П`ятниця, 19.04.2024, 11:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 4 » ЗДОРОВ'Я
15:06
ЗДОРОВ'Я
Медицина області міністра задовільнила

Минулого тижня на Прикарпатті з робочим візитом побувала віце-прем’єр-міністр – міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова. Зокрема, вона взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції на тему «Рак шийки матки: актуальні проблеми діагностики та лікування».

Раїса Богатирьова наголосила на серйозності проблеми виникнення онкологічних захворювань, які стають другою за значимістю причиною смерті в усьому світі. Щорічно внаслідок злоякісних новоутворень, за словами пані Раїси‚ в Україні помирає майже 90 тисяч людей, значна частина яких працездатного віку. На жаль, статистика доволі невтішна – за останні десять років захворюваність на рак шийки матки збільшилася на 10,3 %.
«Основну увагу ми мусимо звернути на профілактику, недопущення цієї важкої хвороби, – зазначила Раїса Богатирьова. – Дуже правильно, що в державній програмі з онкології заплановано створити спеціалізовану установу профілактики раку. Є надія, що цей центр запрацює в цьому році».
У новоствореному центрі, як повідомила міністр охорони здоров’я, здійснюватиметься моніторинг інфекційних та неінфекційних хвороб. Такі ж центри працюватимуть і в регіонах.
Спілкуючись із представниками засобів масової інформації, Раїса Богатирьова, розповіла про впровадження медичної реформи. «Зміни в системі медичного забезпечення розділені на декілька етапів. На сьогодні держава зробила наголос на покращенні медичної допомоги первинної ланки», – наголосила пані Раїса. За її словами, зміна структури первинної медико-санітарної допомоги, вирішення фінансових питань для забезпечення первинної медико-санітарної допомоги і підвищення заробітної плати медикам, які надають медичну допомогу у цій ланці, є акцентом на покращенні роботи швидкої невідкладної медичної допомоги.
Також міністр повідомила, що згідно із реформами, станції швидкої невідкладної медичної допомоги будуть обладнані всіма необхідними діагностичними приладами і лікувальними засобами на етапі доставки хворого до лікувального закладу. На разі ця робота здійснюється в пілотних регіонах, але, як переконує пані Богатирьова, до кінця року вона буде розпочата по всіх регіонах України. «Це питання надання абсолютно іншої, високої якості медичної допомоги дітям і матерям, створення мережі перинатальних центрів. Багато регіонів вже відкрили перинатальні центри найвищого рівня. Маємо план до 2015 року створити центри перинатальної допомоги найвищого рівня в усіх областях», – зауважила Раїса Богатирьова.
Під час робочого візиту віце-прем’єр-міністр мала можливість особисто пересвідчитися в тому, як іде будівництво сучасного перинатального центру в Івано-Франківській області, відкрила нове приміщення МСЕКу, а також побувала у Коломийському районі, де відкрила медичну лабораторію.
Володимир БОДАК

Переглядів: 646 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]