П`ятниця, 29.03.2024, 03:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 18 » Візит Президента
11:50
Візит Президента
Минулого тижня з одноденним робочим візитом на Прикарпатті побував Президент України Віктор Янукович. Він ознайомився зі станом робіт у зоні екологічного лиха в Калуському районі, взяв участь у відкритті нових виробництв на нафтохімічному підприємстві «Карпатнафтохім» та провів розширену нараду з питань соціально-економічного розвитку Івано-Франківської області.
Попередньо Президента також очікували у гірськолижному курорті «Буковель», де мала відбутися нарада щодо розвитку туризму Карпатського регіону за участю керівників шести областей. Проте «Буковель» відмінили...
Відразу після прибуття в Івано-Франківськ Віктор Федорович та, як то мовиться, «супроводжуючі його особи» – глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв та голова ОДА Михайло Вишиванюк – відбули в Калуш, де оглянули територію екологічного лиха в зоні Домбровського кар’єру.



Під особистий контроль
«Домбровський кар’єр – у дуже поганому стані, підрядник не виконує свої зобов’язання», – зауважив Віктор Янукович. За словами Президента, на сьогодні фактично не освоюються виділені на подолання катастрофи 25 млн. грн.  «Якщо він (підрядник) працюватиме такими темпами, як сьогодні, безумовно, нас це не буде влаштовувати», – наголосив Президент. Якщо з боку підрядника не буде надано гарантій щодо освоєння коштів до кінця року, «ми будемо його міняти». Глава держави наголосив, що той стан справ, який був «із даного питання» в регіоні протягом останніх п’яти років, неприпустимий. За цей період на ліквідацію екологічної катастрофи було освоєно лише 14,5 млн. гривень. І це тоді як у березні поточного року уряд прийняв рішення  про виділення на подолання екологічних проблем регіону 398 млн. грн. «Це рішення буде виконано, – наголосив Віктор Янукович, – ми наведемо тут порядок».
Віктор Янукович, окрім того, висловив вдячність міністру охорони навколишнього природного середовища Миколі Злочевському за його ставлення до вирішення проблеми вивезення з-під Калуша гексахлорбензолу. Президент відзначив «нормальний підхід» урядовця до вирішення цього питання, нагадавши, що на сьогодні вже відвантажено 1,7 тис. тонн цієї небезпечної токсичної речовини, а загалом треба вивезти 12,5 тис. тонн.
Щодо запуску нових потужностей підприємства «Карпатнафтохім», то Віктор Янукович переконаний, що вони не шкодитимуть екології регіону. «Навпаки, на новому виробництві використовуватимуть розсоли, які сьогодні є. Ми не будемо возити сіль у вагонах з Донеччини до Калуша, а будемо використовувати місцеві ресурси», – сказав Президент.

Очікування
Президент очікує від влади Прикарпаття розробки програми соціально-економічного розвитку регіону, – про це він наголосив під час розширеної наради з активом області. За його словами, ця програма повинна містити розділ щодо невідкладних заходів, які необхідно здійснити для розв’язання найбільш нагальних проблем Івано-Франківщини. «Я готовий разом з вами їх розглянути... Ефективно використати економічний потенціал, людський ресурс Івано-Франківщини  – наш обов’язок», –  наголосив Президент. Віктор Янукович висловив переконання, що місцева влада регіону здатна визначити пріоритетні проблеми області. Звертаючись до голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка, Президент сказав: «Вірю, що ви разом із командою визначите таку пріоритетність, і ми зробимо все, щоб ефективно використати всі наявні ресурси – і регіональні, і державні».
Віктор Янукович також окреслив низку актуальних питань розвитку області. Йдеться, зокрема, про необхідність розвитку інвестиційних проектів, створення сприятливих умов для роботи бізнесу та скорочення дозвільної системи, розвиток і модернізацію туристичної інфраструктури. Президент відзначив важливість створення структури, яка займалася б питанням залучення інвестицій  та організації ефективної підготовки менеджерів з інвестиційного проектування. 
Окремої уваги глава держави надав питанню соціального розвитку регіону. Зауважив, що за показником народжуваності Івано-Франківська область має позитивні тенденції приросту. «Водночас тривожать показники смертності дітей до 1 року – за цим показником область входить до п’ятірки найгірших регіонів», – сказав Віктор Янукович. Президент упевнений, що це ставить додаткові завдання щодо створення належної матеріально-технічної бази установ освіти та охорони здоров‘я. Віктор Янукович наголосив, що у рамках національного проекту «Нове життя», який передбачає створення у кожному з регіонів України сучасного перинатального центру,  в Івано-Франківську такий центр має бути створено не пізніше 2012 року. Президент висловив переконання, що для Івано-Франківщини проблема якісної медичної допомоги у гірських районах зрозуміла як нікому. У цьому контексті, зауважив він, корисним є досвід області з першими позитивними результатами реформування медичної галузі.
Президент висловив переконання, що потребує належного врахування специфіка Івано-Франківщини як гірської території у контексті проведення протипаводкових заходів і попередження стихійних явищ. «Необхідно повернутися до питання відновлення об’єктів, пошкоджених стихією, зокрема газопроводів, та вжити відповідних заходів. Ми в жодному разі  не повинні про це забувати», – зауважив він. 
Звертаючись до політиків, Віктор Янукович закликав їх зосередити увагу на питаннях та життєвих проблемах, які сьогодні дійсно хвилюють суспільство. «Політиканство вже відходить у минуле... Я бачу, як іде процес, який створює нормальні взаємини у державі. До речі, демократичні», – зауважив гарант Конституції, підкресливши, що демократія передбачає насамперед конструктивний підхід до життя. Сьогодні, наголосив глава держави, не час для «політичних спектаклів», мовляв, люди добре розуміють: на авантюрі хліб не посієш.
Роман Тихий

До теми
На Прикарпаття Віктор Янукович прилетів сучасним
2-двигунним гвинтокрилом, який призначений для рейсів з vip-пасажирами на борту. Гелікоптер, як засіб пересування, а не літак (яким, до речі, прибули інші члени президентської делегації), Президент обрав чи не вперше в ході робочих візитів.
За інформацією газети «Сегодня», машина надійна, комфортна, оформлена під «салон» (тобто в салоні спеціальні меблі, засоби спецзв’язку). Цей гвинтокрил був орендований  в приватної компанії «Центр-авіа».
Різні модифікації AW139 (борт UR-CRB) виробництва італійської компанії AgustaWestland вміщують від 5 до 15 пасажирів. Швидкість — до 300 км/год. Дальність польоту – 700 км і більше. Вартість гвинтокрилої машини такого типу – $14—17 млн.
Нагадаємо, президент вже давно міркує над тим, щоб  їздити на роботу на вул. Банкову не на автомобілі (створюючи затори), а повітрям — на гелікоптері. За словами заступника міського голови Києва Євгена Червоненка, переліт з резиденції Януковича «Межигір’я» в Адміністрацію Президента займе не більше 6 хвилин. 
Переглядів: 1030 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]