П`ятниця, 29.03.2024, 11:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 15 » Вовчими стежками
09:36
Вовчими стежками
СБУ припинило функціонування каналу нелегальної міграції на Прикарпатті
Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області припинили діяльність організованого злочинного угруповання у сфері нелегальної міграції та перекрили діяльність каналу, через який впродовж 2009 року було здійснено щонайменше чотири спроби переправлення груп нелегальних мігрантів – громадян країн Близького Сходу – з України до держав Євросоюзу.


Скориставшись наявністю попиту на переправлення іноземців із азійських країн до країн Євросоюзу, троє мешканців Івано-Франківської та Львівської областей налагодили взаємодію з транспортування, поселення та переправлення через державний кордон груп нелегальних мігрантів.
Зокрема, мешканець міста Івано-Франківська зустрічав громадян близькосхідних країн, що легально в’їхали в Україну, на території Івано-Франківської області. Він оплачував перевезення іноземців автомобілями таксі, їх поселення у приватних садибах поблизу міста, закуповував їм продукти харчування. Цей мешканець Івано-Франківська за домовленістю з організатором угруповання займався доставкою іноземців на територію Львівської області.
У Львівській області інші члени угруповання приймали іноземців і на автотранспорті доставляли до місця нелегального перетину державного кордону поза пунктами пропуску.
Останню групу нелегальних мігрантів було затримано наприкінці 2009 року при спробі перетину державного кордону України на території Львівської області. До групи входило троє чоловіків, громадян Палестини, та жінка з трирічною дитиною, громадянка Молдови. Мігрантів було затримано за 50 метрів від лінії державного кордону.
Разом із нелегальними мігрантами було затримано одного із членів ОЗУ, який керував діями іноземців для перетину кордону, вказував маршрут руху, а при затриманні групи іноземців намагався втекти з місця затримання. Його діями, в свою чергу, по телефону керував організатор злочинного угруповання, мешканець Львова, раніше судимий за участь у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.
Сьогодні кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 332 КК України – організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена групою осіб, – передано до суду. За такий злочин законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією засобів вчинення злочину.
Прес-група Управління
СБУ в Івано-Франківській області

Переглядів: 996 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]