П`ятниця, 19.04.2024, 12:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 6 » «Західному кур’єру» – 20 років
14:37
«Західному кур’єру» – 20 років
3 серпня 1990 р. у світ вийшов перший номер «Західного кур’єра». Після довгих і важких часів однопартійності та однодумності в іванофранківців з’явилась можливість отримувати усю інформацію вільно і без купюр.
У рішенні президії Івано-Франківської обласної ради народних депутатів про реєстрацію  регіональної загальнополітичної газети «Західний кур’єр», видавцем якої є Івано-Франківська міська рада, мовиться: «Проаналізувавши програмну мету і завдання газети, президія констатує, що необхідність такого видання для Івано-Франківська зумовлена цілим рядом причин. Серед них – наростання конфронтаційних моментів між різними політичними силами,  дискредитація роботи нових органів народовладдя, підігрівання національних та релігійних пристрастей. Все це веде до подальшої дестабілізації ситуації в місті. В цих умовах загальнополітичне незалежне видання могло би відіграти важливу консолідуючу роль».
Нам – 20 років. Газета пройшла випробування часом і, як би там не було, це досягнення. Були злети і розчарування. Наклад газети сягав 25 тисяч. Її творили цікаві, жваві, розумні люди. Зараз вони відомі журналісти. Працюють у різних виданнях і очолюють інші ЗМІ. Але починали вони тут, у «Західному кур’єрі», звідки черпали принцип вільної журналістики, закладений першим головним редактором газети Василем Гордієнком.
«Західний кур’єр» має шанси бути першим і бути останнім, — сказав якось Василь Гордієнко (який частенько приходить до свого «редакційного дому»). — Все залежатиме від тих людей, які зараз тут працюють і що вони вкладатимуть у цю газету. Які думки, до кого вони звернені і на кого орієнтовані. Ви тоді будете мудрими, коли повернетесь до нормального живого слова і будете писати про нормальне розуміння цього світу. Вам доведеться працювати у боротьбі реальних, конкретних, раціональних розумів».
«Західний кур’єр», незважаючи на непрості часи, зберіг здатність продукувати та втілювати нові ідеї. Свідчення тому – чергові зміни в газеті, які ви сьогодні спостерігаєте. Хочемо, щоб від читання «Західного кур’єра» ви отримували інтелектуальне й естетичне задоволення. У той же час розуміємо, що повністю задовільнити всі смаки і потреби наших читачів нам ще поки що не завжди вдається. Це, зрозуміло, зумовлене як об’єктивними, так і суб’єктивними причинами, про які сьогодні згадувати не хочеться.
На порозі нового 20-річчя в новий формат газети ми намагатимемося перенести все те найкраще, що було в минулому 20-річчі, поєднавши з сучасним. Наша головна мета – висвітлення найцікавіших подій краю, найбільш важливих рішень місцевої влади, відстоювання інтересів регіональної громади. У газеті ви зможете прочитати свіжі новини, аналітичні огляди подій політичного та економічного характеру, інтерв’ю з успішними людьми бізнесу та мистецтва, коментарі фахівців, різноманітні корисні поради для сім’ї, що стосуються збереження здоров’я, облаштування побуту, організації дозвілля та відпочинку.
«Західний кур’єр»  — те, що варто знати!
Редакція
Переглядів: 1248 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 DNISTERSOKIL357  
0
ПРИВІТ УСІМ І ЗАКЛИК ДО ВСІХ НЕСКОРЕНИХ ДРУЗІВ УПА АГІТУВАТИ УСІ НАЦІІ ПРОТИ ВАКЦИНАЦІІ wink

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]