П`ятниця, 29.03.2024, 07:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 31 » За нормами ФІФА та УЄФА
10:59
За нормами ФІФА та УЄФА
Аматорів «підігнали» під міжнародні стандарти

Гравці-аматори віднині житимуть по-новому. Принаймні ті, хто виступає на рівні чемпіонатів своїх областей. Новації впроваджуються регіональними федераціями у сезоні-2011 з подачі Федерації футболу України, яка, у свою чергу, керується вимогами міжнародних футбольних організацій.

Найсуттєвіша зміна – правила переходів. Якщо коротко, то тепер, як і в професійному футболі, гравець-аматор впродовж сезону (він відраховується з 1 липня поточного року до 31 червня наступного) зможе виступати лише за два клуби, незалежно від їх територіального підпорядкування. Всі персональні дані гравців заносяться до бази даних ФФУ, тож розпочати рік в одній області, а продовжувати в іншій буде проблематично, а одночасно виступати за кілька клубів, як це подекуди траплялося раніше, просто нереально. 
Для аматорів встановлені два реєстраційні періоди  – з 1 березня по 13 травня і з 1 по 31 серпня. В ці терміни трансфери здійснюються без жодних обмежень, якщо, зрозуміло, гравець не перевершив ліміт переходів за сезон. Іноземці беруть участь у змаганнях винятково за наявності міжнародного трансферного сертифікату федерацій тих країн, громадянами яких вони є.
Гравці-професіонали до турнірів аматорів не допускаються! Отримати аматорський статус вони можуть тільки через 30 днів після припинення виступів у турнірах професіоналів. Цей термін відраховується від дати останнього матчу.
Отож, тепер при зміні клубу потрібно бути доволі обережним, щоб не залишитися «поза грою». При заявці команд-учасниць чемпіонату Івано-Франківщини-2011 подібні випадки вже зафіксовані. Певною мірою в цьому винен календар попередньої першості області. У 2010-му, як відомо, перше коло змагань фінішувало в липні. І ті, хто влітку минулого року змінив клуб, сьогодні перейти у нову команду вже не можуть. Їм слід чекати до 1 липня або ж продовжувати виступи у попередніх клубах. З іншого боку, це не завжди вдається, оскільки ті колективи можуть бути розформовані, як, приміром, «Карпати» Яремче чи «Юніор». Що ж тоді?
Спірні питання нині з’ясовуються у ФФУ. Потрібно враховувати, що Івано-Франківщина стартує однією з перших. В ідеалі протоколи змагань та інша інформація про хід усіх регіональних змагань тепер мають оперативно з’являтися на інтернет-сайті національної федерації. Чи так буде, подивимося… 
Інші новації регламенту 2011-го не настільки суттєві, за винятком, можливо, змін в порядку обміну між лігами. Та вони стосуються лише 1 ліги, з якої вибуватимуть ті, що наберуть найменше очок у турнірі дорослих складів, а не в комплексному заліку, як це було раніше.
Вперше на найбільш важливі матчі, окрім інспекторів, виїжджатимуть делегати ІФФФ. Вони стежитимуть за порядком на арені до, під час і після матчів. Їх роботу оплачуватиме федерація, а не клуби. Втім, клуби за потреби можуть самі ініціювати приїзд делегата, та в цьому випадку платити доведеться їм самим.
Відзначимо також, що всі матчі кубка області, за винятком півфіналів, складатимуться з однієї гри. Перше коло змагань завершиться 30 червня, у четвер, до настання нового сезону за нормами ФІФА та УЄФА, який, нагадаємо, розпочинається 1 липня.

Сторінку підготував Володимир Горощак

Переглядів: 841 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]