Субота, 04.05.2024, 09:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Категорії розділу
[356]
Пошук
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті »

СПОЖИВАЧ
Харчова (поживна) цінність молока та молочних продуктів обумовлена вмістом в них більше, ніж 20 амінокислот білка, 25 різних жирних кислот, 30 мінеральних солей, 20 різних вітамінів, важливих для обміну речовин, ферментів та гормонів. З доволі широкого асортименту молочної продукції кожна людина залежно від віку, стану здоров'я та своїх уподобань може обрати групу продуктів для споживання.
Для дітей шкільного віку в період інтенсивного росту та людей, робота яких пов'язана з фізичними навантаженнями, Н. Мукан, технолог, начальник виробництва молокозаводу рекомендує, окрім молока і кисломолочних продуктів, включати в меню кисломолочні та тверді сири, які багаті на солі кальцію.
Втім, потрібно звертати уваги на те, чи натуральне молоко ви купуєте собі та своїй дитині. Порошкове молоко не принесе користі. В процесі сушки деякі білки руйнуються, деякі змінюють структуру. Харчова цінність у такого молока нижча, ніж у натурального.
Порада:  Як перевірити в домашніх умовах: порошкове молоко чи ні?
Молоко вироблене з порошка, дає навколо стінок посуду широке синє кільце, на нігтях людини не створить випуклої краплини, вона розтечеться. А якщо до такого молока ще й додали тверді суміші (борошно, крейду тощо), то на нігті залишиться осад.
Продукт із порошка повинен коштувати дешевше, ніж натуральне.
У людини з віком знижується здатність перетворювати лактозу (молочний цукор), що міститься в молоці. Тому Наталя Василівна радить людям після 40 років замінити молоко кисломолочними продуктами. В них не тільки збережені всі корисні речовини молока, але і є дуже необхідні молочнокислі бактерії, що утворюють молочну та вугільну кислоти. Ті в свою чергу сприяють покращенню апетиту, виділенню слини, шлункових соків, жовчі. А симбіоз мікроорганізмів кефіру пригнічує процеси гниття у кишечнику, попереджує самоотруєння організму. Кисломолочні напої корисні при колітах і гастритах зі зниженою кислотністю шлункового соку.
При підвищеній кислотності шлункового соку (виразковій хворобі) необхідно зменшити вживання кисломолочних продуктів. Краще пити тепле молоко невеликими порціями.
Порада: На думку експертів, корисніше вживати пастеризоване молоко.
Якщо ви відкрили пакет пастеризованого молока і воно не псується кілька днів, то це ще не означає, що в ньому не відбуваються небезпечні для організму людини зміни. Молоко просто «гниє»,  не змінюючи запаху, смаку, кольору.
Вершкове масло і сметана є джерелом надходження в організм людини жиророзчинних вітамінів А, Е і К.
Оскільки температура плавлення молочного жиру (26-320С) нижча за температуру людського тіла і значно нижча порівняно з яловичим та свинячим жиром, він легко всмоктується, швидко перетравлюється і добре засвоюється організмом.
Молочний жир вкрай необхідний для нормального росту і розвитку дітей – його вітаміни й інші складові частини (фосфатиди і ненасичені жирні кислоти) необхідні для нормального обміну речовин, захищають організм від інфекційних захворювань, роблять шкіру еластичною і недоступною для проникнення мікробів, благотворно впливають на зір. Вершкове масло незамінне в їжі виснажених хворих після операцій шлунка та органів травлення. Гастроентерологи радять хворим на коліти вживати каші з шматком вершкового масла.
Рішення Ради Європи передбачає називати молочними продуктами лише ті, в яких жодна складова не замінена частково чи повністю рослинними жирами.
spojivach.info
Молоко – це унікальний продукт, створений самою природою. Немає іншого, подібного до молока продукту, що містив би майже 100 різних цінних для організму людини речовин. Тому невипадково дитина, споживаючи тільки молоко матері до 4-5 місяців, нормально росте і розвивається.
Харчова (поживна) цінність молока та молочних продуктів обумовлена вмістом в них більше, ніж 20 амінокислот білка, 25 різних жирних кислот, 30 мінеральних солей, 20 різних вітамінів, важливих для обміну речовин, ферментів та гормонів. З доволі широкого асортименту молочної продукції кожна людина залежно від віку, стану здоров'я та своїх уподобань може обрати групу продуктів для споживання.
Для дітей шкільного віку в період інтенсивного росту та людей, робота яких пов'язана з фізичними навантаженнями, Н. Мукан, технолог, начальник виробництва молокозаводу рекомендує, окрім молока і кисломолочних продуктів, включати в меню кисломолочні та тверді сири, які багаті на солі кальцію.
Втім, потрібно звертати уваги на те, чи натуральне молоко ви купуєте собі та своїй дитині. Порошкове молоко не принесе користі. В процесі сушки деякі білки руйнуються, деякі змінюють структуру. Харчова цінність у такого молока нижча, ніж у натурального.
Порада:  Як перевірити в домашніх умовах: порошкове молоко чи ні?
Молоко вироблене з порошка, дає навколо стінок посуду широке синє кільце, на нігтях людини не створить випуклої краплини, вона розтечеться. А якщо до такого молока ще й додали тверді суміші (борошно, крейду тощо), то на нігті залишиться осад.
Продукт із порошка повинен коштувати дешевше, ніж натуральне.
У людини з віком знижується здатність перетворювати лактозу (молочний цукор), що міститься в молоці. Тому Наталя Василівна радить людям після 40 років замінити молоко кисломолочними продуктами. В них не тільки збережені всі корисні речовини молока, але і є дуже необхідні молочнокислі бактерії, що утворюють молочну та вугільну кислоти. Ті в свою чергу сприяють покращенню апетиту, виділенню слини, шлункових соків, жовчі. А симбіоз мікроорганізмів кефіру пригнічує процеси гниття у кишечнику, попереджує самоотруєння організму. Кисломолочні напої корисні при колітах і гастритах зі зниженою кислотністю шлункового соку.
При підвищеній кислотності шлункового соку (виразковій хворобі) необхідно зменшити вживання кисломолочних продуктів. Краще пити тепле молоко невеликими порціями.
Порада: На думку експертів, корисніше вживати пастеризоване молоко.
Якщо ви відкрили пакет пастеризованого молока і воно не псується кілька днів, то це ще не означає, що в ньому не відбуваються небезпечні для організму людини зміни. Молоко просто «гниє»,  не змінюючи запаху, смаку, кольору.
Вершкове масло і сметана є джерелом надходження в організм людини жиророзчинних вітамінів А, Е і К.
Оскільки температура плавлення молочного жиру (26-320С) нижча за температуру людського тіла і значно нижча порівняно з яловичим та свинячим жиром, він легко всмоктується, швидко перетравлюється і добре засвоюється організмом.
Молочний жир вкрай необхідний для нормального росту і розвитку дітей – його вітаміни й інші складові частини (фосфатиди і ненасичені жирні кислоти) необхідні для нормального обміну речовин, захищають організм від інфекційних захворювань, роблять шкіру еластичною і недоступною для проникнення мікробів, благотворно впливають на зір. Вершкове масло незамінне в їжі виснажених хворих після операцій шлунка та органів травлення. Гастроентерологи радять хворим на коліти вживати каші з шматком вершкового масла.
Рішення Ради Європи передбачає називати молочними продуктами лише ті, в яких жодна складова не замінена частково чи повністю рослинними жирами.
spojivach.info
Категорія: | Додав: bond (16.09.2011)
Переглядів: 678 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]