Субота, 20.04.2024, 15:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 21 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
14:22
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Оксана Савчук,
депутат Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»




З вдячністю за співпрацю

На останніх виборах до місцевих рад громада мікрорайону «Каскад» делегувала мені депутатські повноваження. На мою думку, особливістю мешканців цього мікрорайону є значна самоорганізація. Готуючи звіт про депутатську діяльність 2011-2012 років, аналізувала усе, що вдалося, і усе, з чим не вдалося справитись. Згадувала ініціативних мешканців, які допомагали, повчали, дякували, вимагали, сварили. Тож хочеться написати про небайдужих людей, які активні, не лінуються шукати однодумців для вирішення проблем свого будинку чи двору, не дають депутатам відпочивати і пропонують багато цікавих ідей, які продовжуємо по можливості реалізовувати.
На одному з прийомів до мене звернувся голова ЖБК «Карпати» Василь Степанович Белей з проблемою сміття. Мешканці сусідніх будинків викидали сміття в шкільні баки. І кожного дня, з поривом вітру усе сміття успішно осідало на прибудинковій території Симоненка, 32. Завдяки активності голови ЖБК, директора школи, перевізника сміття і депутатського втручання проблему вдалося вирішити.
Пригадується і Галина Василівна Турко з Миколайчука, 17. Жінка дуже вболівала за те, щоб огородити майданчик для вуличного міні-футболу. Вирішили загородити футбольне поле вживаними машинними колесами. Батьки зобов’язувались колеса закопати, а депутат мав забезпечити колеса та фарбу. Я не можу не відзначити активність Галини Василівни, яка разом з чоловіком організовувала людей для того, щоб покращити дозвілля сусідських дітей. Вдячна також начальнику ЖЕО №1 Мирославу Курчію, який зголосився допомогти із закопуванням та фарбуванням коліс. На тому полі ми згодом провели турнір з міні-футболу серед вуличних команд. Спостерігаючи за щасливими  дітьми, забулися усі проблеми. Прикро визнати, але пройшло уже більше року і майданчик потребує ремонту. Сподіваюсь, що цього разу ініціаторами виступлять молоді батьки, а Галина Василівна тільки спостерігатиме за процесом.
Прикладом небайдужості та активності є для мене Віра Михайлівна Кальчук з Стуса, 43. За ініціативи цієї жінки вдалося організувати мешканців і шляхом співфінансування зробити ремонт сходової клітки, а згодом за депутатські кошти були встановлені дитячі каруселі, які ми з батьками розфарбовували для дітей. Хочеться подякувати п. Інні Захаренко з Симоненка, 34, яка, незважаючи на вагітність, переймалася ремонтом під’їзду, Оксані Юріївні Петрів – голові ЖБК на Симоненка, 30 – за те, що шукає різні можливості для покращення стан будинку, Лілії Іванівні Присяжнюк з Миколайчука, 8 за допомогу в прибиранні саду навпроти ЗОШ № 25, голові ОСББ «Садиба на Каскаді» Мирославі Богданівні Яворській за збір підписів проти будівництва чергового магазину. Не можу оминути увагою пароха церкви св. Юди-Тадея         о. Ярослава Гринюка, який докладає максимум зусиль для якнайшвидшого будівництва церкви для громади мікрорайону. Список активних людей можу продовжувати ще довго. Приємно, що з кожним роком він збільшується. Усім цим людям я дуже вдячна за співпрацю.
Мені як голові депутатської комісії доводиться співпрацювати з керівниками освітніх закладів міста. Нещодавно, за активної участі депутатів-«свободівців» в мікрорайоні «Позитрон» відкрилась перша черга дитячого садочка «Ромашка». Важко передати скільки сил та енергії вклала керівник закладу Ірина Стрипа для його відновлення, а підрядник ПП «ГалКомБуд» в особі Романа Галіпчака в дуже складний час, коли казначейські рахунки міської ради постійно блокувалися, не зупиняючись проводив ремонтні роботи, маючи за гарантію чесне слово депутатського корпусу, а не гроші на рахунку.
Минулого тижня мала можливість відвідати ДНЗ № 15 «Гуцулочка». Садок святкував 40 років з часу заснування. Керівник - Головенко Світлана Іванівна - інтенсивно розвиває співпрацю батьків-дітей-вихователів. Весь колектив закладу виховує майбутніх свідомих громадян нашого міста і країни, які, ставши дорослими, не сидітимуть вдома, нарікаючи на все і на всіх, а вирішуватимуть різні проблеми, долатимуть перешкоди, чим і зроблять життя нашого міста кращим. Чим більше людей матимуть бажання змінити життя у своєму під’їзді, будинку, дворі та вулиці на краще, тим швидше наше місто стане справді європейським.
Переглядів: 738 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]