П`ятниця, 29.03.2024, 15:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 31 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:52
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Ігор  РОСИПАЙЛО,
депутат міськради, фракція «УДАР-Громадський форум»


Реформи б’ють по молодих сім’ях

Іванофранківці б’ють на сполох. А правда, що паспортисти перестануть видавати довідки? Останнім часом у пресі проскакують повідомлення: мовляв, от-от через колізії у законодавстві балансоутримувачі житлових будинків не зможуть видавати людям довідки про склад сім’ї, про призначення субсидії та соціальної допомоги, довідки у Пенсійний фонд для перерахунку пенсії тощо.
Справа в тому, що за змінами в законодавстві з 4 січня деякі обов’язки паспортистів перебрало на себе управління державної міграційної служби. Зокрема, міграційна служба займається реєстрацією громадян та видачею паспортів. Натомість, творці законодавства не передбачили, хто видаватиме людям довідки для оформлення соціальних виплат, приватизацію житла чи оформлення пенсії.
Та найбільше вражає, як державні структури знущаються над молодими родинами. З 1-го січня 2013 р. набув чинності наказ Міністерства внутрішніх справ №1077 від 22.11.2012 р., зареєстрований у Міністерстві юстиції 18.12.2012 р., яким змінено порядок реєстрації громадян.
Такого поняття, як будинкова книга, з 1 січня більше не існує. А без запису в будинковій книзі молоді батьки не можуть отримати довідку про склад сім’ї. Відповідно до цієї довідки управління соцзахисту не призначає допомогу при народженні дитини. Крім цієї довідки, батьки повинні зібрати цілий ряд документів для отримання допомоги при народженні немовлятка. Зокрема, копію паспорта та ідентифікаційного коду, копію та оригінал свідоцтва про народження дитини, довідку, яка видається РАЦСом при народженні дитини, і дані банківського рахунку для соціальних виплат. Якщо дитина у батьків не перша – додатково подаються копії свідоцтв про народження попередніх дітей.
Тепер змоделюємо ситуацію. До прикладу, матір новонародженої дитини зібрала всі документи, крім довідки про склад сім’ї. Вона звертається до балансоутримувача з проханням виписати їй довідку, і виявляється, що довідка недійсна, бо до неї не включено новонароджену дитину.
Зважаючи на колізії в законодавстві, в управлінні соціального захисту можливо відразу й не відмовлять у призначені допомоги на дитину. Втім, враховуючи неповний перелік документів, затягнуть її призначення на невизначений термін та чекатимуть вказівки зверху.
Словом, обіцянки про збільшення допомоги на дітей, які щедро роздавав президент перед виборами, виявилися цинічною брехнею. Адже після «покращень» від Януковича для отримання обіцяних 100 тис. грн. державної допомоги батьки новонароджених дітей тепер змушені місяцями оббивати пороги кабінетів чиновників не маючи можливості отримати необхідні довідки.
Ситуація з припиненням виплат на дітей є яскравим прикладом того, що внаслідок «реформ» партії влади бюрократична машина посилюється, а звичайні люди стають безпорадними  та безправними. Без зміни цього режиму жодне покращення життя простих громадян неможливе.

Переглядів: 941 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]