 метрів. Бійці були в захваті від такого подарунку!».
Також із Прикарпаття на передову сходу вирушив БТР, подарований мешканцем Косівщини Петром Третяком.
«Усе це ми особисто передали командиру батальйону «Айдар» Сергію Мельничуку, – рапортував міський голова. – Часу на довгі розмови не було – ми хотіли покинути розташування до сутінок. Командир дякував за підтримку громаді та підприємцям».    


Луганчани дуже доброзичливі
За словами івано-франківського мера, після останньої поїздки на схід він переконався, що на Луганщині, незважаючи на заяви сепаратистів, панують проукраїнські настрої.
«У всіх містах, які ми проїжджали – Сватове, Старобільськ, Новий Айдар, все було у синьо-жовтих кольорах, усі зупинки так розфарбовані, – переповідав побачене Віктор Анушкевичус. – Дуже багато написів «Слава Україні», «Луганщина – це Україна». Мешканці теж дуже доброзичливі».
Поспілкувався мер із жителями самого Щастя.
«Вони, якщо сказати одною фразою, уже «наїлися» федералізації, сепаратизму і всього іншого. Якщо спочатку велика частина населення підтримувала цей рух, то зараз, коли це скотилося на відвертий бандитизм та мародерство, ситуація в корені змінилася. Місцеве населення підтримує українських військових, зокрема батальйон «Айдар».
Загалом Віктор Анушкевичус залишився задоволений поїздкою. На сам кінець він подякував усім місцевим бізнесменам, мешканцям, що долучилися до збору коштів та організації поїздки. А також додав, що не відкидає думки про ще один східний вояж, якщо це знадобиться для підтримки 5-го батальйону територіальної оборони  «Прикарпаття».      
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

Переглядів: 546 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]