П`ятниця, 29.03.2024, 03:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 13 » Випробування
10:55
Випробування
Володимир Ковальчук,
депутат обласної ради, секретар постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку, заслужений юрист України.


В перші дні нового року в обласній раді – вищому представницькому органі Прикарпаття – депутати більше переймалися прийняттям політичної заяви про репресії в Україні, яка не мала жодної юридичної сили, аніж ухваленням обласного бюджету чи прийняттям регламенту – основного нормативно-правового акта, необхідного для здійснення депутатських повноважень.
Дається взнаки недосконалість виборчого законодавства за змішаною системою на місцевих виборах, внаслідок чого діяльність обласних депутатів містить політичну складову. Народні обранці практично змушені входити у фракції, сформовані за партійними ознаками, і відповідно голосувати за різні політичні заяви чи звернення. Або не голосувати зовсім, маючи серйозну для цього аргументацію.
Нагадаю, що серед 114 депутатів позафракційними є лише майже десять депутатів, а решта входять до 9-ти політичних фракцій і поки що єдиної депутатської групи «Спільна праця». Отже, й наступні пленарні засідання ради обіцяють бути не менш гострішими, зважаючи на розкладку політичних сил, які там представлені.
Тим часом представницьку владу області очікує ще одне серйозне випробування. В час, коли патріотична громадськість краю при підтримці обласної та міської влади широко відзначила 102-гу річницю з дня народження Степана Бандери і область готується до святкування 22 січня 90-ї річниці Дня Соборності, на останньому позачерговому засіданні профільної депутатської комісії із захисту прав людини, законності та правопорядку була розглянута ситуація, яка склалася із затриманням в нашій області активістів ВО «Тризуб ім.Степана Бандери».
Також з ініціативи обласної організації КУНу комісія  розглянула і направила звернення політичного референта Івано-Франківського обласного загону ВО «Тризуб ім.Степана Бандери» А.Подільського щодо, на його думку, безпідставного затримання членів цієї організації в нашій області.
Присутні на засіданні комісії представники УМВС в області та обласної прокуратури надали свої коментарі з приводу цих резонансних подій, а члени комісії в свою чергу рекомендували правоохоронцям забезпечити затриманим право на юридичний захист та інформувати керівництво області про всі обставини цієї справи.
Слід зазначити, що на сьогодні в обласному управлінні юстиції відсутня реєстрація місцевої організації ВО «Тризуб ім.Степана Бандери», про що було поінформовано на засіданні постійної депутатської комісії.
Переглядів: 846 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]