П`ятниця, 19.04.2024, 17:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 23 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
10:55
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Сесії… на виїзд


Сергій Благодир,
депутат Івано-Франківської міської ради, Партія регіонів


Який на сьогодні стан "господарки" у місті – розповідати мешканцям не потрібно. На фоні безладу і бруду, в якому перебуває місто, окремі безглузді дії і рішення, що приймає більшість міської ради, інакше, ніж піаром політичної сили за рахунок громади міста, назвати не можна.
Остання ініціатива ВО "Свобода" викладена у зверненні секретаря міської ради М.Вітенка до міського голови. У проекті листа, запропонованого для підпису депутатам, вказано: "Відповідно до ч.7 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та у зв’язку із розглядом у Верховній Раді України проекту закону України №2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", який фактично уможливить приватизацію газотранспортної системи України, просимо Вас скликати позачергову виїзну сесію Івано-Франківської міської ради 23 травня 2013 року в місті Києві (на площі перед Верховною Радою України). На розгляд позачергової виїзної сесії просимо винести питання "Про непідтримку проекту закону №2937".
Відповідно до чинного законодавства прийняття законів є виключною компетенцією Верховної Ради, а міська рада повинна забезпечувати належні умови проживання місцевої громади. Незгоду з положеннями законопроекту може висловити будь-який громадянин України, в тому числі і депутати усіх рівнів. Для цього існують різноманітні засоби. Яка необхідність є у тому, щоб за рахунок коштів міста везти депутатів у Київ? Невже депутатам і міським чиновникам немає куди витрачати кошти міського бюджету і чим займатися у рідному місті?
У зв’язку з цим пропоную для початку провести ряд виїзних сесій, які не потребують суттєвих затрат. Наприклад:
1. Біля адміністративного будинку департаменту містобудування та архітектури. Під час сесії прийняти рішення про заборону чиновникам і депутатам вимагати і брати у мешканців міста хабарі. Зазначене рішення буде мати таку ж юридичну силу, як і рішення від 25.04.2013р. "Про заборону розміщення символіки неіснуючих та невизнаних держав".
2. В міському парку відпочинку ім. Шевченка з пересуванням на прилеглу вулицю Шевченка, під час якої прийняти низку рішень, а саме: Про наведення елементарного порядку в зонах відпочинку; Про припинення знущання над мешканцями вул. Шевченка; Про заборону споювання алкоголем і пивом молоді у парках відпочинку; Про знесення з тротуарів у зонах відпочинку пивних МАФів.
3. На знищених вулицях міста. Під час цієї сесії жодних рішень приймати не потрібно. Просто протягом робочого дня возити і водити депутатів ВО "Свобода", яка є івано-франківською партією влади, по вулицях міста, щоб вони насолоджувалися наслідками своєї діяльності і дихали пилом, який "висить" над містом. Можливо, після цієї сесії в місті підметуть і помиють тротуари та проведуть елементарний ремонт дорожного покриття. У крайньому випадку можна прийняти звернення до Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради з вимогою прибрати вулиці Івано-Франківська.
Переконаний, що такі виїзні сесії завдали б меншої шкоди громаді міста, ніж вояжі до столиці. А прогулянки до Києва з метою піару своїх лідерів можна організовувати за рахунок партійних коштів.
Переглядів: 567 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]