П`ятниця, 29.03.2024, 10:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 25 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
10:16
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Ростислав Кукурудз, депутат міської ради, фракція «За зміни в Івано-Франківську»


Місто, що думає глобально, а діє локально
Хотів би продовжити популярну сьогодні розмову про майбутнє міста, з яким більшість з нас пов’язує своє майбутнє. На жаль, небезпідставними є думки відомого місцевого філософа що наразі ми рухаємося швидше до «помийного раю», де панує «псевдомодерна архітектура» і на вихідні залишається обмаль мешканців, де в неділю «городяни» зустрічаються або на автобазарі, або біля найближчого маркету.
Мені є ближчою розмова про відновлення міського середовища, про створення міського бренду, про необхідність знайти міську легенду, яка б змогла реанімувати Франківськ як місто відоме не лише дешевими цінами на квартири і близькістю до Буковелю.
Видається мені, що цих брендів має бути декілька. Зокрема, прагматичний – на кшталт «Місто, де зажди знайдеш роботу». Як на мене, основною ознакою комфорту в будь-якому місті є його привабливість для бізнесу, для інвестицій. Останні рейтинги щодо цього показника розмістили нас в кінці третьої десятки. Тобто  нас випередили не лише більшість обласних, а й деякі районні центри. Важко собі уявити, коли незабаром затихне «будівельний бум» (бо не буде де будувати, та й заробітчани переселять всіх своїх дітей до міста), де собі знайдуть роботу «нові франківці».
Другий бренд  – інтелектуальний. Ми ще недавно претендували на звання студентської мекки Галичини, коли провідні львівські і тернопільські вузи прагнули мати тут свої філії. А вищі навчальні заклади були одними з основних джерел наповнення бюджету.
Ну і третій – звичайно –  туристично-гастрономічний, де поруч із «Святом хліба» з’явиться «Свято мармуляди», «Свято гарбуза» чи «День барана з бринзою».
І тут не треба створювати місто для туристів. Давайте створимо місто для себе, для своєї родини,  для своїх друзів. Якщо нам тут жити буде комфортно, то і турист з’явиться, і ми зможемо подолати імідж глибокої провінції.
Переглядів: 742 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]