Вівторок, 23.04.2024, 20:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 13 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:28
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Крок назустріч громадським ініціативам



Андрій ГНАТІВ,
депутат міськради, фракція ВО «Свобода» 
                     

Мало кому відомо те,  що у нашому місті започатковано міський конкурс Проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства. Цей конкурс триває вже другий рік поспіль і кожного разу привертає до себе все більшу увагу учасників.
Для мене, як депутата міської ради, цей конкурс важливий тим, що міська рада має можливість допомогти мешканцям, які організувалися в будинкові комітети, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, обслуговуючі кооперативи, покращити умови проживання у багатоквартирних будинках. За відсутності фінансової держаної підтримки зазначених форм самоорганізації громадян ініційований депутатським корпусом конкурс є особливо актуальним.  Переможці конкурсу мають можливість отримати кошти у розмірі до 20 тис. грн. за умови подання проекту на участь у конкурсі відповідно до встановлених вимог.
У 2012 році переможцями першого міського конкурсу стало 13 будинкових комітетів, які здобуті кошти спрямували на ремонти під’їздів, підвальних сантехнічних систем, заміну вікон у під’їздах, ремонти дворової каналізації тощо. Успішний досвід першого конкурсу привернув увагу інших потенційних учасників, внаслідок чого міська рада збільшила обсяг фінансування на реалізацію другого міського конкурсу в 2013 році. Тож в 2013 році переможцями другого міського конкурсу стало аж 34 будинкові комітети, ОСББ, обслуговуючі кооперативи, які мають змогу вирішити найбільш актуальні будинкові проблеми, зокрема: провести частковий капітальний ремонт фасаду будинку, капітальний ремонт підвальних розгалужень каналізації, капітальний ремонт димоходів, капітальний ремонт дахів і водостічних труб, капітальний ремонт підвального розгалуження системи центрального опалення будинку, капітальний ремонт бойлерного приміщення та мереж, частковий капітальний ремонт входів у під’їзди, капітальний ремонт суміщеної покрівлі житлового будинку, ремонт сходових маршів, облаштувати дитячі, ігрові та спортивні майданчики. Такі проекти стосуються інтересів близько 5 тисяч мешканців.
Маю надію, що цейй конкурс стане в нашому місті традиційним і з кожним роком буде зростати кількість не тільки учасників, а й переможців.


Переглядів: 666 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]