П`ятниця, 19.04.2024, 00:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 17 » Влада – це знаходження компромісу між громадянами та бізнесом
14:39
Влада – це знаходження компромісу між громадянами та бізнесом
Наталя ГОЛОДЮК, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»
Кожен мешканець нашого міста бажає комфортних умов для свого проживання. Так, до прикладу, для медиків та вчителів комфортні умови – це вчасно виплачена, достойна їхньої праці, заробітна платня, а ще створення у місті належної інфраструктури, будівництво садочків, басейнів, спортивних закладів, доріг. Для пенсіонерів – доступні ліки та продукти харчування. Для людей бізнесу – це менші податки, які, зрештою, і витрачаються на заробітну плату і вчителям, і медикам, будівництво тих же садочків та доріг. Тому завдання влади – віднайти баланс у розподілі видатків та доходів, аби ніхто не залишився ущемленим.      
Пригадується мені ситуація піврічної давності з бойкотом приватних перевізників, котрі вимагали скасування безкоштовного проїзду для пенсіонерів з 10 до 16 год. Тоді фракція ВО «Свобода» прийняла одностайне рішення стати на захист пенсіонерів, оскільки вони найбільш чутливі до таких новацій. Адже ні для кого не секрет, що більшість з них, маючи пенсію нижчу, ніж прожитковий мінімум, знаходяться на межі виживання. А для перевізників джерелом завжди були і є як студенти, так і працюючі громадяни, котрі мінімум двічі на день користуються послугами перевізників. Та, зрештою, укладаючи договори на перевезення у 2010 році, у приватних перевізників не виникало заперечень проти безкоштовного перевезення пенсіонерів. Тому тішуся, що нам вдалося відстояти права пенсіонерів.
З іншої сторони, Податковим кодексом визначено, що місцеві ради визначають фіксовані ставки єдиного податку для підприємців -«спрощенців» у межах від 1 до 10% розміру мінімальної заробітної плати для I-ї групи платників і від 2 до 20%  – для II-ї групи.
Розуміючи, що зараз нелегкий час не тільки для наших пільгових категорій населення, але і для людей, котрі мають намір займатися власною справою та ще й платити у місцеву казну певний відсоток від заробленого, наша фракція ВО «Свобода» прийняла, на мою думку, компромісне рішення встановити розмір фіксованого податку на рівні 7 та 15 % відповідно для I-ї та II-ї груп «спрощенців». А для місцевих виробників хлібобулочних виробів II-ї групи ми встановили розмір податку на рівні 10% від мінімальної заробітної плати.
Я здійснила моніторинг практично усіх міських рад обласного значення щодо встановлення фіксованого податку для «спрощенців» і можу сказати, що абсолютна більшість встановила їх на максимальному рівні, тобто 10 та 20% для I-ї та II-ї груп платників податку відповідно.
Також хочу навести ще один приклад співпраці міської влади та будівельного бізнесу. Цього року розпочалося будівництво каналізаційного колектора вздовж вул. Набережної, який потрібний не тільки місту Івано-Франківську, але й приміському селу Крихівці. Це хороший приклад, коли бізнес, здійснюючи свою діяльність у цьому місті і отримуючи за це прибутки, вкладає частину своїх коштів і у розвиток самого міста, чи то в соціальну, чи то в інженерно-транспортну інфраструктуру. Хочеться сподіватися, що така співпраця між містом і бізнесом триватиме і надалі.
Переглядів: 786 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]