Четвер, 18.04.2024, 14:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 7 » ЗДОРОВ'Я
11:22
ЗДОРОВ'Я
Лікування ветеранів потребує особливої уваги
На сьогодні особливо важливим і актуальним є питання медичного обслуговування інвалідів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них. За словами головного лікаря Івано-Франківська Тараса Масляка, за останній час у місті було створено комфортні палати для ветеранів як у відділеннях Центральної міської клінічної лікарні, так і практично у всіх лікувальних закладах міста.
Нещодавно у відділенні денного стаціонару міської поліклініки №2  було відкрито окрему палату для обслуговування учасників українських визвольних змагань, завдяки спільним діям депутатів та приватних підприємців, які допомогли із фінансуванням.
Окрім того, лікарі Івано-Франківська стараються максимально забезпечити медикаментами усіх інвалідів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій і прирівняних до них категорій населення.
«Керівники Спілки ветеранів, Спілки афганців та інших організацій неодноразово відвідують наші медичні заклади, обстежують палати, у яких лікуються їхні підопічні, і дуже приємно бачити, наскільки вони піклуються про своїх членів. Я дуже вдячний головам таких спілок, адже вони стимулюють керівників медичних закладів забезпечувати якнайкращі умови для тих людей, які колись віддали своє здоров’я задля нашої країни», – розповідає Тарас Масляк.
Палати для ветеранів у медичних закладах Івано-Франківська покращеного планування, вони забезпечені усім необхідним для комфортного перебування пацієнтів. Також є домовленість про плановість обстеження воїнів-афганців.

Про здоров’я – на біг-бордах
Серед медичних закладів Івано-Франківська пройшов конкурс на створення кращого санітарного бюлетеня на тему профілактики та лікування артеріальної гіпертензії. Переможцями конкурсу стали Міська поліклініка №4, Міська клінічна лікарня №1 та Міська дитяча стоматологічна поліклініка.
Таку ініціативу головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк пояснює необхідністю закликати мешканців міста до розуміння того, що здоров’я – це найцінніше.
«Ми будемо звертатися до міського голови Віктора Анушкевичуса і до виконавчого комітету, щоб нам дозволили на біг-бордах розмістити плакати переможців конкурсу на кращий санбюлетень. Гіпертонію найкраще виявити на ранніх стадіях. Тоді можна запобігти різного роду ускладненням. І сподіваємося, творча робота наших лікарів спонукає мешканців міста уважніше ставитися до свого здоров’я», – каже Тарас Масляк.

З турботою про жінок

У місті з 4 до 9 листопада триває тиждень діагностики патології грудних залоз. Така акція необхідна, адже рак грудної залози посідає перше місце в структурі онкологічної захворюваності жіночого населення.
За статистикою, у кожної п’ятої жінки серед вперше діагностованих випадків злоякісних новоутворень виявляють рак грудної залози. Щорічно в Україні діагностується понад 16 тисяч випадків цієї недуги, у Івано-Франківській області – 340-360 випадків.
Хоча ця локалізація раку відноситься до візуальних, у значної частини пацієнток захворювання виявляють уже на третій-четвертій стадіях.
«Акція проходить в усіх лікувальних закладах міста, і ми закликаємо жінок звернутися до дільничних чи сімейних лікарів, щоб попередити розвиток онкологічного захворювання», – каже головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.
У кожному медичному закладі міста можна пройти комплексний онкопрофілактичний огляд хірургом, гінекологом, онкологом, терапевтом, мамологом тощо.

Переглядів: 605 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]