П`ятниця, 29.03.2024, 08:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Січень » 15 » Жінки перекриють вулицю
12:34
Жінки перекриють вулицю
До редакції нашої газети звернулися представники Тлумацького районного осередку громадської організації «Об’єднання ошуканих українською владою». Жінки, котрі входять до цієї організації, запевняють, що вони в будь-який момент готові вийти на вулицю і перекрити рух транспорту через районний центр. Основною метою діяльності громадської організації є сприяння захисту громадських, економічних, соціальних і культурних прав дітей, жінок, чоловіків, захист підростаючого покоління – майбутнього України, реалізація відповідних програм.

Причиною створення такого руху в Тлумачі стала незгода молодих матерів із виплатою допомоги на дітей до досягнення ними трирічного віку. З цього приводу жінки надсилали спільного відкритого листа Президентові, Прем’єр-міністру та Голові Верховної Ради.
«В нашому районі не в повному обсязі виплачується допомога матерям по догляду за дітьми до досягнення ними трирічного віку. Ця сума становить 130 гривень на одну дитину, хоча Конституція України гарантує суму соціальної допомоги в розмірі, не меншому прожиткового мінімуму. А це 557 гривень», – йдеться в заяві.
16 тлумацьких матерів ще на початку грудня зверталися в районний суд із позовною заявою до управління праці та соціального захисту населення Тлумацької РДА. Суд визнав неправомірними дії управління праці. Також було зобов’язано нарахувати та виплатити матерям допомогу по догляду за дітьми до досягнення ними трирічного віку в повному обсязі відповідно до ст. 43 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням».
На превелике здивування членів громадської організації, Тлумацький районний суд відмовився видавати матерям виконавчі листи, хоча терміни апеляцій давно збігли.
Не опускаючи руки у безнадії, жінки все ще сподіваються, що їхні кошти їм повернуть, навіть якщо їм доведеться перекривати дорогу державного значення. Боротьба матерів за свої права не залишилася осторонь громадськості держави. Як запевняє керівництво громадської організації, до них звертаються люди з усієї України і просять поділитися досвідом. Адже таких потерпілих по всій Україні багато.
Володимир Бодак
Переглядів: 1069 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]