Субота, 20.04.2024, 02:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 18 » Здоров’я
11:56
Здоров’я
Найбезглуздіші дієти
Напевно, немає на світі жінки, яка жодного разу в своєму житті не сідала на дієти. І скільки разів ми чули ці захоплені вигуки: "Уявляєш, яблук їж скільки завгодно, а 5 кіло наче й не було!" або "Вранці йогурт, вдень йогурт, а ввечері молоко..." та ін. Всі ці рецепти не раз були перевірені, однак серед них траплялися і зовсім абсурдні, які не тільки не допомагали схуднути, а й завдавали шкоди здоров'ю. Саме про такі дієти піде мова....
1820 рік: оцтова дієта
Сумнівна заслуга популяризації оцтової дієти належить самому лорду Байрону. Поет, який славився своєю худорлявістю, щодня випивав фактично рівну кількість води та оцту, щоб, за його версією, очистити організм. Все це доповнювалося і щоденною чашкою чаю з сирим яйцем. Така дієта неминуче приводила до блювоти і сильного розладу шлунка, так що вагу її послідовники, звичайно, втрачали, тільки організму таке "очищення" користі не приносило.
1930-ті: зовнішня дієта
На початку 1930-х років прилавки косметичних магазинів заповнили різні види мила для схуднення. Їх виробництвом займалися кілька компаній, але суть продукту зводилася до одного: мило мало якимось дивним чином прибирати підшкірний жир. Правда, дива так і не сталося, схуднути за допомогою мила не вдалося нікому.
1954 рік: паразити замість дієтологів
Ця моторошна дієта з'явилася в середині XX століття, а потім ще кілька разів поверталася в моду, незважаючи на всю свою абсурдність. Бажаючі схуднути просто ковтали паразитів, які виснажували  їх організми зсередини. Хвороблива худорлявість спостерігалася у поєднанні з багатьма серйозними хворобами, серед яких судоми, менінгіт і навіть недоумство.
Справа в тому, що паразитичні хробаки плодилися в кишечнику, поширювалися по всьому тілу і позбавляли організм вітамінів, мінералів, а відповідно і калорій.
1970-ті: пролін — диво-напій
Доктор Роберт Лінн запропонував відмовитися від їжі взагалі. Ну, а щоб не померти голодною смертю, люди повинні були пити створений ним розчин проліну.
Складався він з перемелених рогів, кісток, хвостів, копит та інших відходів діяльності бойні. Туди додавалися спеціальні речовини для смаку і кольору, щоб "коктейль" можна було проковтнути. За вельми короткий термін вживання проліну довело 58 осіб до серцевого нападу (і це тільки доведені випадки), тому популярність дієти швидко зійшла нанівець.
2000 рік: візуальна дієта
Ідею запропонували японці. Вони вирахували, що синій колір відбиває апетит, тому запропонували всім бажаючим схуднути носити окуляри з синіми лінзами. Наскільки ефективна така дієта, судіть самі, проте все ж не поспішайте бігти за синіми окулярами.
Переглядів: 834 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]