Четвер, 25.04.2024, 14:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 24 » Унікальний музичний талант
10:13
Унікальний музичний талант
Михайлик Чудновський живе у селі Волосів Надвірнянського району. Навчається у 7-му класі загальноосвітньої школи. Але майже щодня приїжджає до Івано-Франківської музичної школи №2, де займається грою на цимбалах.
Колись на цимбалах грав Михайликів батько. Саме він, помітивши, як малий Михайлик і його молодший брат Святослав награють олівцями на інструменті, і привіз синів до свого улюбленого викладача Василя Ровенка.
„Настільки здібні діти зустрічаються дуже рідко”, – розповідає Василь Григорович. За свою чималу викладацьку діяльність він бачив різних учнів, але можливість навчати таких музичних вундеркіндів трапляється далеко не в кожного вчителя.
До музичної школи Михайло Чудновський прийшов у листопаді, а вже через кілька місяців, у березні, Василь Ровенко ризикнув повезти його на Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних музичних інструментах „Провесінь”. Це надзвичайно серйозне випробування для молодих музикантів, адже в журі конкурсу – професори Київської консерваторії. І серед великої кількості учасників малий Михайлик, який нещодавно розпочав навчання, отримав другу премію.
Голова журі конкурсу академік, професор Національної музичної академії України Микола Давидов був вражений тим, яких успіхів у музиці зміг досягти хлопчик за кілька місяців, і сказав, що в Михайлика попереду блискуче майбутнє. Вже через рік на цьому ж конкурсі Михайлик впевнено отримав перемогу. І в цьому році у його віковій категорії для нього не знайшлося суперників.
Михайло Чудновський бере участь у найрізноманітніших концертах по області, які відбуваються у музичних та загальноосвітніх школах. На обласному конкурсі виконавської майстерності хлопчик щороку займає перше місце.
І цимбали – далеко не єдиний інструмент, на якому блискуче грає Михайлик. Самотужки хлопець підбирає мелодії на фортепіано, сопілці, баяні. „Який би інструмент Михайло не взяв до рук, він зможе на ньому зіграти”, – розповідає його викладач.
Під час виступів хлопчика підтримує концертмейстер Олена Смольницька. Вона також говорить про унікальний музичний талант Михайлика.
А сам Михайлик, окрім музики, любить німецьку та українську мови, уроки фізкультури. У вільний час грає з хлопцями у футбол. Щодня майже дві години хлопчик займається грою на цимбалах.
„Я дуже хочу спробувати свої сили на міжнародних музичних конкурсах, – каже Михайло. – Мрію стати професійним музикантом. Хочу їздити на гастролі до різних країн світу”.
І ця мрія юного віртуоза обов’язково здійсниться. Адже мрії справджуються, якщо в їх здійснення дуже сильно вірити.
Любов ЗАГОРОВСЬКА
Переглядів: 1235 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]