Субота, 20.04.2024, 06:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 30 » ЗАПИТУЙТЕ-ВІДПОВІДАЄМО
10:53
ЗАПИТУЙТЕ-ВІДПОВІДАЄМО
На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр»  Вадим  Войтик.

– Хто відповідає за проведення робіт з технічного обслуговування, поточного та капітального ремонтів балконних плит будинку? За чий рахунок вони здійснюються?

– Відповідно до п. 7 Положення про порядок передачі квартир (будинків) у власність громадян, затвердженого наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 15 вересня 1992 р. N 56, загальна площа квартири (будинку) визначається як сума площ житлових і підсобних приміщень квартири (будинку), веранд, вбудованих шаф, а також площ лоджій, балконів і терас, які враховуються з використанням таких коефіцієнтів: для лоджій – 0,5, для балконів і терас – 0,3.
Таким чином, балкон є невід’ємною частиною квартири і разом з нею є приватною власністю мешканця, який приватизував житло. Згідно із ст. 322 Цивільного кодексу України, власник зобов’язаний утримувати майно, що йому належить. Згідно із ст. 10 Закону України «Про приватизацію житлового фонду», власники квартир багатоквартирних будинків та житлових приміщень у гуртожитку є співвласниками допоміжних приміщень у будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку чи гуртожитках.
Таким чином, саме мешканці приватизованих квартир повинні нести витрати на приведення в належний стан балконів.

– За чий рахунок повинно здійснюватися встановлення підвищувального насосу у під-валі багатоквартирного будинку, якщо фактичний тиск не відпові-дає документації?
– Згідно із ст. 10 Закону України «Про приватизацію житлового фонду», власники квартир багатоквартирних будинків є співвласниками допоміжних приміщень у будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку чи гуртожитках. Таким чином, саме мешканці приватизованих квартир і повинні нести витрати на приведення в належний стан технічного обладнання, в даному випадку, забезпечення нормального функціонування системи водопостачання.

– Чи має право підрядник ЄРЦ зривати підлоги в квартирі для ремонту труби гарячого водопостачання будинку?
– Згідно із ст. 17 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач зобов’язаний забезпечити доступ до мережі, арматури, засобів обліку, розподільчих систем представників виконавця/виробника за наявності в них відповідного посвідчення: 1) для ліквідації аварій –цілодобово; 2) для встановлення і заміни санітарно-технічного та інженерного обладнання, проведення технічних та профілактичних оглядів, зняття контрольних показників засобів обліку тощо – згідно з істотними умовами договору.

Переглядів: 996 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]