Четвер, 18.04.2024, 06:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 9 » ЗДОРОВ'Я
11:25
ЗДОРОВ'Я
Швидка медична допомога повинна працювати у звичному режимі

«Запроваджена злочинним урядом медична реформа несе загрозу не тільки для працівників «швидкої» тотальним скороченням, а й для самих прикарпатців, які втратять можливість користуватися послугами медиків у повній мірі. Наша позиція – аби станції швидкої працювали у звичному режимі», – саме так висловився народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків, коментуючи звернення лікарів до депутатів міської ради.

На чергову сесію Івано-Франківської міської ради завітали працівники станції медичної допомоги Івано-Франківська. Медики шукали підтримки у депутатів щодо можливого скорочення внаслідок запровадження реформи.
Народний депутат України Руслан Марцінків цілком погоджується із занепокоєнням людей у білих халатах, адже, за словами «свободівця», така реформа може стати масштабним вибухом і для хворих, і для самих працівників. «Чинний уряд продовжує втілювати такі ж злочинні реформи. Нововведення у медичній галузі – ризиковий крок, адже медична служба перестане виконувати важливу функцію – соціальну. Для прикладу, зараз онкохворі не зможуть викликати лікаря на дім, адже відтепер у посадових інструкціях реформованої медичної структури не передбачена ця соціальна функція.
Але найголовніше, що новостворена структура не підпорядковуватиметься місцевому самоврядуванню, а повністю переходить під вплив уряду»,  –  пояснив «свободівець».
Окрім того, Руслан Марцінків наголосив, що негативні приклади таких нововведень вже помітні у багатьох обласних центрах, де, окрім тотального скорочення штату медпрацівників, суттєво знизився рівень та обсяг надання послуг.
Саме тому, за переконанням нардепа, швидка медична допомога повинна працювати у звичному режимі, виконуючи не тільки функцію екстреної медичної допомоги, але й не менш важливу – соціальну. «Звертаю увагу обласних керівників на цю ситуацію та закликаю забезпечити належне надання «швидкими» послуг для населення у повному обсязі, а також забезпечити роботу медперсоналу у повному складі, без застосування процедури скорочення», – наголосив Руслан Марцінків.
Наш кор.

Переглядів: 557 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]