П`ятниця, 26.04.2024, 07:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 5 » АКЦЕНТИ
11:59
АКЦЕНТИ
Івано-Франківськ показує язик
В столиці Прикарпаття оголосили безстрокову акцію на захист української мови 
Перед «білим домом» розгорнуто наметове містечко



До штабу акції під назвою «Національна мобілізація» увійшли депутати з числа керівників депутатських фракцій міської ради. Створено три центри: набору людей, забезпечення транспортом та забезпечення побуту в Києві. Координатором акції призначено секретаря міської ради Руслана Марцінківа.
Таке рішення прийняли депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії, яку вперше в історії місцевого самоврядування обласного центру провели не в сесійній залі, а просто неба навпроти адміністративного будинку.
Друге пленарне засідання позачергової сесії, яку оголошено безстроковою, сьогодні відбувається в Києві, куди прибули й депутати інших міських рад.


Час заяв минув

«З прийняттям закону "Про засади державної мовної політики" розпочався акт згортання Української держави», – наголосив міський голова Віктор Анушкевичус, відкриваючи сесію.
Звернення до Президента Віктора Януковича виголосив секретар міської ради Руслан Марцінків. «Цим рішенням окупаційна більшість у парламенті під керівництвом Партії регіонів вкотре демонструє намагання звузити сферу вживання української мови як державної та де-факто впровадити російську як другу державну. Таким чином українофоби намагаються порушити громадянський спокій у суспільстві та посіяти міжнаціональну ворожнечу». (Повністю текст звернення читайте в рубриці «Трибуна депутата»).
«Діяти такими методами, якими діяли Бандера та Шухевич», закликав голова міської організації «УДАР» Юрій Соловей. Мовляв, досить розмов, адже бачимо, що нинішня парламентська опозиція «навіть не має сили дати бій владі».  
Після того, як усі 49 (з 60-ти) присутніх на сесії депутатів міськради одностайно ухвалили звернення до Президента, міський голова надав слово голові фракції ВО «Свобода» Роману Онуфріїву, який власне і оголосив «Національну мобілізацію».
Він зазначив, що «час заяв минув, ми не одну вже таку заяву прийняли», і закликав «тиснути на владу всіма законними сьогодні методами, поки не дотиснемо».
«Маємо нагадати події помаранчевої революції – це був момент, коли всі об’єдналися. Розпочинаємо мобілізацію і відправлення людей на Київ», – наголосив Роман Онуфріїв.  
А Віктор Анушкевичус повідомив, що, згідно з домовленістю з політичними силами, які беруть участь в акції, вона відбуватиметься без партійної символіки, під одним стягом – синьо-жовтим.
Насамкінець міський голова попросив мешканців міста вивісити національні прапори і «продемонструвати, що Івано-Франківськ і область були, є і будуть українськими».

Страшна помста

По завершенні сесії на площі перед ОДА івано-франківська «Свобода» влаштувала театралізовану акцію розправи над авторами законопроекту про двомовність Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим, а також тими нардепами від Прикарпаття, котрі проголосували за його прийняття: Ігорем Зваричем, Валерієм Келестином, Володимиром Личуком та Василем Чудновим.
Автори скандального законопроекту та нардепи, котрі голосували «за», перед «білим домом» були символічно представлені свинячими морди на палях. Відрізані свинячі язики, за словами організаторів акції, будуть відправлені поштою на їхні адреси.
Секретар міськради Руслан Марцінків запевнив, що винуватці, котрі зазіхають на найголовніше, що є у нації – мову, заслуговують покарання. У такий спосіб «свободівці» продемонстрували розправу над яничарами, що продали Україну.
«Цих нардепів, що ганебно прийняли закон про двомовність, вже важко назвати людьми. Тому такі портрети їм підходять більше. Вони виривають в українців мову, тому їм треба відірвати язики. Тепер відрізані язики ми надішлемо цим бандюкам поштою. Нехай вони усвідомлять, що такі кроки безкарними не залишаться», – заявив Руслан Марцінків.
Станіслав КРУК

ДО РЕЧІ:

Чуднову через мову стало зле?


Учора перед полуднем у Верховній Раді стало зле представнику Партії регіонів Василю Чуднову, його винесли із залу на ношах.
Раніше прес-служба Чуднова поширила його звернення до мешканців Прикарпаття, у якому він запевняє, що не голосував за "мовний", але його картка з невідомих і поки що не встановлених причин чомусь взяла участь у голосуванні.
У зв'язку з цим він попросив голову парламенту відкликати його голос із результатів голосування за законопроект про основи державної мовної політики, оскільки "його положення прямо суперечать поглядам і переконанням" народного депутата.
Нагадаємо, що під час голосування 5 червня за цей законопроект у першому читанні, В. Чуднов проголосував "проти" і стояти  «на цій безальтернативній позиції» обіцяє й надалі.

З ПОШТИ "ЗК"

Геть українську мову з України!
або  Як полегшити життя братів наших "узколобих  узкоязичних”


Кажуть, що "Еней був парубок моторний...” пролунало на весь світ тоді, коли один із геніїв світової літератури – основоположник літературної  російської мови Олександр Пушкін ще не з’явився на світ божий. Але хіба це може бути підставою вважати українську мову рівноправною з мовою нашого великого молодшого (даруйте – старшого) брата? Адже давно прийнято за аксіому, що "нікакова украінскава язика нє била, нєт і бить нє может”. Скільки було царських указів, рішень політбюро, тиску сучасних політиків, спрямованих на знищення тої мови, а вона ніяк не піддається. Ще й претендує на роль  державної " на окраінє рускаго міра”.
Кажуть, нібито українську мову всіляко утискають на радіо, телебаченні,  у друкованих ЗМІ. Що українській пісні зменшили ефірний час мовлення з 50 до 25 відсотків. Яка розкіш! Я б зменшив той час до 0,25%. (Як добивати, то добивати!). Цікаво, що тоді заспівають націоналюги кляті?
А які зусилля докладають до цієї розправи (даруйте — справи) наші славні комуністи, що називають себе (на противагу клятим націоналістам, які бувають тільки буржуазними) інтернаціоналістами. Лиш не подумайте, що вони такі дурні і пропонують якусь наднаціональну мову, наприклад, есперанто. А дзуськи! Йдеться тут про конкретний "язик” конкретної імперії. А тим, хто не підтримує їхній ІМПЕРнаціоналізм,  не місце у червоних лавах фракції комуністів-ІМПЕРнаціоналістів (навіть таким особистостям, як  Борис Олійник). Не менш наполегливо тягнуть назад воза української державності й їхні вірні поплічники – ІМПЕРнаціоналісти з інших фракцій малоросійської колегії (даруйте – парламентської більшості), що представляють інтереси "узколобих  узкоязичних”  земляків наших.
Кажуть, що на початку 20-го століття багато наших земляків, що не були етнічними українцями, такі, як Сергій Єфремов, Микола Хвильовий, Софія Русова та багато інших, доклали немало зусиль для відродження української  культури, становлення державності.
Не ті тепер Єфремови, Лугань-річка не та! Їхні сучасні одноплемінники (за невеликим винятком), що виросли на українських хлібах і за допомогою довірливих малоросів ускочили у владний потяг, не такі дурні. Вони вперто цураються "тої мови” не лише у приватному спілкуванні, але й з високих владних трибун. Та, якщо нас тягнуть у  "рускій мір” різного штибу кідалови, добкіни-ж..кіни та іже з ними,  воно й не дивно. А коли наші єдинокровні славних прадідів великих правнуки "хароші” – калєсніченкі, канавалюкі та інші видатні малороси сучасності поповнюють лави "узколобих  узкоязичних”, є надія на те, що вже незабаром запанує "рускій мір ва всьом мірє”.
А українська мова нехай шукає собі притулку в Австралії чи в Аргентині, в Канаді чи на Сахаліні. Лиш не в Україні! Де  пануватиме тільки "велікій, магучій, на каторам гаваріл велікій Лєнін”.
Ігор ЛАПІНСЬКИЙ


Переглядів: 1001 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]