Четвер, 28.03.2024, 21:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 30 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:43
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Ігор Росипайло, депутат ІФ міської ради, фракція «УДАР-Громадський форум»


Івано-Франківській ГО «Майдан» терміново необхідно створити шостий відділ…

Важливим кроком розвитку громадянського суспільства в Україні є створення Всеукраїнського об’єднання «Майдан».  Процес розпочався, але багато хто хоче завадити цьому, інтенсивно бореться проти існуючий владний режим, «роблячи ін’єкції» громадянському суспільству «лжепатріотами» та «псевдореволюціонерами».   
Не легкий процес створення обласного об’єднання «Майдан» і в Івано-Франківську. Були намагання його приватизувати, дехто прагнув отримати посаду, хтось хотів реанімувати себе як політика, а дехто не розумів, що відбувається. Загалом,  все логічно. Важливо, що при цьому процесі відбувається постійний діалог ініціативної групи, дискусії та дебати. Переконаний, що в дискусії народиться істина!
Ми сьогодні вже перейшли від президій та ради «Майдану» до ради та виконавчого комітету, на завтра це буде ще більш вдосконалена та правильна структура, яка, сподіваюсь, зможе забезпечити життєдіяльність нашої Івано-Франківської ГО «Майдан».
Щодо моїх бачень структури «Майдану», то вважаю, що обов’язково має бути рада «Майдану», виконавчий комітет  та відділи (я б назвав напрямки), які забезпечують безпосереднє функціонування об’єднання. Так, рада «Майдану» - це і є ініціативна група, тобто, всі бажаючі брати активну участь в роботі. Кількісний склад тут не обмежений, хоча я вважаю, що певну максимальну цифру членів ради необхідно зафіксувати та встановити просте правило перебування в раді: пропуск двох засідань ради підряд тягне за собою автоматичне виключення. Це дасть можливість залишити в раді людей, які реально хочуть працювати, та в принципі дозволить весь час поповнювати раду новими членами, які подають заявку на вступ, що, своєю чергою, відкрито розглядається на засіданні ради та приймається рішення; звичайно, в межах затвердженого кількісного складу. Раді достатньо збиратися один раз на місяць.
Виконавчий комітет – це безпосередньо робочий орган, який збирається в повному складі не рідше одного разу на тиждень та повсякденно працює в напрямках (відділах). До складу виконавчого комітету мають входити керівники напрямків (відділів), голова, заступник та секретар. Більше жодної людини, тим паче, коли не зрозуміло для чого людина входить в комітет, якщо не очолює жоден напрямок (відділ) та не здійснює керівництво. На сьогодні в структурі передбачено п’ять відділів, які очолили  Сергій Адамович, Володимир Чорноус, Олександр Сінькевич, Михайло Бойчук та Василь Попович. Вважаю, що Івано-Франківській ГО «Майдан» терміново необхідно створити шостий відділ – по роботі з молоддю та студентством, хоча це питання вже піднімалося і рада чомусь не проголосувала. Цікаво, хто боїться молоді?
Отже, виконавчий комітет повинен складатися з дев’яти осіб, шестеро з них – це керівники напрямків (обираються на постійній основі та звітуються про роботу щомісячно на засіданні ради і можуть бути переобрані в разі необхідності) та три особи – це голова, заступник та секретар ВК (обираються радою на один місяць, з подальшим переобранням або підтвердженням повноважень на наступний місяць, згідно з рішеннями ради).
Вважаю, що така структура виконкому «Майдану» буде досить ефективною,  зобов’язуватиме всіх до роботи та відповідальності, дозволить в майбутньому серед усіх нас знайти найкращих менеджерів та виконавців і відсіє байдужих та просто слухачів.
Переглядів: 622 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]