Субота, 20.04.2024, 16:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 13 » Засмагнемо і поплаваємо
11:51
Засмагнемо і поплаваємо
За сприятливої погоди мешканці міста вже зараз вибираються на пікніки на берегах річок. Дехто засмагає, а дехто й у воду заходить. Незабаром розпочнеться купальний сезон. До того часу необхідно впорядкувати і облаштувати так звані місця масового відпочинку і пляжі.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрія Щочкіна, в місті є шість основних місць масового відпочинку людей. На Бистриці Солотвинській – це правий берег від вулиці Набережної і лівий від вулиці Пасічної. На Бистриці Надвірнянській – лівий берег від вулиці Микитинецької та Івасюка, в мікрорайоні «Каскад» та на центральному міському озері на вулиці Мазепи. «Головне наше завдання, — каже Юрій Федорович, —  зробити відпочинок людей безпечним та не допустити випадків травмування і загибелі людей на водних об’єктах. Поки що всім вимогам і нормам відповідає лише пляж на міському озері на вулиці Мазепи. Там обстежено дно, працює водолазно-рятувальна служба. Але керівництву парку культури й відпочинку треба стежити за тим, щоб на озері не видавали човни для катання у нічний час та людям в нетверезому стані».
Що ж до решти місць відпочинку, то, за словами пана Щочкіна, передовсім необхідно чітко визначити території пляжів на березі та місць для купання на воді, зареєструвати їх та закріпити за певними службами, які мають за ними доглядати і укласти угоди на сезонне обслуговування місць масового відпочинку людей на воді водолазно-рятувальною службою. «Колись спеціальним розпорядженням пляжі закріплювали за житлово-експлуатаційними організаціями, — пригадує Юрій Щочкін, — але минулого року такого розпорядження не було. Цього року наше управління і управління житлово-комунального господарства мають це зробити. Також необхідно визначити і позначити місця, де забороняється відпочинок та купання людей, бо з тих чи інших причин це є небезпечним. Хоча наші люди, як правило, ігнорують попередження й заборони».
Загалом, як поінформував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, все, що стосується організації, облаштування та функціонування місць так званого масового відпочинку людей на водних об’єктах, регламентується спеціальними правилами. Які, однак, в наших умовах виконати важко. Скажімо, відповідно до правил пляжі повинні мати лише піщані береги та піщане дно. Та й з огляду на теперішній стан підприємств житлово-комунального господарства, яке б мало опікуватися пляжами, якихось кардинальних змін в цьому році на берегах рік та озер не передбачається. «Звичайно, треба реально дивитися на те, що зможемо зараз зробити. Але елементарні речі зробити необхідно. У місцях відпочинку на берегах рік та озер потрібно встановити інформаційні щити з правилами поведінки людей на воді, правилами купання, рятування і надання першої медичної допомоги, бо нічого більшого зробити не зможемо», — зізнався пан Щочкін.
Алла Самбур
Переглядів: 938 | Додав: bond | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]