Четвер, 28.03.2024, 17:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 30 » ЗДОРОВ'Я
10:03
ЗДОРОВ'Я
Медики Франківська об’єднуються у проекті «Лікарняна каса»

Протягом півроку в Івано-Франківську діє громадська організація «Лікарняна каса». Нещодавно відбулися установчі збори її членів, на яких було обрано управління організацією та контрольно-ревізійну комісію. Цей проект називають праобразом майбутньої страхової медицини в Україні.
Створена «Лікарняна каса» відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України, який стосується створення лікарняних кас у різних регіонах. Такі організації уже активно працюють в окремих областях. Серед найвідоміших – «Лікарняна каса» Львівської залізниці, яка налічує до 100 тис. учасників, та «Лікарняна каса» Луцька, навколо якої об’єдналося близько 18 тис. осіб.
Поки що «Лікарняна каса» Івано-Франківська діє тільки у закладах охорони здоров’я. На сьогодні вона нараховує близько 450 членів. Діє організація за принципом страхової медицини. Людина зі своєї заробітної плати перераховує 30 грн. щомісяця і, якщо вона потрапляє до лікарні, їй з лікарняної каси одразу виплачують 1500-1600 грн. на лікування.
«Такої суми цілком достатньо для того, щоб можна було пролікуватися. Звісно, мова не йде про дуже важкі хвороби, але уже протягом  півроку окремі медичні праці-вники потрапляли до лікарень із пневмонією, ГРВІ, шлунково-кишковими хворобами і, за їхніми словами, «Лікарняна каса» виявилася дуже відчутною допомогою», – розповідає головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.
У майбутньому цей проект об’єднає навколо себе усіх медичних працівників і не тільки. Адже ті, хто уже відчув комфорт і зручність такої громадської організації, розповідають про неї знайомим. Таким чином до «Лікарняної каси» починають залучатися і ті жителі міста, які не працюють у сфері охорони здоров’я.
До організації уже звернулася одна з солідних приватних фірм Івано-Франківська, керівництво якої вирішило вносити страхові кошти за своїх пра-цівників, приєдналася також профспілка одного з банків міста.
Івано-франківська «Лікарняна каса» зареєстрована на базі Центральної міської клінічної лікарні. Організація працює лише півроку, проте за цей час чимало людей відчуло її потрібність. Тому медики міста закликають усіх приєднуватися до «Лікарняної каси», адже саме цей проект може допомогти тоді, коли допомога буде справді необхідною.


Переглядів: 692 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]