Середа, 24.04.2024, 20:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 25 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:02
ТРИБУНА ДЕПУТАТА

Володимир ОЛІЙНИК, депутат обласної ради
Шанс для нових політиків і чергове розчарування для романтиків
Хтось «душу й тіло» готовий покласти за Україну, а для когось сьогодення – це переділ влади. Щоб в цьому переконатися, відвідайте органи влади і виведіть відсоток тих, хто в найвизначальніший час був на Майдані у Києві і згодом з’явився у нових командах. Аналогічне порівняння можна зробити й на прикладі бюджету: значні кошти виділяються на все, окрім молоді, яка й робила революцію, яка ціною власного життя і здоров’я захищає незалежність і суверенітет України.
Короткий термін виборів – на руку багатим і в жодному випадку не вигідний патріотам. Пояснення дуже просте: можна бути надзвичайно прекрасним за усіма критеріями кандидатом, проте основне завдання виборчої кампанії – донести свою програму, цінності до людей, щоб вони делегували представляти їх інтереси у Верховній Раді. Та не тут то було: на цьогорічну виборчу кампанію залишається трохи більше місяця, а це означає, що без телевізійного піару в переможній кампанії не обійтися, так як і без проплачених статей в газетах, випуску 100-тисячним тиражем кількох поліграфічних листівок та ін. За мінімальними підрахунками, на переможну кампанію, за умов дуже сприятливої і актуальної політичної репутації, необхідно від 300 тис. грн. І це лише на те, щоб донести свої переваги до виборців.
Ну або залишається старий, перевірений метод – рейтингове місце у списку – виїхати на рейтингу партії чи особистості.
Мушу відзначити, що заради «якісних» списків у раду пройдуть кілька командирів батальйонів. Надіюся, що у них такий же потенціал до політики, як і до війни. Бо у Верховній Раді давно потрібний голос і присутність народу, а не кнопкодави політичних вождів.
Готуючись до «Трибуни депутата», натрапив на старе оголошення про одну із моїх ініціатив «Годі творити політику язиком на кухні... 25 квітня 2013 року на сесії міської ради першим питанням буде «Про стан доріг в Івано-Франківську. Приходь о 9.30 до «білого дому» і вислови свою думку щодо франківських доріг». І хочу відзначити, що весна 2013-го була найгіршою в історії доріг міста, але і переломною. Зараз дякую міській владі за хорошу тенденцію в приведенні дорожнього покриття до стану, коли по ньому можна їздити.
І четвертою тезою мушу відзначити позитивні зрушення, які вдалося зробити для творчої молоді. Проект «Слухай франківських» та фестиваль «Франківський фонтан» дали свій результат – обдаровані діти та молодь почали співати. Вокальні школи переповнені, усі мріють, коли закінчиться війна, вийти на велику сцену. Щиро дякую обласному телебаченню «Галичина», соціально-відповідальним фірмам «Ярковиця», «Ютім», «Цементно-шиферний комбінат», «Прикарпатський торговий дім» за партнерство у такій далекоглядній для області місії «Щоб франківських слухали у всьому світі».

Переглядів: 683 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]