П`ятниця, 29.03.2024, 14:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 26 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
10:58
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Сергій  Адамович,депутат Івано-Франківської облради

Український день захисника Вітчизни
Революція гідності, що розпочалася зі студентських креативних і оптимістичних акцій на підтримку євроінтеграції, переросла у виступ українців на захист своєї честі та гідності після кривавої розправи «беркутянської гвардії» над студентською молоддю вночі 30 листопада. Виріс Майдан, що ввібрав у себе сотні тисяч українців, які готові «душу й тіло» положити «за нашу свободу». Незважаючи на те, що українські політики виявилися не цілком спроможними очолити рух нації до визволення від остогидлої всім влади, українці на весь світ продемонстрували здатність до масштабного мирного спротиву за свої права і свободи.
Мені зустрічалися на Майдані суворі обличчя охоронців «території Свободи», зосереджені медики-волонтери, кухарі, що дбали про харчування модерної української республіки, та навіть дівчата, які в дорогих шубах збирали сніг на Хрещатику. Всі вони випромінювали відчуття волі та прагнення захистити простір Майдану.
У ніч на 11 грудня на Майдан напали «орки Мордора». Сотні спецпризначенців в розпал ночі спробували «зачистити» мітингуючих. Телебачення демонструвало картини протистояння, що нагадували описи опору киян ордам монголо-татар. Але Майдан вистояв і зміцнів з першими променями ранкового сонця.
Вважаю, що успішний спротив захисників Майдану в ніч на 11 грудня спробам «зачистити» «територію Свободи» дає всі підстави відзначати в майбутньому як День захисника Вітчизни. Не святкувати ж нам далі як наше свято міф про перемогу, нібито здобуту збільшовиченими російськими військовими частинами 23 лютого над німцями під Псковом і Нарвою. Тоді право на статус такого ж свята має отримати День польського війська (15 серпня) або День народження найяснішого цісаря Франца Йосифа. А що ж, Україна під їх правлінням теж перебувала.
День Збройних сил України 6 грудня – це свято військових, а 11 грудня 2013 року українське суспільство консолідовано продемонструвало свою єдність і здатність захистити права і свободи. І на захист Революції гідності тієї темної від військових форм солдатів внутрішніх військ ночі стали не тільки військовослужбовці, а всі сильні духом.
Звичайно, Революція гідності переможе тоді, коли територія Майдану пошириться на всю країну і кожен з нас зможе захистити власну гідність і з повагою поставиться до прав і свобод інших українців. Але перша перемога досягнута…
Переглядів: 627 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]