П`ятниця, 19.04.2024, 10:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 6 » Війна супроти половини України
13:20
Війна супроти половини України
Екс-прем’єр-міністр України і лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що президент Віктор Янукович, по суті, оголосив війну щонайменше половині нації. За 50 днів свого президенства він перейшов межу, яку не переходив жоден із його попередників, і його кроки викликають радикальне несприйняття «як мінімум на половині території України».

«Як мінімум для половини громадян України це є по суті оголошення війни своїй власній нації», – заявила Ю.Тимошенко в суботу, 1 травня, на прес-конференції в Луцьку. «Янукович з такою неповагою, з такою зверхністю, з такою безвідповідальністю робить ці кроки, що зайвий раз демонструє, що йому як мінімум на половину України просто плювати», – додала вона.
До Луцька Юлія Тимошенко приїхала як лідер об’єднаної демократичної опозиції, щоб організувати необхідний опір антиукраїнським крокам нової влади. Мається на увазі, створення нової коаліції, обмеження української мови, переписування історії і, що особливо шокувало, підписані без будь-якого публічного обговорення угоди про, на думку Юлії Володимирівни, безстрокове перебування Чорноморського флоту РФ в Україні. «Це перші ознаки втрати нашої територїі», – заявила вона, додавши, що «справжні українці Україною не торгують». На переконання лідера БЮТ, останні події в Україні мають отримати адекватну реакцію суспільства.

Повна здача України
Всупереч владній пропаганді, Юлія Тимошенко заявила, що внаслідок угод по ЧФ ніякого здешевлення газу насправді не відбулося. Якщо торік під час її прем’єрства тисячу кубів російського газу коштували 228 доларів, то цьогоріч – 236. Причому з «повною здачею України». Щоправда, лідер БЮТ вважає, що побиття опозиційних депутатів, які хотіли тільки захистити свої місця для голосування, та фальсифікація під час ратифікації угод  дають право повернутися до їх денонсації. Але це в майбутному...
А наразі процес здачі національних інтересів іде далі, і він вже не може бути пояснений «поганими» газовими угодами, які підписав її уряд. Уряд Миколи Азарова висловлює готовність розглянути пропозиції уряду Росії про злиття в єдині корпорації «Газпрому» і «Нафтогазу»,  "Росатому” і "Енергоатому”, залізничних корпорацій Росії і «Укрзалізниці», а також про включення "Укргідроенерго” до статутних капіталів російських підприємств.
«Це – не об’єднання зусиль, не синергія, яка народить для України додаткові можливості, – вважає Юлія Володимирівна. – Це – неефективний і недопустимий шлях. Цей шлях можна назвати поглинанням Російською Федерацією наших енергетичних, промислових, транспортних можливостей». За її словами, це поглинання відбуватиметься таким чином, що Україна буде завжди міноритарним акціонером і власником, який не впливатиме на будь-які події в управлінні новостворених монстрів”. Адже у разі злиття НАК "Нафтогаз України” і ВАТ "Газпром”, за розрахунками експертів, лише 6,1% в цьому об’єднанні буде мати України. «Як за таких обставин Україна зможе впливати на управління цими об’єктами? – запитала Ю.Тимошенко і сама ж відповіла. – Можу вам зразу сказати – ніяк”. 
На її думку, згадані пропозиції російського уряду, які планується підписати 17 травня під час візиту російського президента Мєдвєдєва до України, є спробою провести тіньову приватизацію української національної власності в інтересах російських корпорацій. "Іде поглинання України, іде тіньова приватизація з боку російських корпорацій української національної власності без жодної копійки грошей. І коли Україну розчиняють в чужому державному середовищі, то, я думаю, ми всі просто не маємо права ні мовчати, ні терпіти, ні вести себе спокійно”, – наголосила пані Тимошенко. Бо якщо це станеться, то говорити про те, що ми є державою незалежною і сильною, просто не доведеться.

Штучна стабільність
Юлія Тимошенко зазначила, що розуміє бажання людей щодо стабільності в державі, однак, на її думку, сьогоднішня ситуація знову вимагає рішучих дій. Вона не хотіла б, щоб наше покоління чорною сторінкою втрати незалежності входило в історію України. Саме тому обіцяє об’їхати всі області, які готові сьогодні усвідомити ризики, які готові об’єднатися і повстати проти того, що відбувається.
Команда Януковича, на думку Юлії Володимирівни, діє досить чітко і стратегічно, але не в державних інтересах. "Зразу після того, як вони посіли посади, почали втілювати той план руйнації України, який, я переконана, вони мали ще в 2004 році. Але тоді ми не дали їм цей план втілити в життя. Сьогодні він розгортається на повну потужність”, – підкреслила вона. А для залагодження протистояння у суспільстві, яке виникло через підписання угоди про Чорноморський флот, влада буде використовувати механізм емісії для підвищення соціальних виплат. 
"Після прийняття бюджету вони запланували покрити Україну цілим шаром соціальних грошей, які сьогодні друкуються, які є емісійними, які не народжені реально працюючою економікою. Вони хочуть прикрити свої ганебні дії по відношенню до України роздачею грошей”, – заявила Ю.Тимошенко. На її переконання, влада хоче "закрити рот громадянам України, закидавши їх пенсійними грошима, грошима на заробітну плату, на соціальну підтримку”.  Але пастка тут в тому, що «ці гроші несправжні, вони – як фантики».
Рівна серед рівних
Екс-прем’єр переконана, що усунути цю владну команду треба через якомога швидше проведення позачергових парламентських виборів. А наразі пропонує протистояти владі через Комітет захисту України. Вона повідомила, що на Рівненщині та Волині вже створено його осередки.  "Дуже добре, що ці процеси почалися, що країна прокидається, що вона не буде під амнезією додаткових соціальних грошей. Дуже добре, що сьогодні дуже чітко, недвозначно свою позицію заявляють всі еліти нашої держави – творчі, культурні, бізнесові”, – наголосила Ю. Тимошенко.
Лідер опозиції зазначила, що Комітет захисту України об’єднує представників різних політичних сил та громадських організацій на засадах "рівні серед рівних”, незалежно від результатів парламентських, місцевих та президентських виборів. Бо тільки так «ми можемо один одного почути, ми можемо бути командою». «Я особисто можу вам сказати, що, незважаючи на те, що серед всіх лідерів демократичних сил я на президентських виборах отримала досить серйозну підтримку, я буду рівною серед рівних в цьому діалозі і конструктивній спільній роботі”, – запевнила пані Тимошенко.
Вона закликала всіх свідомих громадян не бути байдужими до того, що відбувається в державі, оскільки самі політики з цим не справляться. «З цим може справитися тільки об’єднання народу і політиків, – наголосила вона. – І ви дуже добре пам’ятаєте, що коли народ піднімається і навіть без будь-якої агресії встає і заявляє свою волю, то тоді представники влади, які роблять нечесну і несправедливу справу, ламаються на очах. Навіть руками до них доторкатися не треба. Але якщо народ не підніметься і якщо не оголосить їм свою волю, і якщо це не буде масово і переконливо, то вони будуть і далі творити свою політику, і далі нищити Україну».
Саме тому лідер об’єднаної демократичної опозиції запросила всіх людей, які сьогодні, по-перше, розуміють, що відбувається з Україною, а по-друге, готові до боротьби, прибути 11 травня на 10-ту годину до Верховної Ради. Від масовості протестних акцій, зауважила вона, залежить, «чи зможемо цю владу швидко прибрати, а чи буде панувати вона в нашій державі, незважаючи на те, що до України і до українських інтересів не має жодного відношення».
Тарас Ткачук




  


 

Переглядів: 1093 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]