П`ятниця, 29.03.2024, 03:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 20 » В Івано-Франківську «розквітли» тротуари
17:15
В Івано-Франківську «розквітли» тротуари
У вівторок, 19 квітня, з ініціативи ВО «Свобода» на тротуарах Івано-Франківська з’явилося 150 квіткових клумб. Акція під назвою «Квітучі тротуари» покликана захистити пішохідні доріжки від масових стоянок автомобілів.

Перші клумби ініціатори заходу розмістили на вулицях Незалежності, І.Вагилевича, І.Франка та Січових стрільців. Саме у центральній частині міста проблема паркування транспорту на тротуарах є найбільш гострою. На думку організаторів заходу, розміщення квіткових клумб перешкоджатиме водіям залишати авто на пішохідних доріжках. Тим більше, що після встановлення цих малих архітектурних форм «свободівці» звертатимуться до комісії з безпеки руху для їх подальшого внесення у генеральний план міста.
«Паркування на тротуарах – не лише естетична проблема. Така поведінка водіїв створює ряд незручностей для перехожих. Люди часто позбавляються можливості безперешкодно ходити по відведених для цього місцях. Особливі незручності від цього відчувають молоді батьки.  Іноді просто не залишається місця, щоб дитячим візочком оминути перешкоду. Тоді їм доводиться виїжджати на проїжджу частину. Це, в свою чергу, досить небезпечно» – вважає один з організаторів акції, член виконкому Олег Гаркот. 
Депутат Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода» Оксана Савчук переконана, що хоч акція не зможе повністю вирішити проблему, проте вважає її першим кроком, який не дозволятиме водіям нехтувати правилами паркування. «Чомусь так склалося, що там, де мають рости квіти і гуляти діти зараз стоять автомобілі. На жаль, до цього часу проблема, з якою щоденно стикаються сотні людей, залишалась поза увагою відповідних органів. Тому «Свобода» вийшла з такою ініціативою, в рамках якої і проводиться сьогоднішня акція. Звичайно, наших зусиль є недостатньо, але сподіваємось, що ці дії привернуть увагу і водіїв, і відповідних посадовців. Зрештою, крім всього іншого, в такий спосіб ми ще й робимо наше місто більш красивим», – наголосила вона.
Зауважимо, що клумби з квітами «свободівці» придбали за кошти меценатів. Організатори, як повідомляє прес-служба ВО «Свобода», не мають наміру зупинятись на досягнутому – у їхніх планах постійне збільшення квітучих клумб на тротуарах Івано-Франківська.
Переглядів: 782 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]