Четвер, 18.04.2024, 10:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 5 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
16:18
ТРИБУНА ДЕПУТАТА

Микола  Семенюк,  депутат Івано-Франківської обласної ради


Державному прапору – жовто-блакитний колір!!!
Жовто-блакитну символіку принесли колись трипільці за часів грандіозного переселення народів з Північного Причорномор’я у III  тис. до н.е. не лише в Україну, а і в Індію, де вона збереглася до наших днів. За правилами геральдики, прапори зазвичай утворюють на основі гербів, які виникли раніше, ніж прапори. Тому колір верхньої смуги – полотнище диктує колір самого знаку, а нижньої – гербового поля. Якщо Герб України – жовтий тризубець – на синьому полі, то і прапор має бути жовто-синій, а не навпаки. Нинішній прапор України називається синьо-жовтим. Відповідно, згідно з законами геральдики, на державному гербі повинен зображатися синій тризубець на жовтому фоні. Насправді ми маємо жовтий тризубець на синьому фоні. Але тоді головний, жовтий колір має бути у верху нашого прапора, а не навпаки. З сакральної точки зору, жовтий колір символізує Творця, Бога-Батька і взагалі – Вищу духовність. Синій – усе земне, створене  Творцем, який наділив свої творіння свободою вибору.
Ідеолог концепції «Переходу чотири» Ігор Каганець та автор «Живого слова» Олександр Філатович стверджують, що «Нинішній синьо-жовтий прапор України не обіцяє їй нічого доброго, оскільки декларує домінування пасивної матерії над активним духом. Через що відбувається нинішня деградація і духовна пітьма в Україні». А спричинило такий стан якраз прийняття спотвореного символу замість правильного. Словом, «перевернутість» нашого прапора спотворює екзотеричну суть символу, що позначається на Україні. Принагідно нагадаю всім, що українська революція 1917 року в Києві, українізація царської армії на фронтах Першої світової війни і на Чорноморському флоті відбувалися під жовто-блакитними, а не синьо-жовтими прапорами.
«…Ми рішуче нічого не міняли в суті тої державності, що була за часів Тимчасового уряду. Ми тільки міняли національну форму її – замість біло-синьо-червоного прапор на жовто-блакитний» – з спогадів глави Генерального Секретаріату України Володимира Винниченка. Саме це поєднання фарб голова Центральної Ради Михайло Грушевський запропонував для основного символу УНР. Але згодом гетьман Скоропадський і головний отаман С.Петлюра перевернули прапор, можливо під впливом синьо-жовтого прапора ЗУНР, а може Павло Скоропадський, скинувши Центральну Раду, просто перевернув прапор, щоб символічно ознаменувати переворот??? Якби-то не було, але на селянському з’їзді   свій крок він пояснив так: «Синій – це небо, а жовтий – поля пшениці». Це представлення панує і по нині. До відома всім: у руху ОУН-УПА Степана Бандери прапор вже був перевернутий – синьо-жовтий, як зараз. Сьогоднішні фахівці з приводу кольорів на прапорі стверджують, що природним символом є синьо-жовтий прапор, оскільки українці –хліборобська нація, з синім небом і жовтими полями. За Конституцією України український прапор – синьо-жовтий. 23-річна історія нашої незалежності продемонструвала нам, що під таким неприродним поєднанням кольорів країна деградувала і занепала, а все тому, що синє домінує над жовтим.
За традицією Фен-шуй, розміщення синього (воля) над жовтим (мудрість) означає закон занепаду, тобто прогресуючу деградацію, нещастя, хаос. Тоді  як зворотне поєднання кольорів – жовтого над блакитним (синім) – означає гармонійне поєднання Неба і Землі, чоловічого і жіночого, і обіцяє розвиток, добробут, щастя.
Сьогодні, в час грандіозних перемін, коли в Україні проходить період становлення громадянського суспільства, в новому історичному етапі України вкрай необхідно повернутись до своїх історичних витоків, адже ми вже знаємо, що на зорі створення України її прапором був жовто-блакитний (синій). Ніхто не враховує, що небо буває синім надзвичайно рідко, адже зазвичай воно –  блакитне.
Тож приведімо до відповідності кольори на прапорі України – і Творець відкриє перед нами нові горизонти розвитку в усіх сферах життя. Просімо Бога, щоб дав нам і мудрості, і мужності рішуче зробити цей крок.
Пам’ятаймо, що від волі кожного з нас залежить, наскільки швидко ми це зробимо. Якщо цей процес змін не буде йти «зверху» від імені Верховної Ради та Президента України, то ніщо не заважає нам, українцям, робити це «знизу» – шляхом поширення жовто-блакитної символіки серед населення. Тож до справи – співвітчизники!!! І хай Боже благословення буде  з нами!!!

Переглядів: 594 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]