П`ятниця, 19.04.2024, 15:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 5 » ЗДОРОВ"Я
11:16
ЗДОРОВ"Я
Хижі речі третього тисячоліття

Ми вже не уявляємо собі домобільного світу. Нас оточують тисячі комп’ютерів, мобільних телефонів та безліч електронної техніки. Переваги цього незаперечні, але і небезпеки збільшились.  

Існує достеменна інформація науковців про шкід-ливість мобільних телефонів. Іноді у пресі з’являються статті про небезпеку, яку вони несуть, однак, назагал, те, що мало б насторожити людей, викликає тільки іронічні  посмішки.
Особливо турбує поширення мобілок серед дітей і підлітків. Вони часто не відривають своїх улюблених іграшок від вух не тільки вдень, а й уночі. Додає азарту й реклама. Здається, мобільні тепер – вже й у колисках немовлят.
Але телефон – це надто небезпечна забавка, щоб нею просто хизуватися. Медики мають неспростовні докази того, що тривале перебування дітей біля комп’ютерів, мобільних телефонів та безлічі електронної техніки руйнує важливі клітини головного мозку, що відповідають за пам'ять і здібності до навчання, підриває імунну, статеву, ендокринну та репродуктивну системи  молодого організму.
Під час виклику і телефонної розмови рівень випромінювання мобільного телефона різко зростає, в результаті чого температура окремих ділянок мозку підвищується. Після тривалої розмови цей ефект можна відчути у підвищенні температури вушної раковини. Тому намагайтеся проводити телефонну розмову не більше 2-3 хвилин.
Досить часто мобільний телефон використовують як будильник, кладучи його на ніч біля ліжка чи під подушку. Але на відміну від нас телефон уночі не спить, а працює в пульсуючому режимі. Тому замість нього краще використовувати звичайний будильник.
Відмовитись від користування мобільним телефоном, як і іншими технічними благами цивілізації, ми не можемо, проте вжити заходів щодо зменшення його впливу на наше здоров’я нам під силу.

Переглядів: 688 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]