П`ятниця, 29.03.2024, 07:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 17 » Віталій КЛИЧКО: «Будемо тренувати політиків, які не хочуть працювати»
14:43
Віталій КЛИЧКО: «Будемо тренувати політиків, які не хочуть працювати»
Цього тижня Прикарпаття відвідав Віталій Кличко, голова партії «УДАР» (Український Демократичний Альянс за Реформи). У рамках підготовки до парламентської виборчої кампанії він здійснює тур Україною задля ознайомлення виборців зі своєю партією. Люди на Кличка ідуть охоче, його виступи збирають по кілька тисяч мешканців. Якої зацікавленості тут більше: до Кличка-боксера чи Кличка-політика, сказати наразі важко.  
На прес-конференції в Івано-Франківську лідер «УДАРу» заявив: «Як політична сила ми розраховуємо тільки на союз з людьми». Опираючись на людські уподобання, партія хоче підійти до висунення кандидатів у народні депутати. Кличко виступає за те, щоб у мажоритарних округах балотувався узгоджений кандат від опозиційних сил, який має найбільшу підтримку серед населення. А визначати рівень підтримки того чи іншого кандидата (іншими словами – проводити праймеріз) пропонує шляхом соціологічного дослідження.    
Попередньо В.Кличко назвав гіпотетичних кандидатів-мажоритарників від партії «УДАР» на Івано-Франківщині. Серед них – Юрій Соловей (виборчий округ №84, Івано-Франківськ), Тарас Парфан (в/о №86, центр – Долина), Василь Онутчак         (в/о №87, центр – Надвірна), Микола Палійчук (в/о, №89, центр – Снятин). Але при цьому голова «УДАРу» зауважив, що «це  ще не кандидати, це – наші представники, яких ми будемо погоджувати з іншими опозиційними силами на підставі праймеріз».
«УДАР», як відомо, йде на вибори самостійно, що породжує серед об’єднаних опозиціонерів підозри у негласних домовленостях про співпрацю з Партією регіонів. Пан Кличко ж такі закиди спростовує: «За жодних обставин з партією влади ми не співпрацювали і співпрацювати не будемо. Не будемо співпрацювати також з сателітами, які співпрацюють з партією влади. Це я можу гарантувати!» Самостійну ж участь партії у виборчій кампанії він пояснює прагненням отримати «максимальний результат для створення більшості в парламенті». Посилаючись на результати    соцопитувань, Кличко каже, що окремо «УДАР» набирає 7%, «Фронт змін» – 10%, а якщо вони йдуть одним списком – лише 13%.  
Разом з тим Віталій Кличко розраховує не тільки на дотримання домовленостей про непоборювання з іншими опозиційними силами, а й на співпрацю з ними. Будучи переконаним, що без формування більшості у Верховній Раді «змінити ганебну ситуацію в країні ми не зможемо», лідер «УДАРу» говорить про готовність до будь-яких компромісів заради перемоги. Однак, в питаннях самостійного походу в парламент за партійними списками та висунення узгоджених найрейтинговіших кандидатів від опозиції по мажоритарних округах партія Кличка буде стояти на своєму. «Ми задекларували наші принципи і відходити від них не будемо», – заявив він.
А коли Віталія Кличка спитали, чи буде він після завершення спортивної кар’єри тренувати інших боксерів, він пожартував: «Ми будемо тренувати політиків, які не хочуть працювати!»
Тарас ТКАЧУК

Переглядів: 818 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Гість  
0
На мою думку,Кличко обрав найкращий спосіб заявити про себе, як політика, та представити свою партію УДАР- спілкування з електоратом! Ніяка реклама по ТБ, бігборди не можуть бути настільки ефективними,як відкрите живе спілкування!
А щодо "тренування політиків" - вірю,що Віталій з цим справиться :))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]