Четвер, 25.04.2024, 06:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 24 » З ПОШТИ «ЗК»
13:51
З ПОШТИ «ЗК»
Гуртожиток волає SOS

Хочемо розповісти історію, як фірма ВАТ БМФ «Івано-Франківськбуд» ДП «Лізингбуд» у померлої мешканки гуртожитку в м. Івано-Франківську на вул. Тичини, 8а через суд забрала житло. Мова йде про померлу Світлану Ярославівну Козакевич.

Козакевич С.Я. працювала в ДБК ТРЕСТУ «Івано-Франківськбуд». Поселена була в гуртожиток як молодий спеціаліст. Через певні обставини сама виховувала дочку. В 90-ті роки, коли людей масово скорочували або звільняли з роботи, Світлана залишилася з дочкою без засобів до існування, тому не завжди вчасно розраховувалася за проживання. Дирекція фірми часто навідувалася до цієї сім’ї, погрожуючи виселенням. Хоча бачили умови проживання цих людей (в хаті часто не було навіть хліба, жили впроголодь). Проте ні директора, ні тоді ще існуючого коменданта це не зупиняло. Вони забрали в С.Козакевич ліжко, шафу, стіл, оскільки це було власністю гуртожитку, і вимагали її виселення.
Жінка була доведена до відчаю і випала (чи викинулася) з вікна. Ми не можемо тепер стверджувати, чи це було самогубство, чи нещасний випадок, проте Світлана вижила. Але для лікування потрібні були гроші, а в неї їх не було. Через кілька місяців Світлана померла у своїй кімнаті.
На той час у Козакевич залишилася неповнолітня (12 років) дочка, яку взяли під опіку родичі.
Дирекція ДП «Лізингбуд» вирішила позбавити житла померлу, щоб ця кімната не залишилася дочці Світлани Козакевич Вікторії, яка проживала тут і  була прописана в цій кімнаті.
Нагадаємо, що Світлана Козакевич померла 3 січня 2004 року, а 25 серпня 2004 року суд виніс рішення позбавити її житла, мотивуючи тим, що вона не проживала в кімнаті більше 6 місяців і їй неможливо вручити повістку. Це, на прохання ДП «Лізингбуд»,  підтвердили навіть свідки!
Звичайно, суддя не міг знати, що він судить мертву людину, у якої залишилася неповнолітня дочка, бо фірма «Лізингбуд» не подала на суд  свідоцтва про смерть, і виніс рішення позбавити її житла.
Таким чином, у дочки померлої забрали кімнату. Коли ініціативна група мешканців гуртожитку разом з її опікунами прийшли в опікунську раду, то нам сказали, що фірма «Лізингбуд» – власник, і ми їй не можемо вказувати.
Так неповнолітня на той час дитина була виписана з ордера і перепрописана на інвентарний номер на ліжко-місце в зовсім іншій кімнаті…

Мешканці гуртожитку на
 вул. Тичини, 8а
в м. Івано-Франківську 


(Копія свідоцтва про смерть і рішення суду додаються)

ДО ТЕМИ
Зауважимо, з червня 2007 року між мешканцями гуртожитку на вул. Тичини, 8а та фірмою ВАТ БМФ «Івано-Франківськбуд» точиться судовий спір.  Мешканці гуртожитку звернулися до суду з позовом про виключення гуртожитку з статутного фонду підприємства і передачею його в комунальну власність міста з метою дальшої приватизації мешканцями.
На захист жителів гуртожитку став Фонд держмайна України, від імені якого до суду звернувся перший заступник голови фонду В.Петров, з поясненням про те, що гуртожиток як об’єкт державного житлового фонду не мали права  включати до статутного фонду фірми і з проханням сприяти вирішенню судової справи на користь мешканців. Однак судові засідання не відбувалися, а через 2,5 року суддя 17 березня 2010 року закрив провадження, мотивуючи тим, що це справа Господарського суду.
22 березня 2010 року мешканці звернулися з позовом до Господарського суду. А вже 15 квітня 2010 року Господарський суд виніс рішення, що це компетенція міського суду і закрив провадження. Мешканці подали апеляційну скаргу, яка 25 квітня 2010 року була задоволена на користь мешканців, і справу повернули на розгляд у міський суд. Судові засідання знову відкладалися або не відбувалися, змінювалися судді… А 5 грудня 2011 року міський суд виніс рішення відмовити у задоволенні позовної заяви, мотивуючи тим, що будинок ніколи не був житловим фондом. І знову апеляція. І знову розчарування мешканців гуртожитку. Апеляційний суд Івано-Франківської області не взяв до уваги не лише прохання позивачів, а й доводи міської ради. Головний юрист міськвиконкому просив суд задовольнити позов і визнати акт приватизації гуртожитку недійсним, виключити гуртожиток із статутного фонду підприємства та передати його до комунальної власності міста. Також він зазначив, що міська рада готова викупити гуртожиток у ВАТ БМФ «Івано-Франківськбуд» і ДП «Лізингбуд», а потім безоплатно передати його мешканцям. Втім Апеляційний суд Івано-Франківської області прийняв рішення: в задоволенні апеляційної скарги відмовити і рішення Івано-Франківського міського суду залишити в силі.
Тепер мешканцям гуртожитку залишається сподіватися на вищий спеціалізований суд і вищу кваліфікаційну комісію суддів України.
Переглядів: 934 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]