Вівторок, 23.04.2024, 19:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 18 » Здоров’я
11:57
Здоров’я
Ароматерапія для чайників
Про чудодійні властивості ароматерапії людям відомо з давніх часів. Здавалося б, це всього лише приємний запах, а яку силу він несе в собі і скільки проблем зі здоров'ям допомагає вирішити!
Але потрібно вміти правильно проводити ароматерапію, щоб не зашкодити собі.
Що необхідно знати. Якщо ви вирішили вдатися до допомоги ароматичних ефірних масел, пам'ятайте, що для досягнення максимального позитивного ефекту потрібно дотримуватися умов зберігання ефірних масел. Ці пахучі речовини повинні зберігатися в посудинах з темного скла, яке буде захищати їх від прямих сонячних променів.
Перед процедурою. Перед використанням олії обов'язково зверніть увагу на термін придатності, який зазвичай зазначений на етикетці. А щоб попередити можливі алергічні реакції, проведіть тест – нанесіть трохи олії на згин ліктя і поспостерігайте за реакцією. Якщо почервоніння і подразнень не з'явилося, значить, це масло ви можете використовувати без побоювання. «Важливо враховувати концентрованість ефірного масла. Від цього залежить його дозування для тієї чи іншої процедури. В іншому випадку ви можете отримати абсолютно протилежний ефект від очі-куваного», – радить ароматерапевт Іванна Павлюк.
Як використовувати ефірну олію. «Найпоширеніший спосіб використання ароматичних олій – їх додавання в ванну. Така аромапроцедура застосовується для лікування жіночої статевої сфери, неврозів, травм опорно-рухового апарату. Залежно від захворювання, очікуваного ефекту, характеристик масла його додають у ванну в кількості 3-15 крапель. Коли людина занурюється в таку ванну, вона відчуває подвійний вплив на організм – за допомогою вбирання ефірної олії через шкіру і за рахунок гарячої інгаляції. Протипоказаннями до цієї процедури є такі хвороби, як епілепсія, тромбофлебіт, ішемі-чна хвороба серця, цукровий діабет, мікози, гострі запальні захворювання», – розповідає ароматерапевт.
Переглядів: 693 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]