Середа, 24.04.2024, 04:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 26 » VOX POPULI
10:25
VOX POPULI
Чи не є занадто важкою  шкільна програма для  учнів?

Марія Михайлівна, вчителька:
– Дуже складна програма, причому, від наймолодших класів. Більшість дітей ледве витримують таке навантаження. Я була у США, цікавилась їхніми програмами для школярів. Учень шостого класу витрачав на виконання домашніх завдань максимум півгодини. У нас за півгодини і один урок не кожен вивчить. Звісно, є особливо обдаровані діти, їм все дається легко,  але якщо школа загальноосвітня, то не має бути зорієнтована лише на обдарованих дітей.

Марія,    програміст:
– У п’ятому класі надзвичайно складна програма. Я сама далеко не все там розумію, коли донька звертається за допомогою. Звісно, залежить ще і від дитини, від здібностей і бажання вчитись, та все ж програма дуже складна.

Іван, інженер:
– У першому класі вже одразу велике навантаження, хоча і не ставлять оцінок. Крім того, дуже важко дитині приходити на восьму ранку, важко бути активною. Хоча б на півгодини пізніше, все-таки було б легше дітям.

Валерія Петрівна, продавець:
– Програма дуже складна. Порівняно з тим, що ми вчили, як були у школі, – набагато важча. Вчителька з математики сама порадила дітям придбати книги з… розв’язаними завданнями. Крім того, дуже багато потрібно грошей на шкільне приладдя.

Тетяна, мама трьох дітей:
– У молодших класах допомагала доньці з одним із гуманітарних предметів, здається, «Я і Україна». Текст був написаний ніби навмисне важкими словами, хоча в українській мові є достатньо простіших синонімів. Також пригадую, що у тексті було незнайоме дітям слово, і була відмітка – прочитати пояснення слова внизу сторінки. Так-от пояснення складалось із чотирьох слів, і всі вони були теж незнайомі дитині… Я не знаю, хто складає ці програми.
Опитував Тарас ЯКОВИН

Переглядів: 653 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]